PIAGET
PIAGET
ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ

Σε αυτά τα κοσμήματα καμία δεν μπορεί να αντισταθεί -Από κίτρινο χρυσό, διαχρονικά


Τα κοσμήματα μας τραβούν πάντα την προσοχή κάνοντας βόλτα και χαζεύοντας βιτρίνες.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς μοιάζει μέ ένα ακατανίκητο συναίσθημα, μία απόλυτα φυσική και αυθόρμητη τάση να πάμε κοντά τους και να τα θαυμάσουμε όλα, ένα προς ένα -σχεδόν λαίμαργα- πριν προλάβει κανείς και τα κλέψει μπροστά από τα μάτια μας.

Koσμήματα με ακτινοβόλο λάμψη, από μέταλλα και πολύτιμους λίθους. Με χρώμα, minimal και εξαιρετικό design που προκαλεί αρχαιοελληνικό δέος και κάλλος, μαξιμαλιστικά και πολύτιμα, μας αρέσουν όλα.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η τάση θέλει τις γυναίκες να προτιμούν ένα συγκεκριμένο στιλ, πολυτελές και αριστοκρατικό. Ο κίτρινος χρυσός έχει την δική του ξεχωριστή γοητεία που τον κατατάσσει ψηλά ανάμεσα στις προτιμήσεις των γυναικών και ασύγκριτα κομψή αισθητική που αγγίζει το όριο του φετίχ.

Ο χρυσός είναι σύμβολο πλούτου και κύρους εδώ και χιλιάδες χρόνια και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ισχύ και εξουσία του. Στην κόντρα με το εναλλακτικό και bohemian ασήμι δεν μπορεί παρά να βγει νικητής και αυτό όχι επειδή το λέει η fashion editor, αλλά επειδή οι ίδιες οι γυναίκες δεν μπορούν να του αντισταθούν.

Ακόμα και σε σύγκριση με τα διαμάντια αναδεικνύεται η casual chic πλευρά του που καθιστά τα κοσμήματα σε αυτό το χρώμα ιδανικά για κάθε μέρα. Το 2019 οι μεγαλύτερες Influencers κάνουν layering με πολλά λεπτά μενταγιόν από χρυσό, hoops και huggies, χοντρές αλυσίδες στον λαιμό αλλά και statement δαχτυλίδια. Από την αρχαία Ελλάδα και Αίγυπτο, στην Ρώμη και το Βυζάντιο και από εκεί στην ραπ και hip hop κοινότητα της Αμερικής και τις μεγαλύτερες ριάλιστι σταρ σε μια κομψότητα πολλών καρατίων, τόσο λιτή όσο αυτή των Σκανδιναβών όσο και παριζιάνικη, πάντα με πρωταγωνιστή την θηλυκότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KENNETH JAY LANE, Net-a-Porter