SAINT LAURENT

Ο Saint Laurent βγάζει το τακούνι από τις γόβες -Το τρικ για να παραμένουν ψηλές


Στρας, πούλιες, διαφάνειες και σέξι κορμάκια. Η επίδειξη μόδας του Saint Laurent τα είχε όλα, αλλά τις εντυπώσεις κέρδισαν για ακόμη μία φορά οι πρωτότυπες γόβες του οίκου.

Ο Άντονι Βακαρέλο έκανε πέρσι τη διαφορά αφαιρώντας το κλασικό τακούνι στις μαύρες γόβες, οι οποίες είχαν πλέον το κλασικό μονόγραμμα του οίκου (YSL) για «στήριγμα».

Ωστόσο φέτος, ο Βακαρέλο το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αφαιρώντας εντελώς το τακούνι από τις ψηλοτάκουνες γόβες του.

 

 

Κι όμως, η μαύρη γόβα που όλες φοράμε παρέμεινε ψιλή και επιβλητική, αλλά αντί για τακούνι είχε ένα διακοσμημένο εξάρτημα το οποίο συνδεόταν με την σόλα του παπουτσιού, αφήνοντας έτσι κενό το σημείο που κανονικά θα υπήρχε το τακούνι.

Παρ΄όλο που με την πρώτη ματιά αυτό το παπούτσι είναι... απλησίαστο, η βασική μας απορία είναι πως και αυτό το αξεσουάρ που προέχει από την σόλα δεν σπάει με την πίεση που ασκούμε όταν περπατάμε και γιατί ενώ το παπούτσι μοιάζει έτοιμο να διαλυθεί, τελικά δεν παθαίνει το παραμικρό.

 

 

Την απάντηση έδωσε ένας καθηγητής Φυσικής στην αμερικάνικη «Vogue» αποδεικνύοντας ότι οι γνώσεις Φυσικής μπορούν να δημιουργήσουν ένα... καλό παπούτσι.

Ο Μάικλ Τουτ αναφέρει λοιπόν ότι το μέρος που προεξέχει και ακουμπά το έδαφος μπορεί μόνο υπό έναν όρο να λειτουργήσει σωστά ώστε να μην πέσει κάτω το μοντέλο που το φοράει.

 

 

A post shared by KaRMA Positivo (@karmapositivo) on Mar 1, 2017 at 11:08am PST

 

«Αν το κομμάτι που προεξέχει είναι πολύ μικρό, τότε σίγουρα θα βρεθείς στο πάτωμα. Για να υπάρξει ισορροπία ακόμη και χωρίς κανονικό τακούνι, τότε αυτό που χρειάζεται είναι το διακοσμημένο εξάρτημα να έχει το ίδιο μήκος με την φτέρνα μας. Έτσι με λίγη εξάσκηση θα νομίζεις πως περπατάς ένα κανονικό ψηλοτάκουνο».

Πάντως, η γόβα χωρίς τακούνι δεν ήταν η μόνη που έκλεψε τις εντυπώσεις στην κολεξιόν του Saint Laurent για το φθινόπωρο του 2017, καθώς οι ντίσκο μπότες που έφερναν κάτι από ‘80s αποκάλυψαν προς τα ποια δεκαετία προσανατολίστηκε ο οίκος για αυτήν του την επίδειξη.

 

 

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Feb 28, 2017 at 3:24pm PST

 

A post shared by nicole (@personal_paris) on Mar 1, 2017 at 11:34am PST

 

A post shared by Estella TC (@estella_tc) on Mar 1, 2017 at 12:42am PST