Yves Saint Laurent Beauty
Yves Saint Laurent Beauty
08|11|2017 15:44
SHARE
ΥVES SAINT LAURENT

"Le Vestiaire des Parfums": Η συλλογή αρωμάτων του YSL ενσαρκώνει την μαγεία της Ανατολής


Η παιδική ηλικία του Yves Saint Laurent στο Οράν, του δημιούργησε μια αέναη νοσταλγία για την Ανατολή την οποία άρχισε να εκφράζει το 1962 ντύνοντας τις Παριζιάνες μούσες του με ανατολίτικες τουνίκ, τουρμπάνια από μπροκάρ, και τα πρώτα του σαφάρι τζάκετ.

Αργότερα όμως, η Ανατολή έγινε για εκείνον πηγή ανεξάντλητης έμπνευσης, όταν ανακάλυψε τα έντονα χρώματα, την πλούσια βλάστηση, και τον αισθησιασμό του Μαρρακές. Έτσι οι συλλογές του απέκτησαν σύγχρονο και αστικό χαρακτήρα. Η συλλογή Oriental μας παραπέμπει στη χρυσή haute couture εποχή του Yves Saint Laurent. Κεντητά αραβουργήματα και βελούδινα σουέντ αγκαλιάζουν απαλά την επιδερμίδα, δημιουργούν εκλεπτυσμένες, μοντέρνες αρωματικές υπογραφές και ζωντανεύουν τον φανταστικό κόσμο του σχεδιαστή. Μια διαχρονική σφραγίδα, μια κληρονομιά εξαίρετων αλχημειών και επιρροών που αλληλοϋφαίνονται, στις τέσσερις γωνιές της Ανατολής.

Η "Le Vestiaire des Parfums" Oriental Collection ενσαρκώνει όλη τη μοναδικότητα της Ανατολής. Σε νέα μπουκάλια, και με την προσθήκη δύο καινούριων αρωμάτων –του Sleek Suede και του Magnificent Gold–, η Oriental Collection αποπνέει μια σύγχρονη πολυτέλεια. Μια συλλογή προορισμένη να ξεχωρίσει.

Η Vestiaire des Parfums Oriental Collection του οίκου ομορφιάς Yves Saint Laurent Beauty κυκλοφορεί σε μπουκάλια εμπνευσμένα από την εκλεπτυσμένη, πολυτελή ατμόσφαιρα ενός παλατιού. Το μπουκάλι, σαν ένας καθρέφτης με λιτές, καθαρές γραμμές ενσαρκώνει την πεμπτουσία ενός λαμπρού, εξωστρεφούς πολιτισμού. Το μαύρο δημιουργεί αντίθεση. Το λογότυπο της Κασσάνδρας κοσμεί την ασημένια κορυφή του καπακιού, δίνοντας έμφαση στη φινέτσα της Collection, πάντοτε μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα αντιθέσεων. Στην ετικέτα αναγράφονται τα συστατικά με χρυσό μελάνι. Διακριτικά, και ταυτόχρονα πολυτελή. Μια έκρηξη φωτός, που ντύνει άψογα την καθημερινή ζωή.

MAGNIFICENT GOLD Ξύλο Βανίλιας – Λευκό Oud

Από όλα τα στοιχεία, ο χρυσός είναι σίγουρα αυτός που φέρνει περισσότερο στον νου τη μαγευτική Ανατολή. Το Magnificent Gold αναδύει μια απαλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακά σαρκική πολυτέλεια. Έχοντας επιλεχθεί για τη σκοτεινή έντασή του, το Oud προσδίδει μια νότα αισθησιασμού στην επιδερμίδα. Το σαφράν, ένα χρυσό νήμα που διατρέχει όλη τη σύνθεση, κάνει το άρωμα φωτεινό. Η εκλεπτυσμένη βανίλια βάζει τη δική της λαμπερή πινελιά, για να αναδείξει όλη την εξαίσια υπόσταση του Oud. Αισθησιακό, απαλό, έντονο.

«Εδώ, το ένδυμα γίνεται ένα με την επιδερμίδα, υφαίνοντας ένα μοναδικό οσφρητικό ύφος », λέει η αρωματοποιός Honorine Blanc.

SLEEK SUEDE Κόκκοι Κακάο – Μαύρο Oud

Το σουέντ, όπως και το δέρμα, διατηρεί τον αισθησιασμό της ζωικής προέλευσής του, ωστόσο, η βελούδινη υφή του θυμίζει την απαλότητα της επιδερμίδας. Το φυσικό χρώμα του σουέντ φέρνει στον νου τη γη ή την άμμο της μαροκινής ερήμου, σε μια παράδοξη συμφωνία Ζωικού/Ορυκτού/Αισθησιακού/Αυστηρού που αποτελεί και την καρδιά της φιλοσοφίας του YSL. Το Sleek Suede εξερευνά έναν ιδιαίτερο τρόπο να βιώνει κανείς τα μυστήρια της Ανατολής και να φορά τις σκοτεινές και σαγηνευτικές εκείνες φορεσιές. Παίζοντας με τα συστατικά –το ιερό ξύλο

και τους ελαφρώς ατίθασους Κόκκους Κακάο– προτείνει την Oriental αισθητική η οποία όμως εκσυγχρονίζεται μέσα από διακυμάνσεις της ένταση. Οι Κόκκοι Κακάο απελευθερώνουν όλη την τολμηρή τους φύση. Οι πλούσιες νότες δέρματος κυλούν παράλληλα στις νότες Κέδρου και παίζουν με τις πτυχές του Θυμιάματος. Ενισχυμένοι από το Μαύρο Πιπέρι, οι Κόκκοι Κακάο αναδύονται, για να έρθουν τελικά σε απόλυτη αρμονία με το υπνωτικό Ξύλο Oud. Το καθηλωτικό βάθος του Oud προσδίδει εξαιρετική κομψότητα. Το Absolute βάλσαμου ελάτου,

με τη ζαχαρώδη ευωδία του χυμού δέντρων, εμπλουτίζει το άρωμα με μια αναπάντεχη νότα γλυκύτητας. Ενισχυμένη από absolute Πατσουλί, η διακριτικά ζωώδης Βανίλια, χαρίζει μια γοητευτική αντίθεση.

SUPREME BOUQUET Τουμπερόζα – Υλάνγκ Υλάνγκ

Το Supreme Bouquet αποτελεί μια απόδραση στους κήπους της Ανατολής. Μακριά από τον παροξυσμό της εξουσίας και τα εμμονικά πάθη, αυτή η όαση σας καλεί να επανασυνδεθείτε με τη φύση. Τα Λευκά Άνθη είναι μια πρόσκληση για περισυλλογή και, ταυτόχρονα, ένα ξύπνημα των αισθήσεων. Η εκθαμβωτική, μαγευτική αγκαλιά λουλουδιών λαξεύεται μέσα από το ξυλώδες, κεχριμπαρένιο αρωματικό ίχνος που σφραγίζει τη λαμπερή αυτή σύνθεση, υπό την ενορχήστρωση του Dominique Ropion. Το εκρηκτικό απόσταγμα Περγαμόντου φωτίζεται από το τολμηρό Ροζ Πιπέρι και την όξινη συμφωνία Αχλαδιού. Το φρουτώδες στεφάνι λευκών λουλουδιών αναδύει το μεθυστικό τους άρωμα πάνω στην κομψή νότα βάσης του Υλάνγκ Υλάνγκ. Το αριστοκρατικό ίχνος, χτισμένο πάνω στη γεμάτη ένταση συμφωνία Ξύλου και Κεχριμπαριού, συνοδεύεται από τους εκλεπτυσμένους Μόσχους και τις βαθιές νότες του αποστάγματος Πατσουλί.

EXQUISITE EMBROIDERY Τριαντάφυλλο – Συμφωνία Άμβρας

Η συλλογή Oriental εκφράζει όλη την αγάπη του Yves Saint Laurent για το Μπαρόκ –ένα αντίβαρο στον κλασικισμό του. Τα κεντήματα είναι παρόντα σε όλες τις κολεξιόν του YSL: κεντήματα από παγιέτες σε τολμηρά χρώματα πάνω σε μεταξωτά κρεπ φορέματα· χρυσές σπείρες πάνω σε μαύρο βελούδο· μαροκινά καφτάνια κεντημένα με κλωστή στα βασικά χρώματα· λέξεις κεντημένες πάνω σε σατέν καπέλα· και μεγαλοπρεπή κεντήματα από χρυσό και κρυστάλλους πάνω στο εφαρμοστό σακάκι που παρουσίασε στην κολεξιόν Haute Couture για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι του 1990. Για τον Yves Saint Laurent όμως, το κέντημα έχει και μια πιο καθημερινή πλευρά, όπως αυτή που αποτυπώθηκε στα κεντητά μενταγιόν που διακόσμησαν κοντά σακάκια –με επιρροές από τη φορεσιά των Δερβίσηδων– βάζοντας μια εξωτική πινελιά στα άψογα κοστούμια των εργαζόμενων γυναικών της δεκαετίας του 1980.

SPLENDID WOOD Κάρδαμο – Κέδρος

Εξυμνώντας την τέχνη της αποπλάνησης, με όλους τους ελιγμούς και τα καπρίτσια της, το Splendid Wood καλλιεργεί το μυστήριο του πάθους που διαρκώς αναζωπυρώνεται: τις παιχνιδιάρικες ματιές, την εναλλαγή ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι· ανάμεσα στο απόκρυφο

και στο αποκαλυπτικό. Σαν μια πρόσκληση σε έναν καινούριο κόσμο, οι αρωματοποιοί Marie Salamagne και Amandine Marie παίζουν με τις φωτοσκιάσεις για να αναδείξουν όλη τη γοητεία ενός πικάντικου, ξυλώδους αρώματος. Το εκρηκτικό, καθηλωτικό Κάρδαμο, σαν νότα κορυφής, εξισορροπεί άψογα το Λιβάνι

και δίνει λαμπερή φρεσκάδα στο Αραβικό Γιασεμί, που αγκαλιάζει την επιδερμίδα με όλη την απαλή γλυκύτητά του. Στη λουλουδάτη καρδιά του αρώματος, ο σκοτεινός, αισθησιακός ψίθυρος των ανατολίτικων ξύλων. Οι γήινοι τόνοι του αποστάγματος Cypriol και η καθαρότητα του αποστάγματος Κέδρου προσδίδουν ένα φλογερό βάθος. Το πυκνό μαύρο Oud, με τις καπνιστές νότες του, γεμίζει το άρωμα με ένταση. Ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, σαν μια πνοή εκρηκτικών αρωμάτων, το Splendid Wood αναδεικνύει το βάθος των πολύτιμων ξύλων που φωτίζονται με δροσερά καρυκεύματα.