ΚΑΠΑ

Φέτος το χειμώνα ρίχνουμε πάνω μας μια... κάπα! 8 συνδυασμοί, τι να προσέξεις


Κομμάτι διαχρονικό, κομψό, ζεστό. Η κάπα δεν έφυγε ποτέ από την μόδα.

Επιστρέφει συνεχώς και προσαρμόζεται με τις στιλιστικές ανάγκες της εκάστοτε εποχής. Κάπες μονόχρωμες, κάπες πολύχρωμες, κάπες σε όλα τα μήκη και για όλες τις ώρες. Για εμφανίσεις στη δουλειά, στην απογευματινή βόλτα, στη βραδινή έξοδο. Προσαρμόζονται σε όλες τις απαιτήσεις και μπορούν να συνδυαστούν με – σχεδόν- όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας.

Δεν είναι τόσο απλό να βρίσκουμε κάθε σεζόν ένα πανωφόρι που θα καταφέρνει να μας κρατά ζεστές, σικάτες και δεν θα μας προσθέτει «όγκο». Η κάπα έμοιαζε πάντα με ένα κομμάτι που έχει βγει από κάποιο παραμύθι που υπήρχε ένας πρίγκιπας πάνω σε ένα άλογο.

Στην Βικτωριανή εποχή, οι κάπες ήταν τις περισσότερες φορές κεντημένες για τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες φορούσαν συνήθως μαύρες. Ο Paul Poiret ήταν ομολογουμένως ένας από τους πρώτους ράφτες που επηρέασαν την εξέλιξη της κάπας μέσα στο χρόνο. Στην ιστορία έμεινε η βελούδινη κάπα που δημιούργησε το 1911 με χρωματιστά σχέδια (ονομάστηκε Batik) και η έθνικ κάπα που δημιούργησε το 1919 και ονομάστηκε Tanger.

Τα είδη της κάπας:

Η κλασική κάπα: All time classic σχέδιο. Με γιακά ή χωρίς και ανοιχτούς βραχίονες. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και να συνδυαστεί με casual ή πιο casual chic look.

 

H cardigan κάπα: Η cardigan κάπα κρέμεται πάνω από τους ώμους, πιο κοντή μπροστά και με περισσότερο μήκος στο πίσω μέρος. Σε κολακεύει αρκετά και συνδυάζεται συνήθως με casual ρούχα.

 Η poncho κάπα: Μοιάζει αρκετά με την cardigan κάπα και συνδυάζεται επίσης με casual επιλογές.

 

 

Τι να προσέξεις:

1) Δεν ταιριάζει με μάξι φορέματα και φαρδιές – μάξι- φούστες.

2) Ταιριάζει καλύτερα με skinny παντελόνι (ή σε ίσια γραμμή) κι η φούστα που θα επιλέξεις θα είναι μίνι, συνδύασέ την με over- the- knee boots και οπάκ καλσόν.

3) Αν την φορέσεις τις βραδινές ώρες σε κάποια έξοδό σου, μπορείς να την συνδυάσεις με γόβες ή ψηλοτάκουνα μποτάκια. Το total black look θα αναβαθμίσει το στιλ σου.

4) Τα αξεσουάρ που ταιριάζουν σε μια κάπα θα ήταν καλό να είναι statement για να μπορούν να ξεχωρίσουν.

 

8 τρόποι να την συνδυάσεις

1) Με ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή. Preppy και chic.

 

2) Με ένα ζιγάγκο σε ουδέτερη απόχρωση (αν η κάπα έχει αρκετά σχέδια) για τις πιο ζεστές ημέρες.

 

 

3) Με μια μίνι φούστα για πιο sexy, καθημερινές εμφανίσεις.

 

4) Μια μπεζ κάπα, ταιριάζει άψογα με λευκό και μαύρο.

 

5) ΜπΟρεί να συνδυαστεί υπέροχα με ψηλές μπότες και μίνι φούστα με εντυπωσιακό τελείωμα.

 

 

6) Μια pencil φούστα μπορεί να αναβαθμίσει την εμφάνισή σου με κάπα

 

7) Η κάπα, σε έντονο χρώμα κλέβει τις εντυπώσεις.

 

8) Δερμάτινη κάπα συνδυασμένη με pencil φούστα και γόβες.