ΒΕΛΟΥΔΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ

Βελούδο, το πολυτελές: 5 τρόποι να το φορέσεις, τι να προσέξεις


Βελούδο. Πολυτελές, ρομαντικό, ζεστό. Ματ ή γυαλιστερό παραμένει σαγηνευτικό.

Ένα ύφασμα που είδαμε να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα catwalks των εβδομάδων μόδας - Valentino, Roberto Cavalli, Βalmain, Dries Van Noten, Stella Mc Cartney- και τον φετινό χειμώνα θα αναβαθμίσει τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Η απόκτηση ενός βελούδινου κομματιού αποτελεί επένδυση μιας και αποτελεί ένα βαρύτιμο ύφασμα με εντυπωσιακή όψη.

Είδαμε το φθινόπωρο να αγκαλιάζεται από την Kένταλ Τζένερ και την Χάλει Μπάλντγουιν, φορώντας booties και slip dresses, πηγαίνοντας το στιλ τους σε άλλο επίπεδο. Λόγω της υφής του, το βελούδο συνδέθηκε με τις ανώτερες τάξεις, την αριστοκρατία (Το Κάιρο ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός βελούδου). Την δεκαετία του 70’ αποθεώθηκε και τις μετέπειτα δεκαετίες αναγεννήθηκε. Mπορεί να θεωρείται ρούχο για βραδινές, κυρίως, εμφανίσεις, αλλά με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορεί να γίνει αγαπημένο σου κομμάτι για το office look σου.


Το βελούδο μπορεί να φορεθεί σε φόρεμα, σε πανωφόρια, σε παντελόνια ή φούστες, σε αξεσουάρ και παπούτσια.
 

1) Παντελόνι ή φούστα: Μπορείς να φορέσεις ένα στενό παντελόνι (ή ακόμα και κολάν) με ένα top ή πουκάμισο και σακάκι και να το συνδυάσεις με μποτάκια. Το ίδιο ισχυεί αν επιλέξεις μια maxi βελούδινη φούστα.

 

 

 

 

2) Σακάκι: Μπορεί να αναβαθμίσει την εμφάνισή σου, κάνοντάς την glamorous ακόμα και τις πρωινές ώρες. Ένα βελούδινο σακάκι είναι statement κομμάτι και αυτή τη σεζόν κλέβει τις εντυπώσεις. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα στενό παντελόνι ή ακόμα και ένα φόρεμα.

 

 

3) Παλτό: Είναι ζεστό, είναι classy και αριστοκρατικό. Ένα κομμάτι που μπορεί να χαρακτηρίσει όλη σου την εμφάνιση. Μπορείς να το επιλέξεις με όποιο ρούχο προτιμάς, αρκεί να μην υπερβάλλεις με το συνδυασμό που θα κάνεις ως προς την υφή.

 

 

4) Φόρεμα: Ένα «δύσκολο» κομμάτι. Μπορεί να φορεθεί και πρωί και βράδυ και μεταφέρει την εμφάνισή σου σε άλλη διάσταση. Ο συνδυασμός του με δαντέλα και τα κατάλληλα κοσμήματα μπορεί να απογειώσει το outfit σου.

 

 

5) Σε παπούτσια ή αξεσουάρ: Βελούδινες γόβες ή booties, βελούδινες τσάντες (πχ ένα clutch). Μπορεί να χαρακτηρίσουν την εμφάνισή σου χωρίς να υπερβάλλεις. Statement κομμάτια - επένδυση.

 

 

 

Tι να προσέξεις:

- Αν το βελούδο δεν συνδυαστεί με τα κατάλληλα κομμάτια μπορεί να οδηγήσει εύκολα στην υπερβολή και το αποτέλεσμα που θα επιτύχεις να είναι το αντίθετο από αυτό στο οποίο στοχεύεις.

- Η «δύσκολη» υφή του μπορεί να συνδυαστεί και με διαφορετικές υφές (ένα velvet blazer μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με skinny jeans) αλλά μην «ξεφύγεις» πολύ συνδυάζοντάς το με κομμάτια που μπορεί να το δείξουν «πρόχειρο».

-Το κομμάτι που θα επιλέξεις φρόντισε να σου ταιριάζει πραγματικά. Μια βελούδινη maxi φούστα μπορεί να είναι ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό κομμάτι, ωστόσο μπορεί να μην δείξει τόσο κομψό πάνω σου.

-Όσο πιο μοντέρνα το συνδυάσεις, τόσο πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα.

- Αν θες να φορέσεις βελούδο, αλλά δεν θέλεις να υπερβάλλεις, μπορείς να επιλέξεις ένα μόνο κομμάτι για να συνοδεύσει το outfit σου: βελούδινα booties ή βελούδινη τσάντα.

-Αν επιλέξεις μια μίνι velvet φούστα ή ένα βελούδινο σορτσάκι, βεβαιώσου ότι μπορείς να το υποστηρίξεις γιατί είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή.