ΔΕΚΑΕΤΙΑ 60

Ντύσου με έμπνευση από τα 60's, χωρίς να είσαι κιτς


Επιστροφή στα 60s την φετινή σεζόν.

Η μόδα εμπνέεται από εκείνη την δεκαετία και οι καθημερινές εμφανίσεις μπορούν να αποκτήσουν άλλη διάσταση. Να σε απελευθερώσουν.

Τα 60s σε κάνουν νιώθεις θηλυκή, χαριτωμένη, δίνουν «θεατρικότητα» στις εμφανίσεις σου, σε μεταμορφώνουν. Μια τάση που μόνο βαρετή δεν είναι. Αρκεί να εμπνευστείς με στιλάτα παραδείγματα. Οχι, δεν λέμε να φορέσεις κάτι που ξέρεις ότι δεν σου ταιριάζει, απλά και μόνο για να ακολουθήσεις την τάση της εποχής, ούτε να γίνεις ξαφνικά Jackie Kennedy και Twiggy. Λέμε απλά να δοκιμάσεις το κάτι διαφορετικό με γνώμονα το καλό στιλ και όχι την υπερβολή.

Μίνι φορέματα, layering, καρό, ρίγες και γεωμετρικά σχήματα, mix n' match, ρετρό floral, κορδέλα στα μαλλιά (αν βέβαια η καθημερινότητά σου μπορεί να την υποστηρίξει), έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί (όπως πχ ροζ και πράσινο που η τάση αγαπά πολύ), γυαλιά σε χαρακτηριστικά σχέδια εμπνευσμένα από την εποχή, λευκά μποτάκια (έχουν επανέλθει στο προσκήνιο από την προηγούμενη σεζόν. Oι οίκοι Celine και Βalenciaga έχουν επαναφέρει το τρεντ).

Τι να αποφύγεις:

1) Mην πέσεις στην παγίδα να αντιγράψεις ένα στιλ που δεν σου ταιριάζει. Το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει υπερβολικό και σίγουρα να μην είναι αυτό που θα συμβαδίζει με την καθημερινότητά σου.

2) Nαι στους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, όχι στο κιτς. Ευκολα μπορεί να γίνει το στιλιστικό «παραπάτημα».

3) Ναι στο καρό, ναι στο φλοράλ, ναι στα γεωματρικά σχήματα. Οχι στον συνδυασμό όλων αυτών πουυ μπορεί να βαρύνουν την εμφάνισή σου να την κάνουν υπερβολική. Δεν υπάρχει λόγος.

4) Είπαμε ναι στα λευκά μποτάκια. Προσοχή όμως. Μπορούν να μην πετύχουν τον στόχο τους αν συνδυαστούν με τα λάθος ρούχα.