TOYINT

Τουίντ, το ρετρό: 10 συνδυασμοί για να το φορέσεις σήμερα


Tweed. Φόρεσε το ρετρό, ανδρικό, βαρύ ύφασμα με τρόπο που θα αναδείξει την θηλυκότητά σου.

Είναι κλασάτο, είναι φινετσάτο. Εχει τις ρίζες του στην Σκοτία του 19ου αιώνα και η πολυτέλειά του το έκανε να συνδεθεί με τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, με ευκατάστατους άνδρες. Επειτα φορέθηκε από τις γυναίκες σε ταγιέρ και τώρα μπορούμε ακόμα να το δούμε και σε σορτς. Το tweed είναι το ύφασμα που τον φετινό χειμώνα το βλέπουμε πολύ.

To βλέπουμε σε παλτό, σε παντελόνια, σε jackets, σε φορέματα. Ξεχωρίζει. Λανθασμένα πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι πλέον παλιακό και ξεπερασμένο. Η μόδα λες και κάνει μια στροφή προς τα πίσω, λες και κάθετί που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν είναι πλέον ό,τι πιο μοντέρνο.

Ανοίγοντας την ντουλάπα της μαμάς, ίσως δεις ένα tweed σακάκι που είχε φορεθεί από εκείνη στα 70s και τα 80s.

Ε, αυτό το σακάκι, τον φετινό χειμώνα είναι στιλάτο. Αναβαθμίζει την εμφάνισή σου στο γραφείο, στην έξοδό σου.

Το tweed είναι ένα ύφασμα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία γι'αυτό και η τιμή του είναι κάπως τσιμπημένη.

Πώς να το φορέσεις – Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις:

1) Οχι στο tweed από την κορυφή μέχρι τα νύχια: Φοράμε ένα κομμάτι με tweed υφή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά στο tweed από πάνω μέχρι κάτω. Κρατάμε ισορροπία. Ενα tweed κομμάτι δίνει ξεχωριστό στιλ σε μια εμφάνιση στο σύνολό της. Οχι στην υπερβολή.

2) Tweed σε σακάκι, σε παντελόνι, σε ταγιέρ, σε jacket, σε παλτό. Οχι στα υπερβολικά αξεσουάρ.

3) Το tweed, ναι, μπορεί να δείξει παλιακό αν δεν φορεθεί με τρόπο πιο πρωτότυπο. Βάλε το tweed στο layering (το ένα ρούχο πάνω από το άλλο).