AP Images
AP Images
CHOK CHOK

Chok Chok- To κορεάτικο trend που θα σου χαρίσει υπέροχη επιδερμίδα


Korean Beauty. Θα έχετε προσέξει ότι οι γυναίκες από την Κορέα έχουν πάντα όμορφη και νεανική επιδερμίδα που δείχνει αψεγάδιαστη.

Kαι σίγουρα θεωρούνται πλέον από πολλούς, ως οι experts της ομορφιάς με όλο τον beauty κόσμο να ακολουθεί πιστά τις μεθόδους τους. Αλήθεια πως το καταφέρνουν; Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για τα μυστικά ομορφιάς τους, κάποια από τα οποία έχουν πραγματικά βάση. Ένα από αυτά πως το ιδανικό μακιγιάζ είναι αυτό που δείχνει απόλυτα φυσικό. Σαν να λέμε make up χωρίς make up! Κατά πόσο όμως είναι εφικτό και για εμάς να έχουμε υπέροχη λαμπερή επιδερμίδα ενώ είμαστε βαμμένες, όπως ακριβώς και εκείνες;

Οι Koρεάτισσες το αποκαλούν Chok Chok και είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε όλες! Δροσερή επιδερμίδα, γεμάτη φρεσκάδα, που ακτινοβολεί λάμψη!

Οι ειδικοί και οι μεγαλύτεροι make up artists της Κορέας υποστηρίζουν πως μπορείς να πετύχεις το τέλειο λαμπερό μακιγιάζ με οποιοδήποτε foundation και δεν χρειάζεσαι κάποιο συγκεκριμένο κορεατικό προϊόν ή άλλο με συγκεκριμένα συστατικά και ιδιότητες καθώς όλη η φιλοσοφία της korean beauty βασίζεται στην τελειοποίηση της επιδερμίδας και το make up έρχεται δεύτερο.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά βήματα του Chok Chok trend!

Shutterstock
Shutterstock

Επαναλάβετε μετά από μένα: Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Αν θέλετε να λάμψετε πρέπει να ενυδατωθείτε.

Επιλέξετε μα ενυδατική που θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα και δεν στέκεται απλά πάνω στο δέρμα σας. Ακόμα μην παραλείπετε ποτέ το αντηλιακό, χειμώνα, καλοκαίρι, όπου κι αν πάτε!

Κάντε το mist φίλο σας

Τονώστε την επιδερμίδα σας κάθε ώρα και στιγμή με το face mist της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε το ακόμα και ανάμεσα στα layers του make up σας για να το σταθεροποιήσετε και να το βοηθήσετε να εισχωρήσει βαθύτερα στο δέρμα και θα πετύχετε το τέλειο φυσικό φινίρισμα.

Οι κινήσεις σας: Ενυδατική-Mist-Foundation-Mist-Κονσίλερ-Μist-Ρουζ-Mist

Κορεάτικο Contouring

Οι Κορεάτισσες συνήθως επιλέγουν ένα χαρακτηριστικό του προσώπου τους που θέλουν να τονίσουν και το κάνουν με ένα προϊόν κάθε φορά. Συνεπώς, αν θέλετε να “σβήσετε” ένα έντονο χαρακτηριστικό χρησιμοποιήστε contour stick, ενώ αν θέλετε α φωτίσετε χρησιμοποιήστε highlighter αντί για τις αποχρώσεις του contouring ή ρουζ. Επιλέξτε ή ένατο ή το άλλο.

Το ρούζ

Η τοποθέτηση του είναι αρκετά δύσκολη και επίφοβη αφού διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο ανάλογα με το σχήμα. Οι ειδικοί από την Koρέα εστιάζουν στα μήλα και λίγο προς την μύτη για νεανική όψη.

Τα φρύδια

Και εδώ η τάση τα θέλει απόλυτα φυσικά. Χτενίστε τα με ένα βουρτσάκι και ορίστε το σχήμα με ένα ελαφρύ μολύβι. Τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε σκληρά χαρακτηριστικά.

Tα χείλη-ροδοπέταλα

Με απαλές ροζ αποχρώσεις τονίστε το κέντρο των χειλιών και σβήστε προς τα έξω για girly και φρέσκο look!