Η Bouchra Jarrar αποχώρησε από τον οίκο Lanvin | 0 bovary.gr
Η Bouchra Jarrar αποχώρησε από τον οίκο Lanvin | 0 bovary.gr
07|07|2017 12:02
SHARE
16 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Η Bouchra Jarrar αποχώρησε από τον οίκο Lanvin


Μετά από 16 μήνες ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Lanvin, η Bouchra Jarrar, όπως αναφέρει το Business of Fashion, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον οίκο.

H Bouchra πήρε το τιμόνι του Lanvin από τον ταλαντούχο Μαροκινό σχεδιαστή Alber Elbaz - ο οποίος ήταν επικεφαλής γιαι 14 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε η καλύτερη επιλογή (και λόγω του ότι είναι γυναίκα) η Bouchra Jarrar, δεν κατάφερε να αναβιώσει τον οίκο. Η μινιμαλιστική της αισθητική είχε τεράστια απόκλιση από αυτή που προωθούσε ο Elbaz για πάνω από μια δεκαετία. Το αποτέλεσμα ήταν η πτώση στα έσοδα της τάξης του 23% τον Ιούνιο του 2016, σε σύγκριση με τα 6,3 εκ ευρώ κέρδος το 2015.

AP
AP

Η 46χρονη σχεδιάστρια αποφοίτησε από τη σχολή Duperré του Παρισιού το 1994 και έκανε τα πρώτα της βήματα δίπλα στον Josephus Thimister στον οίκο Balenciaga. 

Πέρασε δύο χρόνια στο τμήμα κοσμημάτων του οίκου Jean Paul Gaultier και αμέσως μετά ξανά στον Balenciaga με τον Nicolas Ghesquière. Η συνεργασία της με τον Christian Lacroix την έφερε στη δημιουργία του δικού της οίκου με την επωνυμία της.