apimages
apimages
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

Η Νέα Υόρκη παραδίδεται στον Calvin Klein -Pop art prints και έντονα χρώματα στη νέα συλλογή


Ο Raf Simons μεγαλουργεί για άλλη μια φορά για λογαριασμό του διάσημου οίκου Calvin Klein και αναδεικνύει την νέα πνοή που απέκτησε το brand μέσα από την μοντέρνα αισθητική του καλλιτεχνικού διευθυντή -όπως αυτή γίνεται εμφανής μέσα από τις διαφημίσεις του brand, τα ρούχα, τα αξεσουάρ αλλά και τα ίδια τα μοντέλα που απαρτίζουν το πλέον πολύχρωμο σύμπαν του.

Για τη σεζόν Spring /Summer 2018 ο Βέλγος σχεδιαστής δημιούργησε μια εντυπωσιακή συλλογή για γυναίκες και άντρες (πρόκειται για τη δεύτερη συλλογή που φέρει την υπογραφή του Raf Simons μετά το ντεμπούτο που έκανε το Φεβρουάριο με τον Calvin Klein) εμπνευσμένη από την τέχνη και συγκεκριμένα, από τις κινηματογραφικές επιτυχίες του Χόλιγουντ σε συνδυασμό με το παραδοσιακό αμερικανικό στιλ.

Η Calvin Klein Spring 2018 Ready to Wear συλλογή για γυναίκες και άντρες παρουσιάστηκε χθες, 7 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίτιμους καλεσμένους σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Μπρουκ Σιλντς, η Κάρλι Κλος, η Πάρις Τζάκσον και η Ιρις Απφελ.

apimages
apimages

Τα μοντέλα περπάτησαν στο catwalk υπό τους ήχους κλασικών κινηματογραφικών soundtracks, όπως αυτό του «American Beauty» και του «Exorcist» και μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο με illustrations σκηνικό (με τίτλο «Sophomore») που θύμιζε ταινία τρόμου.

Ο Raf Simons μας σύστησε ηρωίδες, ήρωες αλλά και αντιήρωες που φορούσαν κομμάτια που συνδύαζαν εκλεκτικά διαφορετικά σχέδια, στιλ, μοτίβα, prints αλλά και αξεσουάρ.

«Η μόδα προσπαθεί να κρύψει τον τρόμο και να αγκαλιάσει μόνο την ομορφιά, αλλά τα δυο αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς το ένα να έχει το άλλο», δήλωσε ο Raf Simons μιλώντας μετά το σόου στα backstage και συμπλήρωσε, ότι η συλλογή είναι μια γιορτή του αμερικανικού ονείρου σε όλες του τις εκδοχές. Οπου υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει και φως.

apimages
apimages
apimages
apimages

Στην Calvin Klein Spring 2018 Ready to Wear συλλογή για γυναίκες και άντρες είδαμε ρούχα σκανδαλιστικά αλλά ωραία. Σέξι και σεμνά. Θηλυκά και ταυτόχρονα ανδρόγυνα. Μίνιμαλ αλλά και urban. Πρωταγωνιστές το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μαύρο αλλά και το κόκκινο χρώμα.

Η αγάπη του Raf Simons για τα photo prints είναι ευρέως γνωστή και εκδηλώθηκε σε αυτήν τη συλλογή. Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε iconic φωτογραφίες του Χόλιγουντ από τον Andy Warhol ως κεντρικό θέμα επάνω σε φούστες, φορέματα και ντένιμ κομμάτια (όπως το πρόσωπο του ηθοποιού Dennis Hopper). Τα prints συνοδεύονταν από logos ενώ χαρακτηριστικό ήταν αυτό με το μαχαίρι, που συμβόλιζε όχι απλώς τις σκηνές ταινιών τρόμου του κινηματογράφου, αλλά και τους αληθινούς φόβους και τρόμους που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Από τη συλλογή του Raf Simons δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα στοιχεία εκείνα που έδιναν ένα couture ύφος στην urban αισθητική των ρούχων, όπως για παράδειγμα τα κρύσταλλα που κοσμούσαν τις μπότες και τα pumps.

Western μεταξωτά πουκάμισα και παντελόνια, waxy δερμάτινα σακάκια, οργάντζα, δερμάτινες μπότες τύπου cowboy, anorak-style φορέματα με μακριά λάτεξ γάντια, patchwork πλεκτά, καρό μπλέιζερς, δερμάτινες μακριές φούστες σε Α γραμμή συνδυασμένες με απλά τοπ ή πόντσος, τσέπες με διαφορετικά χρώματα, kitten heels, cheerleaders pompoms τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες (ως λεπτομέρεια επάνω σε τσάντες ή μπρελόκ) και opera coats είναι τα highlights για τα οποία σήμερα μιλάει όλος ο κόσμος της μόδας.

apimages
apimages
apimages
apimages

Fringed τσάντες αλλά και κοκτέιλ φορέματα αποχαιρέτησαν το άλλοτε αγαπημένο τρεντ των διάσημων που ήθελε τα ρούχα και τα αξεσουάρ να είναι διακοσμημένα με φτερά και μας συστήνουν μια άνοιξη γεμάτη χάρη και κίνηση.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Το σόου του διάσημου οίκου στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έκρυβε όμως άλλη μια έκπληξη. Η Kaia Gerber, που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 16 της χρόνια, συμμετείχε στην επίδειξη του οίκου μόδας Calvin Klein φορώντας ένα μεταξωτό κίτρινο παντελόνι, ένα μεταξωτό black n’white πουκάμισο και ένα γαλάζιο ζιβάγκο.

apimages
apimages