ΒΙΝΥΛ

Το βινύλ είναι τάση: Πώς μπορείς να το φορέσεις χωρίς να είσαι κιτς


Μια αναμφίβολα μια πολύ ιδιαίτερη τάση που κεντρίζει τις εντυπώσεις και κάνει την διαφορά.

Την είδαμε στις μεγάλες πασαρέλες των Εβδομάδων Μόδας του εξωτερικού και συνεχώς κερδίζει έδαφος.

Το 80s κάνει δυνατό comeback τον φετινό χειμώνα και το βλέπουμε να καθρεπτίζεται σε λαμπερά δέρματα που φοριούνται και πρωί και βράδυ. To βινύλ είναι τολμηρό, κάποιες φορές προκλητικό, εκκεντρικό, σέξι ή υπερβολικά σέξι. Φοριέται παντού: σε φούστες, φορέματα, άνορακ, μπότες, jackets, παντελόνια.

Oι σταρς το αγαπούν και το προτιμούν στις εμφανίσεις τους και τις περισσότερες φορές, οι αναλογίες τους το υποστηρίζουν εντυπωσιακά.

Είναι μια τάση αρκετά δύσκολη και χρειάζεται μέτρο και τους κατάλληλους συνδυασμούς για να μην δείξει κιτς. Στο χρώμα δεν υπάρχει περιορισμός. Τα έντονα χρώματα το κάνουν ακόμα πιο επιβλητικό. Το είδαμε από τους οίκους Nina Ricci, Lanvin και Isabel Marant.

Πώς να το φορέσεις – Τι να αποφύγεις:

1) Μπορείς να φορέσεις βινύλ σε φούστα, παντελόνι ή παλτό, ωστόσο δεν θα ήταν καλή ιδέα να το φορέσεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια γιατί το αποτέλεσμα αν τι άλλο θα δείχνει υπερβολικό.

2) Φόρα βινύλ σε μια καθημερινή σου εμφάνιση. Αν θες να το φορέσεις στο γραφείο ή σε κάποια επίσημη εμφάνιση, δείξε προσοχή στο πώς θα το συνδυάσεις. Μια πολύ μίνι φούστα, χωρίς καλσόν, ή ένα crop top μπορούν να δείχνουν αρκετά προκλητικά και καθόλου κομψά.

3) Ο συνδυασμός των χρωμάτων θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Επειδή ένα βινύλ κομμάτι σε έντονο χρώμα τραβά το βλέμμα, πρέπει να συνδυαστεί με αποχρώσεις πιο ουδέτερες, ώστε να υπάρχει ισορροπία.

4) Ενα βινύλ φόρεμα είναι από μόνο του επιβλητικό. Μην το «φορτώσεις» με κοσμήματα ή με πολύ έντονο μακιγιάζ.

5) Μπορείς να συνδυάσεις το βινύλ με άλλες υφές και το αποτέλεσμα να κρατά ισορροπία.

Τρόποι να το συνδυάσεις:

1) Φόρα βινύλ σε φούστα:

 

 

 

 

 

2) Φόρα βινύλ σε παντελόνι

 

 

3) Φόρα το βινύλ σε μπότες

 

 

4) Φόρα το βινύλ σε φόρεμα

 

5) Φόρα το βινύλ σε παλτό