apimages
apimages
NWFW

Ο Tom Ford αποθεώνει τα 90's - Βάτες, παγιέτες, μίνι φορέματα και πολύ ροζ


Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι σπουδαίοι οίκοι υψηλής ραπτικής δίνουν το «παρών» στις μεγαλύτερες μητροπόλεις της μόδας, για να παρουσιάσουν στους πιστούς τους φίλους και τους επίτιμους καλεσμένους τις καινούριες τους συλλογές για την επόμενη σεζόν. Συλλογές με ευφάνταστες δημιουργίες που θα μας απασχολήσουν, θα μας εμπνεύσουν και θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα μας, κάνοντας την ακόμα πιο κομψή και «ψαγμένη».

Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο τις τελευταίες ώρες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και τη Νέα Υόρκη. Εκεί πραγματοποιήθηκε χθες (6 Σεπτεμβρίου) η έναρξη της Εβδομάδας Μόδας για τη σεζόν Spring 2018 και η αυλαία άνοιξε με ένα λαμπερό και εμπνευσμένο από τα '80s, τα '90s και το nightclub Area σόου από τον οίκο Tom Ford.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής επέστρεψε δυναμικά στην πόλη μετά το σόου του στο Λος Αντζελες την προηγούμενη σεζόν και ενθουσίασε τους πάντες με τις tailored προτάσεις του, το μοναδικό sex appeal των ρούχων του και την αίγλη του.

apimages
apimages

Ο 56χρονος θρύλος της μόδας έντυσε στα ροζ το Park Avenue Armory του Μανχάταν μέσα από την επίδειξή του και τα μοντέλα που περπάτησαν στο catwalk, περνώντας το μήνυμα ότι αυτό πρόκειται να είναι ένα από τα χρώματα -πρωταγωνιστές της σεζόν Spring 2018. Ροζ γιατί είναι δροσερό, «ζωντανό», ζωηρό, παιχνιδιάρικο και μοντέρνο.

Προάγγελος αυτού του trend ήταν και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος υποδοχής των καλεσμένων του οίκου (celebrities, editors, makeup artists και άλλοι) ο οποίος έμοιαζε με ένα πολυτελές σαλόνι που ήταν «λουσμένο» στο ροζ φως, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βότκα ή σαμπάνια.

Τα supermodels του Tom Ford βγήκαν στην πασαρέλα φορώντας αρχικά σατέν παντελόνια που ήταν συνδυασμένα με menswear inspired τζάκετς ή μπλέιζερς με όγκο. Ρούχα που είναι ιδανικά για κάθε κάζουαλ περίσταση, όμως χάρη στο σχεδιαστή αυτά τραβούν όλα τα βλέμματα επάνω τους: Ο Tom Ford επαναφέρει στη μόδα την τάση των «stronger shoulders», δηλαδή τις βάτες.

apimages
apimages

Στο ντεφιλέ του οίκου είδαμε δερμάτινες καπαρντίνες σε έντονο πορτοκαλί ή σε λευκό χρώμα, παντελόνια με χαμηλό καβάλο που άφηναν εκτεθειμένη τη μέση των μοντέλων, αλλά και μερικά μίνι φορέματα διακοσμημένα με λαμπερές πούλιες, που αναδείκνυαν τα μακριά και καλλίγραμμα πόδια τους.

Η επίδειξη του οίκου ήταν χωρισμένη σε δύο sections: day & night. Ετσι, το αφιέρωμα του Tom Ford συνεχίστηκε με πιο glam δημιουργίες. Το night section πλαισιώθηκε με μουσική από πιάνο και άνοιξε με το supermodel Τζίτζι Χαντίντ. Τη σκηνή «κατέλαβαν» elegant τουαλέτες σε μαύρο, κίτρινο, dusty rose ή nude χρώμα. Χαρακτηριστικό ήταν το σκίσιμο από τη μια πλευρά του ποδιού και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της γάμπας που τις προσέθετε ένα διακριτικό sexiness αλλά και τα μακριά τους μανίκια φτιαγμένα από πούλιες.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

«Πάντοτε μου αρέσει να χρησιμοποιώ κάτι που συγκεντρώνει όλα τα φώτα, γιατί πρόκειται για φορέματα που μπορούν να φορεθούν και στο κόκκινο χαλί», δήλωσε ο Tom Ford σε συνέντευξή του αργότερα.

Η εντυπωσιακή συλλογή Spring 2018 του Tom Ford περιελάμβανε γραμμές και χρώματα που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια ο σχεδιαστής, όπως το λευκό, το μαύρο και τα metallics, ιδιαίτερα textures, total denim looks, rock & roll vinyl σε μαύρο χρώμα, παστέλ και λαμέ που έδιναν μια 80s πινελιά, κορμάκια με sexy cuts και loose γραμμές.

apimages
apimages

Πέρα από το διεθνούς φήμης μοντέλο, Τζίτζι Χαντίντ, την πασαρέλα τίμησαν η Κένταλ Τζένερ και η Τζόαν Σμολς, ενώ στις πρώτες θέσεις ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε προσωπικότητες, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Αννα Γουιντούρ, η Ντούτσεν Κροές και η Σίντι Κρόφορντ.

Η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους οίκοι υψηλής ραπτικής, όπως Victoria Beckham.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σόου του Tom Ford.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
TAGS