Instagram/jeannedamas
Instagram/jeannedamas
21|07|2017 15:23
SHARE
HAIR STYLING

To νέο χτένισμα που λατρεύουν να κάνουν οι Γαλλίδες στα μαλλιά τους


Τα  90's δεν επανέρχονται δυναμικά όχι μόνο στη μόδα, αλλά και στο hair styling. 

Και όταν μιλάμε για hair styling και 90's, ο βασιλιάς των χτενισμάτων δεν είναι άλλος από τον κότσο. Ο κότσος σε κάθε του μορφή. Είτε ατημέλητος με μικρές τούφες να ξεφεύγουν δεξία κι αριστερά, είτε στην κορυφή του κεφαλιού με τα υπόλοιπα μαλλιά να πέφτουν σαν βροχή πάνω στους ώμους. Με πιο απλά και λιγότερο κομμωτηριακά λόγια, μερικά από τα πιο όμορφα και βολικά χτενίσματα έχουν επιστρέψει. 

Ένα από αυτά είναι και τα «κεφτεδάκια», το 90's χτένισμα που σημάδεψε τις εμφανίσεις μας σε εκείνη τη δεκαετία. Σήμερα, όμως επιστρέφουν στην σύγχρονη, αναβαθμισμένη τους εκδοχή. Στην ουσία, πάλι έχουμε να κάνουμε με δύο μικρά κοτσάκια στο κεφάλι. Αντί όμως να πιάνονται στο πάνω μέρος, προσαρμόζονται στο πίσω μέρος και κάτω μέρος του κεφαλιού, ακριβώς πάνω από τον αυχένα. 

pinterest
pinterest

Οι γαλλίδες τα λάτρεψαν, τα υιοθέτησαν και τα αποκαλούν «macaron buns» γιατί το κυκλικό τους σχήμα τα κάνει να μοιάζουν με τη διάσημη γαλλική λιχουδιά (Αν πάντως με άφηναν να τα βαφτίσω εγώ, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για τα «Van Gogh buns» -ναι έτσι θα τα ονόμαζα- γιατί το σχήμα τους μοιάζει με μικρές δίνες).

 

Για να το πετύχετε, χωρίστε τα μαλλιά σας στη μέση. Σε κάθε πλευρά φτιάξτε μια αλογοουρά φροντίζοντας η βάση της να ξεκινά από ένα σημείο κοντά στον αυχένα σας. Στη συνέχεια, στρίψτες κάθε πλευρά σχηματίζοντας ένα μικρό, κυκλικό κοτσάκι (μικρό, μεγάλο,ακατάστατο ή περιποιημένο, όπως εσείς το θέλετε). Για να το σταθεροποιήσετε, περάστε τσιμπιδάκια στο εσωτερικό τους και στερεώστε τα με λακ.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από όμορφα, είναι κι ένας πρακτικός τρόπος να κρατήσετε τα μαλλιά μακριά από το λαιμό σας, ειδικά τις ημέρες με πολλή ζέστη (και ιδρώτα!). Κάπως έτσι και με τη λέξη «macaron buns» να έχει 170% ποσοστά αναζήτησης στην πλατφόρμα του Pinterest (σύμφωνα με τα ananlytics τους) , απ' ότι φαίνεται μιλάμε για το νέο trend στα μαλλιά! 

 

pinterest
pinterest