ΒΑΛΕ ΜΑΤΙ

Βάλε μάτι: «Evil eye», το κόσμημα που αγοράζουν μανιωδώς οι Ελληνίδες


 

Μπορεί στο ντύσιμο, οι τάσεις να ανακυκλώνονται και να επανέρχονται από τα παλιά, αλλά στα κοσμήματα δεν ισχύει πάντα το ίδιο.

 

Τα κοσμήματα ολοκληρώνουν και τελειοποιούν το στιλ σου, οπότε ανάλογα με το ντύσιμο μπορείς να ταιριάξεις από τέλεια τα vintage κοσμήματα της μαμάς σου μέχρι τα μίνιμαλ αξεσουάρ που αγόρασες προχθές.

Ωστόσο αν κάτι ξεχωρίζει φέτος στις βιτρίνες και τα ράφια των καταστημάτων, αυτό είναι το σχέδιο με το ματάκι σε βραχιόλια, μεταγιόν και δαχτυλίδια.

 

 

Το ακριβές του όνομα είναι «Evil-Eye», καθώς σύμφωνα με τον μύθο τα διάφορα χρώματα, οι πυκνές βλεφαρίδες και τα αμυγδαλωτά μάτια παραπέμπουν στα μάτια του διαβόλου. Ωστόσο το ότι λέγεται έτσι δεν σημαίνει πως θα σου φέρει κακή τύχη ή κάτι τέτοιο, αντιθέτως.

 

A photo posted by Nilay Kura (@evileye.jewelry) on Oct 11, 2016 at 10:53am PDT

 

Πάντως η εναλλαγή λευκών και γαλάζιων πετραδιών είναι ότι πιο στιλάτο κυκλοφορεί, με την Τζένιφερ Άνιστον να φοράει ένα «ματάκι» στο λαιμό σε κυκλικό σχήμα.

 

A photo posted by Nilay Kura (@evileye.jewelry) on Oct 5, 2016 at 1:36pm PDT

 

Γενικότερα φέτος, η μόδα θέλει τα ματάκια να είναι μεγάλα και στρογγυλά (και όχι τόσο αμυγδαλωτά και πολύχρωμα).

 

A photo posted by Nisi (@nisijewellery) on Sep 15, 2016 at 3:18pm PDT

 

Πάντως αν έχεις βαρεθεί να το βλέπεις τα evil-eye σε κολιέ και βραχιόλια, να ξέρεις πως οι διάσημες φέτος επικεντρώνονται περισσότερο στα σκουλαρίκια με το συγκεκριμένο σχέδιο, τα οποία είναι σικ και φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ!

 

A photo posted by Nilay Kura (@evileye.jewelry) on Sep 15, 2016 at 6:21am PDT

 

 

 

A photo posted by Nivi Tepliz (@nivi.tep) on Aug 31, 2016 at 9:18am PDT