BALMAIN

Πώς ο οίκος Balmain σχεδιάζει να εισβάλλει σε κάθε ντουλάπα


Nέος CEO απολαμβάνει τα γραφεία του οίκου Balmain από το πρωί της Δευτέρας, αντικαθιστώντας τον επί 17 χρόνια επικεφαλής Εμανουέλ Ντιεμόζ.

Ο νέος ένοικος, ονόματι Μάσιμο Πιομπίνι, έχει ως στόχο, η αισθητική του brand να μεταφερθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Και από ό,τι φαίνεται φλερτάρει με τις πιο casual σειρές της ντουλάπας μας, με κομμάτια όπως το τζιν, που  υπήρξε ορόσημο στην Κριστόφ Ντεκαμέν εποχή, αλλά και partywear εμφανίσεις.

«Θέλουμε να επανεξετάσουμε την απλή πολυτέλεια. Θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερα τζιν, περισσότερα πλεκτά – με λίγα λόγια περισσότερο casual. Όμως θέλουμε να διατηρήσουμε την υψηλή ραπτική και την πολυτέλεια» τονίζει ο creative director του οίκου Ολιβιέ Ρουστέν στο WWD. «Ξέρουμε όλοι ότι ο πελάτης του Balmain είναι rock ή hip-hop ή ποπ σταρ, αλλά τώρα πρόκειται να διευρύνουμε αυτό το κοινό, απευθυνόμενοι σε διάφορα είδη ηλικιών, διάφορα είδη ανδρών, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι γνωστός για το “Superstar Balmain”, αλλά νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα για τον οίκο να δείξει μια άλλη πλευρά, και το γεγονός αυτό με ενθουσιάζει».

Για να συμβάλλει στο όραμα του Ρουστέιν να κάνει πιο «εύθραυστη» και «ρομαντική» την άγρια και ισχυρή γυναίκα Balmain, ο Πιομπινί - ο οποίος έχει τα διαπιστευτήρια των οίκων Valentino και Gucci – πρόκειται να αναμορφώσει τη δομή της εταιρείας όσον αφορά τη λιανική, αλλά και να επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων αξεσουάρ.

«Για εμάς, δεν είναι δύσκολο να ανοίξουμε καταστήματα, το δύσκολο είναι να κάνουμε τα καταστήματα να λειτουργούν. Για να το καταφέρουμε αυτό, χρειαζόμαστε τη σωστή ιδέα, τη σωστή μορφή λιανικής πώλησης και την κατάλληλη κουλτούρα της λιανικής. Και αυτό είναι κάτι που ο Ολιβιέ κι εγώ θα χτίσουμε μαζί για το μέλλον του Balmain» δήλωσε ο Πιομπινί. «Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία στην αγορά. Ο οίκος Balmain είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά, επειδή δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί σε όλη τη δυναμική του. Έτσι με την υποστήριξη του Ολιβιέ και τη δομή που έχουμε και πρόκειται να ενισχύσουμε, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον».