06|05|2017 21:30
SHARE
ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΣΤΙΛ

Η άνοδος της σκανδιναβικής μόδας -Το στιλ του βορρά έχει πολλά να μας διδάξει


Μίνιμαλ στιλ, μονοχρωμία, άνεση. Οι Σκανδιναβές έχουν τους δικούς τους κανόνες στο στιλ. Θέλουν η καθημερινότητά τους να έχει ρούχα πρακτικά, βολικά και στιλάτα, που αναδεικνύουν την γραμμή τους.

Τους αρέσει να επενδύουν στα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους, να φορούν εντυπωσιακά αξεσουάρ και να «παντρεύουν» τάσεις μεταξύ τους. Εχουν πρακτικό πνεύμα ως καταναλώτριες, δεν ξοδεύουν άσκοπα χρήματα για το ντύσιμό τους. Κομμάτια με oversized γραμμή, τζιν παντελόνια, μίντι φορέματα, jackets είναι μερικά από τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους.

Ακολουθούν αναλυτικά οι κανόνες του στιλ τους.

1) Μix n’ match: Η Jeanette Friis Madsen, fashion editor στο Costume Μagazine αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Σκανδιναβές αγαπούν το mix n’ match. Μπορεί η μονοχρωμία να είναι μια κυρίαρχη τάση στο ντύσιμό τους, ωστόσο πολλές φορές δείχνουν και την προτίμησή τους στον συνδυασμό έντονων χρωμάτων. Δεν φορούν μόνο μαύρο, λευκό, γκρι και σκούρο μπλε.

 

2) Οι Σκανδιναβές ξοδεύουν έξυπνα τα χρήματά τους για το ντύσιμο: Αγοράζουν αυτό που λέμε «Λίγα και καλά». Εντυπωσιακά, διαχρονικά αξεσουάρ είναι αγαπημένη αγοραστική επιλογή τους.

 

 

3) «Επενδύουν» στα ρούχα που φορούν καθημερινά: Σακάκια, παντελόνια, T-Shirts, τζιν. Τα κομμάτια που δεν παραλείπουν να φορούν. Η απλότητα είναι το κλειδί του καθημερινού τους ντυσίματος. Αγαπούν τα διαχρονικά κομμάτια που τους επιτρέπουν να κάνουν στιλάτους συνδυασμούς.

 

 

 

 

 

 

 

4) Τους αρέσει να «παντρεύουν» εποχές: Μια αγαπημένη συνήθειά τους είναι φορούν μαζί ρούχα από διαφορετικές εποχές. Δηλαδή ένα χειμερινό παντελόνι, με ένα λεπτό, ανοιξιάτικο πουλόβερ.

5) Ντύνονται πρακτικά στην καθημερινότητά τους: Δεν θα δούμε εύκολα μια Σκανδιναβή με ψηλοτάκουνα και στενό φόρεμα το πρωί. Τους αρέσει η άνεση, χωρίς να χάνουν την θηλυκότητά τους.