Το πιο δημοφιλές μακιγιάζ ματιών για τη νέα σεζόν  | 0 bovary.gr
Το πιο δημοφιλές μακιγιάζ ματιών για τη νέα σεζόν | 0 bovary.gr
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

Το πιο δημοφιλές μακιγιάζ ματιών για τη νέα σεζόν


Με το ένα fashion week να διαδέχεται το άλλο, οι πασαρέλες αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για όλους όσους αγαπούν το στιλ και επιθυμούν να είναι πάντοτε ενημερωμένοι για τις τάσεις που θα απασχολήσουν την επόμενη σεζόν.

Από τα πλαίσια αυτά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και το κομμάτι της ομορφιάς και πιο συγκεκριμένα του μακιγιάζ. Αλλωστε καμία συλλογή των brands που λαμβάνουν μέρος στις εκάστοτε επιδείξεις δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη αν δεν υπήρχε αυτό. Αν δηλαδή τα ταλαντούχα χέρια διάσημων makeup artists δεν επιμελούνταν την εικόνα όλων των μοντέλων και δεν δημιουργούσαν beauty looks που μοιάζουν με έργα τέχνης και επαναπροσδιορίζουν τις εμφανίσεις μας.

Αποκωδικοποιώντας όλα όσα παρακολουθήσαμε μέχρι σήμερα, βλέπουμε ότι τη σεζόν φθινόπωρο /χειμώνας 2017 -2018 οι makeup artists του εξωτερικού μας προκαλούν να κλέψουμε λίγο από το ταλέντο τους, για να υιοθετήσουμε μια τάση στο μακιγιάζ των ματιών που παρότι δεν θα την χαρακτηρίζαμε wearable, υπόσχεται να βάλει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το βλέμμα μας.

Το νέο eye look ακούει στο όνομα «cut crease». Πρόκειται για το μακιγιάζ που εφαρμόζεται στο κόκκαλο του ματιού (στην πτυχή του) και όχι επάνω στο κινητό βλέφαρό του και η πρώτη φορά που εμφανίστηκε η πρόταση αυτή στο χώρο της ομορφιάς ήταν κατά την εποχή των 1960s και μάλιστα από celebrities όπως η Οντρεϊ Χέιπμπορν και η Λάιζα Μινέλι. Από τότε, το cut crease look χρησιμοποιούνταν κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις από τις ηθοποιούς μιας και είναι ένας έξυπνος τρόπος, για να τονίσει κανείς και να μεγαλώσει το σχήμα των ματιών.

Στη σύγχρονη εκδοχή του το cut crease look δίνει έμφαση στα έντονα χρώματα, που φωτίζουν και μεγαλώνουν τα μάτια, στην τολμηρή εφαρμογή του eyeliner στο συγκεκριμένο σημείο που δημιουργεί ένα γραφικό σχέδιο, είτε θέλουμε να τραβήξουμε μια λεπτή, σχεδόν ανεπαίσθητη γραμμή είτε όχι, στις σκούρες σκιές που μπορούμε να απλώσουμε στην πτυχή των ματιών προκειμένου να δώσουμε βάθος στο βλέμμα μας, αλλά και στο γκλίτερ που δίνει μια πιο party glam εικόνα. Για ένα μοντέρνο αλλά και πιο sophisticated αποτέλεσμα παραλείψτε τη μάσκαρα.

 

 

 

 

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages