ap
ap
22|08|2017 10:32
SHARE
MIUCCIA PRADA

Το αξεσουάρ που μάγεψε τις fashiοn editors των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας


Φανταζόμαστε ότι όταν η Miuccia Prada σχεδιάζε τις συλλογές Prada και Miu Miu για το Φθινόπωρο 2017, ήξερε τι έκανε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είχε φανταστεί την αδιανόητη επιτυχία που θα γνώριζαν. 

Όταν μιλάμε για περιοδικό μόδας και τεύχος Σεπτεμβρίου (ή και Αυγούστου/Σεπτεμβρίου), τότε αυτομάτως μιλάμε για κάτι μεγάλο, κάτι ογκώδες, κάτι με πολύ παραπάνω σελίδες απ' ότι συνήθως αφού πρόκειται για τα πιο «πλούσια» τεύχη της χρονιάς. Και φέτος, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σε αυτά, ακόμα και το πιο απαίδευτο μάτι εύκολα μπορεί να παρατηρήσει ότι έχουν ένα κοινό.

Σε όλα (ή τουλάχιστον στα περισσότερα) πρωταγωνιστεί αυτό το χνουδωτό καπέλο, όπως επίσης και κομμάτια από μια πολύ συγκεκριμένη συλλογή.  

Στιλίστες και fashion editors ρίχνονται κάθε σεζόν στον «αγώνα» του να συγκαταλέξουν τα πιο statement κομμάτια από τις πασαρέλες και τα fashion shows που έχουν προηγηθεί, να συνδυάσουν τη fashion ματιά τους με τις απαιτήσεις των διαφημιζομένων στο τεύχος και, με όχημα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να συνθέσουν (κάθε φορά ολο και πιο) φρέσκα και πρωτοποριακά editorial μόδας. Δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. 

Το να αναλαμβάνεις την ευθύνη να επιλέξεις και να αναδείξεις τα κομμάτια που όντως θα φορεθούν τους επόμενους μήνες, δε το λες και εύκολο. Θέλει κριτική ικανότητα, συνεχή ενημέρωση, πλήρη γνώση της ιστορίας της μόδας και, φυσικά, ένστικτο. 

Για το φετινό Φθινόπωρο υπήρξε ένα αξεσουάρ που δεν πέρασε απαρατήρητο από κανένα βλέμμα και συμφώνησε με το γούστο όχι ενός, αλλά δεκάδων fashion editors οι οποίοι τελικά το συμπεριέλαβαν στα λουκ και στα εξώφυλλα των τευχών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Ποιο είναι αυτό;

Ο λόγος λοιπόν γι' αυτό το χνουδωτό καπέλο (κάποιοι μπορεί να το πουν και σκούφο) που είδαμε στα shows Miu Miu και Prada για το Φθινόπωρο 2017. Και δεν είναι το μόνο. Ολόκληρες οι συλλογές της Miuccia Prada είχαν την έγκριση των ανθρώπων της μόδας αφού έφτιαξαν total looks με τα κομμάτια τους. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα. 

Το μοντέλο Daphne Groeneveld στο εξώφυλλο του αυγουστιάτικου ισπανικού Ηarper's Bazaar, φορώντας το καπέλο το οποίο κομποζάρει υπέροχα με τα μάτια της. 

 

 

Η στιλίστρια Anne-Marie Curtis του βρετανικού Elle, το επέλεξε για το τεύχος Αυγούστου συνδυάζοντας το με δύο πλεκτά πουλόβερ της ίδιας συλλογής. 

fashionista.com/ Photographer:Liz Collins
fashionista.com/ Photographer:Liz Collins

Η Bella Hadid φιγουράρει στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της ισπανικής Vogue έχοντας στο κεφάλι της το εν λόγω αξεσουάρ σε φυστικί απόχρωση. 

 

 

Η τσέχικη έκδοση του Marie Claire, για το εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου, πόνταρε σε Prada λουκ από την κορυφή μέχρι τα νύχια το οποίο το μοντέλο Eva Klimkova αναδεικνύει φανταστικά (και ειδικά μέσα στο κρύο). 

 

 

Το καπέλο Prada έφτασε μέχρι και το εξώφυλλο της γαλλικής Vogue του Σεπτεμβρίου σε μια ιδιαίτερα αισθαντική φωτογράφιση. 

 

 

Εδώ τώρα έχουμε το αντίστοιχο γούνινο καπέλο που η Miuccia Prada σχεδίασε για το brand Miu Miu το οποίο επίσης έκλεψε την παράσταση. Εδώ το βλέπουμε στο εξώφυλλο του γαλλικού L'Officiel Levant για το τεύχος Αυγούστου/Σεπτεμβρίου με το μοντέλο Kinga Rajzak ντυμένη με Prada.

 

 

Η Hailey Baldwin συμπρωταγωνιστεί με τη Miss Piggy στο εξώφυλλο του φθινοπωρινού τεύχους του περιοδικού Love φορώντας το παστέλ ροζ γούνινο καπέλο.

 

 

Σε ένα από τα εξώφυλλα του επετειακού τεύχους της αμερiκανικής Vοgue για τα 125 χρόνια φιγουράρει ο πίνακας του ζωγράφου John Currin που έχει φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της Jennifer Lawrence. Μαντέψτε τι φοράει.