11|01|2017 17:34
SHARE
VIVIENNE WESTWOOD

Η Vivienne Westwood κάνει τα αξεσουάρ σε σχήμα φαλλού hot τρεντ


Τόσο το χιούμορ όσο και το πάθος της Vivienne Westwood για μόδα που μπορεί να φορεθεί και να υιοθετηθεί, είναι θρυλικά. 

Και ποτέ τα δύο αυτά στοιχεία δεν ήταν τόσο έντονα σε κολεξιόν της, όσο όπως όταν τα συνδύασε στην ανδρική συλλογή της Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 την οποία παρουσίασε στην ανδρική εβδομάδα μόδας του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα, όταν  κάποια μοντέλα φορούσαν τζάκετ και παλτά τα οποία αντί για κουμπιά στερεώνοντας με αλυσιδίτσες που στις άκρες τους είχαν περίτεχνους φαλλούς. 

 

Η κολεξιόν ήταν έντονα επηρεασμένη από τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό της Westwood και η απόφασή της να παρουσιάσει μια unisex συλλογή είχε ως στόχο να δείξει πώς όλοι μπορούμε να χρησιμοποιούμε λιγότερους πόρους. 

Το μότο της πλέον είναι «αγόρασε λιγότερα, επέλεξε καλύτερα, κάνε το να διαρκέσει». 

 

Μιλώντας για την επιλογή της αυτή για unisex ρούχα, η Vivienne Westwood είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι πορεί να ακούγεται σαν αστείο αλλά στην πραγματικότητα όλα είναι θέμα στιλ. 

Ανδρες με φούστες και φορέματα στην πασαρέλα

«Η εναλλαγή ρούχων με τον σύντροφό μας σημαίνει ότι μπορούμε να ξοδεύουμε λιγότερα. Προσπαθώ να κάνω την επιχείρησή μου μια εταιρεία πρότυπο για την εποχή που ζούμε, με την ελπίδα ότι έχουμε μέλλον και ότι ο πλανήτης δεν θα πέσει θύμα της κλιματικής αλλαγής», εξήγησε. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Westwood έβαλε φαλλούς στην πασαρέλα. 

Η ανδρική συλλογή της Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016, την οποία είχε παρουσιάσει στο Μιλάνο, χαρακτηρίστηκε από τα ασημένια και χρυσά μενταγιόν σε σχήμα φαλλού που φορούσαν τα μοντέλα.