ΨΗΛΟΜΕΣΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Ψηλόμεσο παντελόνι -4 τρόποι να το φορέσεις, τι να προσέξεις


Must – have κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Διαχρονικό, που αναδεικνύει την σιλουέτα σου.

Τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι μια «ασφαλής» στιλιστική επιλογή για τις εμφανίσεις σου τον χειμώνα. Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν ένα τέτοιο κομμάτι θα μπορεί να τις κολακέψει και αν μπορεί να φορεθεί χωρίς να τους προσθέτει κιλά. Η απάντηση είναι ναι, αν βέβαια αυτό φορεθεί και συνδυαστεί κατάλληλα. Μπορεί ακόμα να σε κάνει να δείχνεις πιο ψηλή. Ένα ψηλόμεσο παντελόνι για να αναδειχθεί μπορεί να φορεθεί με στενό τοπ ή μεσάτο πουκάμισο.

Το ψηλόμεσο παντελόνι είδαμε να κάνει την εμφάνισή του στην δεκαετία του 1940 και του 1950, με άνδρες να το φορούν σε εργασιακά πόστα. Για τις γυναίκες τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς θεωρούταν ντροπιαστικό να φορούν παντελόνια εκείνη την εποχή. Τα δικαιώματα των γυναικών άλλαξαν και είδαμε την Katherine Herburn και την Marlene Dietrich να κάνουν φωτογραφίσεις με παντελόνια τέτοιου ύφους. Έκαναν την είσοδό τους στον χώρο της μόδας και έμειναν για πάντα. Τα ψηλόμεσα παντελόνια έφτασαν στο peak τους στις δεκαετίες 70’ και 80’. Tα ψηλόμεσα jean παντελόνια ήταν το πιο διαδεδομένο είδος και κάθε κορίτσι είχε ένα κομμάτι στην ντουλάπα του. Σήμερα, τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι μια επιλογή που ακολουθείται από μεγάλη μερίδα γυναικών για τις εμφανίσεις στο γραφείο, στην έξοδο, στην επίσημη βραδινή εμφάνιση. Ένα μαύρο ή λευκό ψηλόμεσο παντελόνι είναι statement κομμάτι.

Τι να προσέξεις:

1) Όπως προαναφέραμε ένα ψηλόμεσο παντελόνι είναι μια κομψή επιλογή αλλά χρειάζεται προσοχή στο πώς θα φορεθεί καθώς μπορεί να τονίσει ατέλειές σας. Φροντίστε το ύφασμά του να μην το κάνει πολύ... αποκαλυπτικό.

2) Ένα ψηλόμεσο jean παντελόνι, σε χαλαρή γραμμή μπορεί να είναι μια κομψή επιλογή αν έχεις σωματότυπο «μήλο».

3) Αν φορεθεί με ψηλοτάκουνες γόβες, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

4) «Ασφαλείς» επιλογές ως προς την απόχρωσή του είναι το μαύρο και το γκρι.

5) Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο νούμερο που θα επιλέξεις. Αν το παντελόνι είναι μεγάλο, τότε ναι, μπορεί να σου προσθέσει βάρος, αν είναι όμως και πάρα πολύ στενό θα τονίζει τις ατέλειές σου.
 

Πώς να το φορέσεις: Μπορείς να το φορέσεις με ένα top, ένα πουκάμισο, ένα ζιβάγκο, πουλόβερ, blazer και συνδυάζεται με πολλά πανωφόρια που είδαμε να κεντρίζουν το ενδιαφέρον αυτή τη σεζόν (parka, duster coats, cardigans).

Ακολουθούν 5 τρόποι για να το φορέσεις:

1) Με ένα (λεπτό) πουλόβερ: Ο συνδυασμός ενός λεπτού πουλόβερ με ένα ψηλόμεσο παντελόνι μπορεί να είναι μια πολύ σικάτη επιλογή για τις πρωινές εμφανίσεις σας.

 

2) Με λευκό πουκάμισο: Αll time classic επιλογή. Ιδιαίτερος συνδυασμός με jean ψηλόμεσο παντελόνι

 

 

 

3) Με crop top: Ένας άκρως sexy συνδυασμός για πρωινές αλλά και για βραδινε εμφανίσεις.

 

 

 

4) Με blazer: Ο πιο στιλάτος συνδυασμός για office look αλλά και για επίσημες εμφανίσεις.