shutterstock
shutterstock
PLASTIC SURGERY

Οι πλαστικές που θα γίνουν μόδα το 2017 -Μικρότερες θηλές, μεγαλύτερα οπίσθια...


Οι χειρουργοί έχουν χαρακτηρίσει το 2017 ως το έτος του «Brazilian butt lift», δηλαδή της ανόρθωσης οπισθίων, σημειώνοντας ότι η ζήτηση για αυτή την αισθητική επέμβαση άγγιξε ένα ποσοστό της τάξεως του 500%, με τις σταρ Τζένιφερ Λόπεζ και Κιμ Καρντάσιαν να γίνονται πρωτοπόρες του είδους.

Επίσης, όπως αναφέρουν, υπάρχει μια τεράστια αύξηση στις αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται μόνο με τοπική αναισθησία σε μόλις λίγες ώρες.

Οι ειδικοί μιλούν για τα σημεία του σώματος που, από ότι φαίνεται, το 2017 θα επιλεγούν περισσότερο από τις γυναίκες για βελτίωση και θα αποτελέσουν τα τρεντς των χειρουργικών επεμβάσεων στην κοσμετολογία.

Το στήθος των γυναικών - μικρότερες θηλές

Ως προς το στήθος των γυναικών, ο σύμβουλος πλαστικών επεμβάσεων Νταν Μαρς υποστηρίζει πως την περασμένη χρονιά έχει παρατηρηθεί αύξηση του 30% στις γυναίκες που ζητούσαν μικρότερο μέγεθος θηλών.

Ο μέσος όρος του μεγέθους του ενθέματος για το στήθος κυμαίνεται πια από 250-300cc, σε σύγκριση με το 350-400cc που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια. Το «μοντέλο» του αθλητικού σώματος κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος με διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ να το υιοθετούν, όπως για παράδειγμα η Τέιλορ Σουίφτ.

Ενας άλλος πλαστικός χειρούργος, ο Μο Ακαβάνι, συμφωνεί με την παραπάνω άποψη και αναφέρει πως 95% των ασθενών του επιθυμούν να διατηρούν τη φυσική τους εικόνα.

Το νέο πρότυπο του γυναικείου σώματος, βάσει και όσων φωτογραφιών δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Ινσταγκραμ, είναι το πολύ «σφιχτό» αθλητικό σώμα.

shutterstock
shutterstock

Μεγαλύτερα οπίσθια – αυξητική 
Οι χειρουργοί παρατήρησαν μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των ασθενών που επιθυμούσαν να βελτιώσουν την όψη των οπισθίων τους μέσα από την αυξητική των γλουτών το 2016, με τους «βραζιλιάνικους γλουτούς» να γίνονται top τάση.
Με τις σταρ όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Μπιγιονσέ να κάνουν δημοφιλείς τις καμπύλες και τα μεγάλα οπίσθια, η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση που κατά τα άλλα είναι γνωστή στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες ζητείται πια περισσότερο από τις γυναίκες που επισκέπτονται τα ιατρεία.

shutterstock
shutterstock

Αισθητικές επεμβάσεις σε χρόνο dt – με τοπική μόνο νάρκωση

Εννιά στις δέκα ασθενείς ζητούν από τους γιατρούς λίφτινγκ με τοπική νάρκωση, κάτι που τους δίνει την ευκαιρία να αποδεσμευτούν λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

Μάλιστα, στο δεύτερο μισό του 2016 η πλειονότητα των λίφτινγκς προσώπου πραγματοποιήθηκαν με τοπική αναισθησία.

Ως προς τα ραντεβού του 2017, μόνο ένα στα δέκα αφορά επέμβαση υπό πλήρη νάρκωση και ο κ. Ακάβι εξηγεί, ότι οι ασθενείς μπορούν πια μετά την επέμβαση να αποδεσμευτούν με ασφάλεια.

Οι ασθενείς λοιπόν στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις επεμβάσεις με τοπική αναισθησία γιατί η διαδικασία είναι ταχύτερη, πιο οικονομική και η μετεγχειρητική ναυτία είναι μικρότερη. Ακόμη, το γεγονός ότι οι ασθενείς παραμένουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της επέμβασης δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ανάρρωσης συγκριτικά με την πλήρη νάρκωση, ενώ επιστρέφουν στον κανονικό ρυθμό της καθημερινότητας τους και δεν χρειάζεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο.