Κομμωτής αποκαλύπτει το look των μαλλιών από τα ’90s που θα επιστρέψει ξανά στη μόδα | 0 bovary.gr
Κομμωτής αποκαλύπτει το look των μαλλιών από τα ’90s που θα επιστρέψει ξανά στη μόδα | 0 bovary.gr
BEAUTY INSPIRATION

Κομμωτής αποκαλύπτει το look των μαλλιών από τα ’90s που θα επιστρέψει ξανά στη μόδα


Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται. Η συνθήκη αυτή δεν αφορά μόνο τον τομέα της βιομηχανίας της μόδας, αλλά και τον κόσμο της ομορφιάς, που κάθε σεζόν έχει να μας προτείνει νέους τρόπους, ιδέες και στιλ για το μακιγιάζ και την περιποίηση.

Αυτή τη φορά στεκόμαστε στα μαλλιά και στην ανάγκη που κάποιες από εσάς έχετε να αλλάξετε το χρώμα τους για να ανανεώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και φυσικά τη διάθεση σας.

Αν μέχρι τώρα δεν έχετε καταλήξει ποιο θα είναι αυτό, τότε hair colorist πασίγνωστης ηθοποιού έχει κάτι για εσάς που θα σας εμπνεύσει.

Ο λόγος για τον, Michael Canalé, έναν από τους δύο ανθρώπους που επιμελήθηκαν το θρυλικό hair look της Τζένιφερ Ανιστον, στον ρόλο της ως Ρέιτσελ Γκριν στην τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» πίσω στα ’90s.

Το λεγόμενο «The Rachel» look ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του παραπάνω hair colorist με τον hairstylist Chris McMillan και από την πρώτη στιγμή έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα στιλ στα κομμωτήρια.

Μάλιστα η ίδια η ηθοποιός είχε δηλώσει:

«Οταν έφτιαχνε τα μαλλιά μου ο Chris McMillan (ο κομμωτής της), έδειχναν υπέροχα. Οταν όμως προσπαθούσα να κάνω το ίδιο μόνη μου, κατέληγε σε χάος.»

apimages
apimages

Ο hair colorist Michael Canalé αποκάλυψε μιλώντας στο Refinery, πως το «The Rachel» look, το οποίο δημιούργησε ενώ ήταν «φτιαγμένος» είναι ένα από τα hair trends που θα κάνουν δυναμικό comeback τόσο για το ιδιαίτερο κούρεμα του που έχει έντονο φιλάρισμα και όγκο, όσο και για το χρώμα του, που είναι ξανθό συνδυασμένο με μελί στοιχεία.

Στη συνέντευξη του ο Michael Canalé είπε, ότι όταν γνώρισε την Τζένιφερ Ανιστον στα γυρίσματα του πιλοτικού επεισοδίου, εκείνη τότε είχε μεσαίου μήκους μαλλιά σε καστανό σκούρο χρώμα, αλλά στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χρωματικός καμβάς για το κούρεμα της και έτσι γεννήθηκε η ιδέα των highlights από την ρίζα μέχρι τις άκρες, που θύμιζαν φυσικό ξάνοιγμα.

Σταδιακά το χρώμα άλλαζε, κατά την διάρκεια της σειράς και τα μαλλιά της Τζένιφερ γίνονταν πιο ανοιχτόχρωμα και χρυσά κάθε φορά.

canalesalon.com
canalesalon.com

Η τελική εικόνα του «The Rachel» ολοκληρώθηκε και το look έγινε διάσημο τρία χρόνια αργότερα, όταν ήταν πια επρόκειτο για ένα καραμελένιο ξανθό, με φυσική ρίζα και ξανοιγμένο προς τις άκρες.

Οσο για την Τζένιφερ Ανιστον, η ταλαντούχα ηθοποιός δεν είχε ενθουσιαστεί και τόσο πολύ από την αλλαγή, αλλά από ότι φαίνεται έκανε λάθος μιας και κυκλοφορούσε με ένα από τα πιο κολακευτικά και διαχρονικά κουρέματα και χρώματα μαλλιών.