ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Κοστούμι, το διαχρονικό: Πώς να το φορέσεις φέτος και τι να αποφύγεις


Διαχρονικό, κομψό, φινετσάτο. Αποπνέει κύρος, αυστηρότητα, γοητεία. Είναι ένα από τα σύνολα της γυναικείας γκαρνταρόμπας που εγγυώνται μια σικ εμφάνιση. O φετινός χειμώνας αγαπά androgen look.

Το είδαμε στις πασαρέλες των εβδομάδων μόδας σε Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι, το βλέπουμε να φιγουράρει στις σελίδες των μεγάλων fashion magazines. Το κοστούμι είναι λίγο «παρεξηγημένο» στο μυαλό των γυναικών. Κάποιες το θεωρούν βαρετό, όχι τόσο κολακευτικό και σε καμία περίπτωση θηλυκό.

Το φορούν κυρίως στον εργασιακό του χώρο (ή σε κάποια συνέντευξη για δουλειά) και σε κάποια επίσημη εμφάνιση. Το ανδρόγυνο look δεν είναι πλέον όπως μπορεί να το έχετε «καταχωρημένο» στη συνείδησή σας. Έχει αναβαθμιστεί, έχει γίνει μοδάτο και sexy. Αν φορεθεί σωστά αναδεικνύει την σιλουέτα και σας κάνει άκρως εντυπωσιακή. Σακάκι και παντελόνι είναι ασφαλής επιλογή τις εμφανίσεις σας πρωί και βράδυ. Το jacket είναι hot κομμάτι του φετινού χειμώνα και τα σχέδιά (και οι υφάνσεις του) του ποικίλλουν. Το μυστικό είναι να φορεθεί σωστά.

Στο μέγεθος που σας ταιριάζει και να συνδυαστεί κατάλληλα. Το κοστούμι θα πρέπει να είναι άνετο λένε οι σχεδιαστές. Το σακάκι να είναι φωτεινό και το παντελόνι να είναι τόσο βολικό όσο ένα jean. Έτσι, αυτό ο συνδυασμός μπορεί να ενταχθεί εύκολα στις καθημερινές σας επιλογές. Η φετινή μόδα προστάζει χαλαρές γραμμές. Το σακάκι και το παντελόνι δεν θα πρέπει να σε στενεύουν. Η πιο φαρδιά γραμμή είναι αυτή που θα επικρατήσει. Τα παντελόνια έχουν πιο μεγάλες τσέπες, τα σακάκια είναι πιο μακριά. Συνδυάζονται με Τ-Shirts και crop tops και το κλασικό πουκάμισο γίνεται δεύτερη επιλογή.

Τι να αποφύγετε:

1) Ένα κοστούμι σε μικρότερο μέγεθος, που σας στενεύει δεν είναι μια ασφαλής επιλογή. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να έχετε όσο το δυνατό μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα χέρια γιατί πολύ πιθανόν είναι να... φύγει κουμπί!

2) Το φαρδύ παντελόνι δεν ενδείκνυται τόσο για σιλουέτες με καμπύλες. Θα πρέπει να είναι στενό για να σας κολακεύει. Επίσης, δεν θα ήταν καλή ιδέα να το συνδυάσετε με Τ- Shirt αν έχετε κάποια παραπανίσια κιλά. Ένα στενό top ή ένα πουκάμισο είναι ασφαλέστερη επιλογή.

3) Ο κλασικός συνδυασμός, μαύρο παντελόνι, μαύρο σακάκι, λευκό πουκάμισο μπορεί να είναι κομψός αλλά η μόδα έχει προχωρήσει και τον θεωρεί λίγο πασέ. Μην φοβηθείτε το έντονο χρώμα στο σακάκι και το παντελόνι και ξεφύγετε από το κλασικό μαύρο.

Πώς να το φορέσεις: Oι συνδυασμοί ποικίλλουν. Ο τρόπος με τον οποίο θα το συνοδεύσετε ορίζει τον «χαρακτήρα» και το ύφος του. Με ψηλοτάκουνα ή sneakers, με Τ- Shirt ή τοπ,  με αξεσουάρ ή χωρίς.


 


 

1) Σε πιο εναλλακτικά χρώματα

 

 

 

2) Φόρα το με ένα T- Shirt

 

 

3) Συνδύασέ το με sneakers για πιο cool εμφανίσεις

 

 

4) O κλασικός συνδυασμός για πιο αυστηρές εμφανίσεις

 

 

 

5) Για τις βραδινές εμφανίσεις σου συνδύασέ το με ψηλοτάκουνα και αξεσουάρ