apimages
apimages
ΝΤΑΪΑΝΑ

Το beauty trend που λάτρευε η Νταϊάνα είναι μια από τις δημοφιλέστερες προτάσεις της σεζόν


Νταϊάνα. Ενα από τα πιο πολυφωτογραφημένα πρόσωπα όλων των εποχών. Εγινε σύμβολο κομψότητας για γυναίκες που θέλουν να υιοθετήσουν ένα διαχρονικό, μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα elegant στιλ.

Μια γυναίκα που κατάφερε να γίνει πηγή beauty έμπνευσης χάρη στα κουρέματα και τα χτενίσματα της τόσο στα 80's, όσο και στα 90'. Αυτά αντιγράφηκαν περισσότερο από ποτέ και απασχολούν ακόμη και σήμερα, ενώ εξίσου αγαπητό υπήρξε και το μακιγιάζ της, το οποίο βασιζόταν για πολλά χρόνια στις προσωπικές προτιμήσεις της πριγκίπισσας.

Κορωνίδα της γοητείας της υπήρξε το βλέμμα της. Οχι μόνο χάρη στο εντυπωσιακό χρώμα των ματιών της, αλλά και στο μακιγιάζ που επέλεγε για αυτά. Η Νταϊάνα είχε τα δικά της μυστικά ομορφιάς και μια μεγάλη της αδυναμία αφορούσε στο ανοιχτό μπλε χρώμα που «έντυνε» τη βάση των βλεφάρων της.

Υπεύθυνη για την εικόνα της Νταϊάνα ήταν η makeup artist Μαίρη Γκρίγνουελ, η οποία ανέλαβε το μακιγιάζ της πριγκίπισσας για τη φωτογράφιση στη βρετανική Vogue to 1991 και συνεργάστηκε μαζί της μέχρι το τέλος. Είναι γνωστό ότι, η Νταϊάνα την καλούσε συχνά για συζητήσεις που αφορούσαν σε προϊόντα ομορφιάς και η ατμόσφαιρα ήταν πάντα πολύ χαλαρή κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. 

apimages
apimages
apimages
apimages

Ενα από τα πρώτα πράγματα που επιχείρησε να αλλάξει η μακιγιέζ στο look της πριγκίπισσας ήταν το μπλε eyeliner που εκείνη φορούσε στα μάτια της. Σύμφωνα με την άποψη της ειδικού, αυτή η απόχρωση προσέθετε χρόνια στην εμφάνιση της. Αντί αυτής της απόχρωσης, η Μαίρη Γκρίγνουελ πρότεινε ένα soft μακιγιάζ ματιών, που θα έκανε το βλέμμα της ακόμα πιο ελκυστικό αλλά ταυτόχρονα «γλυκό».

Η Μαίρη Γκρίγνουελ υποστήριζε, πως όσες γυναίκες έχουν μπλε μάτια δεν θα πρέπει ποτέ να φοράνε την ίδια απόχρωση στο μακιγιάζ των ματιών τους είτε πρόκειται για κάποια σκιά είτε για μολύβι ή eyeliner, διότι αυτή θαμπώνει το βλέμμα. Αντιθέτως, ήταν υπέρ των μπεζ ή καφέ αποχρώσεων.

Η Νταϊάνα ήταν θετική στο να δοκιμάσει νέα look. Αντικατέστησε το μπλε μολύβι στο μακιγιάζ των ματιών με μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα, όμως εξακολούθησε να «παίζει» με αυτό και να δίνει έμφαση σε ένα από τα πιο δυνατά της χαρακτηριστικά, τα μάτια της.

apimages
apimages
apimages
apimages

Ομως, το δικό της μακιγιάζ ματιών μοιάζει να είναι διαχρονικό και πιο επίκαιρο από ποτέ, αν κανείς παρακολουθήσει τις τάσεις που προκύπτουν στο μακιγιάζ μέσα από τις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας του εξωτερικού.

Για το 2017 το σκούρο ή ανοιχτό μπλε χρώμα έχει κατακτήσει τη δική του θέση στις κορυφαίες προτεινόμενες αποχρώσεις για το eyelook της σεζόν, στα πλαίσια της μετάβασης που κάνουν οι makeup artists ως προς την προσέγγιση του μακιγιάζ, που πλέον είναι πιο φουτουριστική.

apimages
apimages
apimages
apimages