Getty Images
Getty Images
OSCAR DE LA RENTA

NYFW: Ο Oscar de la Renta μας συστήνει μια pop art άνοιξη γεμάτη τούλι, γκλίτερ και πιτσιλιές


Η έκτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε άλλο σπουδαίο show από τον οίκο υψηλής ραπτικής Oscar de la Renta, ο οποίος παρουσίασε την Ready to Wear Spring /Summer 2018 συλλογή του σε ένα μίνιμαλ, industrial σκηνικό στις γκαλερί του Sotheby’s York Avenue.

Το ταλαντούχο δίδυμο των σχεδιαστών Fernando Garcia και Laura Kim δημιούργησαν το δεύτερο runway show τους για λογαριασμό του διάσημου brand γράφοντας ένα νέο σενάριο, που αποτίει φόρο τιμής στον ιδρυτή του οίκου με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Η Ready to Wear Spring /Summer 2018 συλλογή του οίκου Oscar de la Renta είχε αναμφίβολα πολύ προσωπικό χαρακτήρα. Ενας θησαυρός από γράμματα του ιδρυτή του brand αλλά και μικρά ευχαριστήρια σημειώματα από αστέρες του Χόλιγουντ όπως η Εμμα Γουάτσον και η Ελ Φάνινγκ αποτέλεσαν έμπνευση για τους σχεδιαστές και είδαμε να φιγουράρουν επάνω στις δημιουργίες με καλλιγραφικά γράμματα (μεταφρασμένα σε prints), κάνοντας τες να μοιάζουν με σελίδες ενός λευκώματος ή ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Το όνομα του Oscar de la Renta υπάρχει παντού: Επάνω σε λευκά πουκάμισα, σε πουλόβερ, σε διάφανα φορέματα και σε coat από βιζόν ή σε γιγάντιο μέγεθος επάνω στα τούλινα gowns.

«Αυτό αποτελεί μια σύνδεση με το ποιος ήταν (ο ιδρυτής του brand) και το πώς εμείς τον θυμόμαστε. Είναι σαν να υπογράφεις τον καμβά σου με το όνομα σου», δήλωσε η σχεδιάστρια Laura Kim.

apimages
apimages
apimages
apimages

Ενα show γεμάτο κίνηση, αέρα και ζωντάνια. Τα μοντέλα που συμμετείχαν σε αυτό περπατούσαν στους ορόφους και στους διαδρόμους του κτιρίου ή ανέβαιναν και κατέβαιναν από τις κυλιόμενες σκάλες φορώντας casual κομμάτια που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στην γκαρνταρόμπα της, αφού πια αυτά αναθεωρήθηκαν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο κι απέκτησαν pop art χαρακτήρα.

Πιτσιλιές, ξεβάμματα και neon πινελιές ήταν οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά επάνω σε denim jeans και τζάκετς (εδώ το brand μας έδειξε ότι το denim on denim θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends της ερχόμενης άνοιξης), φαρδιές λευκές πουκαμίσες, φούστες, φορέματα ακόμα και αξεσουάρ όπως οι τσάντες. Αυτή η πρόταση του οίκου δείχνει το «άνοιγμα» που επιθυμεί να κάνει προς νεότερους ηλικιακά fashion addicts.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Η Ready to Wear Spring /Summer 2018 συλλογή του οίκου Oscar de la Renta κατάφερε να συνδυάσει το everyday sportiness με την αντισυμβατική φινέτσα και παράλληλα να κάνει μια αναφορά στο logomania trend των '80s. Από τη συλλογή όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πιο φάνκι στοιχεία. Τα μοντέλα φόρεσαν θηλυκά σακάκια, ζιπ κιλότ και λευκά T-shirts με καρδιές που έδιναν παιχνιδιάρικη διάθεση στις εμφανίσεις.

apimages
apimages
apimages
apimages

Καταπληκτική στιγμή του show η παρουσίαση της σειράς με τις βραδινές τουαλέτες του οίκο. Laura Kim and Fernando Garcia άντλησαν έμπνευση από τις iconic στιγμές στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ όπως για παράδειγμα την εμφάνιση της ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, με gown που έφερε την υπογραφή του brand επάνω του κάνοντας το φόρεμα να θυμίζει αυτόγραφο (σ.σ. κατά τη διάρκεια του Met Gala το 2014) και έβαλαν όλη τους τη φαντασία αλλά και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο για να δημιουργήσουν παραμυθένια gowns με τούλι. Χαρακτηριστικό τους οι strapless και cocktail γραμμές, ο όγκος στο τελείωμα, το όμπρε εφέ, τα graphic designs αλλά και τα κρύσταλλα που τα διακοσμούσαν.

Οσο για τα υποδήματα που επέλεξαν οι δύο νέοι σχεδιαστές, όλα τα looks ήταν συνδυασμένα με pointed-toe stilettos ίδιου στιλ, τα οποία ήταν φτιαγμένα από πάνινο ύφασμα για τα casual σύνολα και από PVC υλικό στα πιο κομψά.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Την παρουσίαση της Ready to Wear Spring /Summer 2018 συλλογής του οίκου Oscar de la Renta παρακολούθησαν πολλοί καλεσμένοι ανάμεσα στους οποίους γνωστά ονόματα, όπως η Paris Hilton, η Nicky Hilton Rothschild και η ράπερ Nicki Minaj, η οποία μάλιστα κατάφερε να στρέψει και τα φλας των φωτογράφων επάνω της χάρη στην στιλιστική της επιλογή. Η 34χρονη φόρεσε μια ασπρόμαυρη γούνα από τη ready-to-wear Fall/ Winter 2017 συλλογή του brand, η οποία κόστισε $19,000.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages