Jimmy Choo και Οff White σχεδίασαν τα παπούτσια για τα οποία θα μιλάνε όλοι το 2018 | 0 bovary.gr
Jimmy Choo και Οff White σχεδίασαν τα παπούτσια για τα οποία θα μιλάνε όλοι το 2018 | 0 bovary.gr
JIMMY CHOO-OFF WHITE

Jimmy Choo και Οff White σχεδίασαν τα παπούτσια για τα οποία θα μιλάνε όλοι το 2018


Τι γίνεται όταν ένας οίκος-μεγαθήριο στο shoe design συνεργάζεται με ένα από τα τοπ brands του street style; Στιλιστικά θαύματα. 

Είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Η μόδα άλλοτε ανακυκλώνοντας παλαιότερες τάσεις, άλλοτε δίνοντας στην αγορά νέες ιδέες, συνεχώς εξελίσσεται και δείχνει τη δυναμική της καθορίζοντας τον τρόπο που οι γυναίκες ντύνονται, ζουν, νιώθουν.

Σε μια βιομηχανία που επανδρώνεται από ανθρώπους που έχουν τη δημιουργικότητα στο αίμα τους, σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί όταν δύο διαφορετικοί οίκοι ενώσουν τις δυνάμεις τους. Λένε πως σημασία δεν έχει από που θα πάρεις μια ιδέα, αλλά πόσο μακριά μπορείς να τη φτάσεις. Και τα παπούτσια που προέκυψαν από τη συνεργασία Jimmy Choo και Off White είναι ο ορισμός της εξέλιξης.

 

 


Από τη μία, ο οίκος Jimmy Choo που είναι πασίγνωστος για τη σχεδιαστική του δεινότητα στα παπούτσια. Από την άλλη, το street style brand Off White το οποίο αυτή τη στιγμή είναι τρίτο στη λίστα με τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά  brands του πλανήτη. O ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής των Off White, Virgil Abloh, έχει αποδείξει πως ο,τι πιάνει (ή στην συγκεκριμένη περίπτωση, σχεδιάζει) γίνεται χρυσός. Από τις ζώνες με την industrial αισθητική μέχρι τα patchworked τζιν που έχουν φορεθεί από πολλούς διάσημους, το όραμα του για το urbanwear είναι πρωτοπόρο. 

Παρόμοια λογική ακολούθησε και για το design των παπουτσιών της νέας συλλογής που μοιράζεται με τον οίκο Jimmy Choo και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018. Τι συμβαίνει σε αυτή λοιπόν; 

Ιδιαίτερα θηλυκά παπούτσια όπως γόβες και ψηλοτάκουνα με κλασική αισθητική αναβαθμίζονται με ένα ανατρεπτικό υλικό και για την ακρίβεια, με διάφανο πλαστικό, που, όπως μας δίδαξε με εξονυχιστική λεπτομέρεια και ο οίκος Chanel στο φετινό του show,είναι σούπερ τάση για την άνοιξη του 2018.

Αποτέλεσμα; Θηλυκές γραμμές με ογκώδη χαρακτήρα. Γόβες (όπως φαίνονται στην αρχική φωτογραφία του άρθρου) και μπότες που επενδύονται με διάφανο πλαστικό, αλλά και γόβες με δεσίματα που γίνονται σαν μποτάκια. 


«Νιώθω ότι, συνδυάζοντας τη νεανική φιλοσοφία των Off White με την ιστορική κομψότητα του Jimmy Choo, τα δημιουργικά μου όνειρα έγιναν πραγματικότητα», υποστήριξε ο Abloh ο οποίος έχει δηλώσει ότι παντοτινή του μούσα είναι η πριγκίπισσα Νταιάνα, ακόμα κι αν έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατό της.

 

 

Φυσικά, η Rihana, τα έχει ήδη φορέσει πρώτη απ' όλους (όχι ότι είχαμε αμφιβολία) σε συνδυασμό με μια καμισόλ σε ένα από τα καθημερινά της outfit. Απλα γιατί μπορεί. 

 

 

 

 

Θα είμαι ειλικρινής το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν τα βλέπω είναι η πιατέλα με τα μελομακάρονα τυλιγμένη με ζελοφάν για δώρο σε γιορτινή επίσκεψη. Aλλά πρωτοπόρο δεν θεωρείται κι αυτό; Σαν σκέψη; Οχι;