CHANEL
CHANEL
CHANEL AT COLETTE

H Lucia Pica αποκαλύπτει τα μυστικά της νέας σειράς μακιγιάζ του Οίκου Chanel στην Caroline De Maigret


O οίκος Chanel καταφτάνει στο Colette, τo θρυλικό concept store του Παρισιού στην οδό Saint Honore, λίγες εβδομάδες πριν το κλείσιμο του.

Ο Karl Lagerfeld πιστεύοντας σε αυτό από την δημιουργία του το 1997 μέχρι σήμερα, επέλεξε για έναν μήνα, από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να παρουσιάζονται στον πρώτο όροφο του γνωστού καταστήματος, συλλογές και να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και συζητήσεις οι οποίες μετατρέπουν το Colette σε έναν αληθινό Chanel κόσμο. Ένας ολόκληρος όροφος είναι αφιερωμένος στον αγαπημένο οίκο με ονειρική σκηνογραφία και εντυπωσιακά happening.

Ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου όταν η Lucia Pica, η κορυφαία Makeup και Color Designer της Chanel με τεράστιες συνεργασίες στον χώρο της μόδας και ομορφιάς και η πάντα εντυπωσιακή Caroline de Maigret, πρέσβειρα του οίκου αλλά και της ίδιας της γνήσιας γαλλικής κομψότητας, πρώην μοντέλο και μουσική παραγωγός, συναντήθηκαν στο Beauty Talk.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για το πώς βλέπουν το μακιγιάζ και την ομορφιά των γυναικών σήμερα, για την δημιουργική εξέλιξη της Lucia Pica μέσα στον χρόνο, για τη νέα συλλογή μακιγιάζ του οίκου Chanel με όνομα Νeapolis Spring/Summer 2018, καθώς και για το πώς ερμηνεύει η καλλιτέχνις τις αποχρώσεις της συλλογής αλλά και την ποίηση της Νάπολης της Ιταλίας όπου γεννήθηκε και η ίδια.

Από την σύγχρονη αντίληψη για το μακιγιάζ, στα διαφορετικά λουκ που δημιουργούν οι ματ αλλά και οι shiny υφές στο make up, αλλά και από την σημασία ενός όμορφου κραγιόν, στην εφαρμογή του highlighter, η make up artist μοιράστηκε πολλά από τα μυστικά της με την Caroline De Maigret υπό το φως της παριζιάνικης οπτικής της.

Οι δύο πρέσβειρες της ομοργφιάς αντάλλαξαν απόψεις και έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την νέα εκπληκτική συλλογή.

Η Lucia Pica τόνισε πως ήθελε να συμμετέχει από την αρχή στην δημιουργία αυτής της σειράς, να βρει τα ιδανικά χρώματα η ίδια, σαν να φτιάχνει το δικό της mood board, το οποίο εκφράζει την δική της διάθεση κάθε μέρα.

Περιγράφει το πώς πήρε την απόφαση για τις αποχρώσεις, γυρίζοντας και ξανά-ανακαλύπτοντας την Nάπολη, την πόλη όπου μεγάλωσε, παρατηρώντας με μια διαφορετική πλέον ματιά τα πάντα γύρω της. Mια πόλη 2000 ετών, με χρώματα που καλύπτονται από μια στρώση πατίνας. Με αυτό τον τρόπο τα χρώματα της ιταλικής πόλης δείχνουν ζωντανά αλλά ταυτόχρονα απαλά και ελαφρώς εξασθενημένα.

Αυτό της έδωσε την ιδέα της πούδρας χειλιών που περιλαμβάνεται στη νέα σειρά.

Στην συνέχεια απάντησε για το πώς πήρε την απόφαση να υιοθετήσει ένα statement έντονο μακιγιάζ το οποίο φαίνεται τόσο απλό, λέγοντας πως το διασκεδάζει και πως όταν θέλει να δώσει φως, ένα κόκκινο eyeliner στο εσωτερικό του ματιού, είναι αυτό που της αρέσει περισσότερο, για ένταση, βάθος και μυστήριο στο βλέμμα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να το υποστηρίζεις με το δικό σου attitude. Ακόμα, χάρη στις λάμψεις που περιέχει το liner της συλλογής αναδεικνύεται περισσότερο η φυσική λάμψη των ματιών.

«Δημιουργώ μακιγιάζ για εμένα» αναφέρει και εξηγεί πως δεν το κάνει επειδή πρέπει να γίνει ελκυστική για τους άλλους, αλλά πιστεύει πως το πιο σημαντικό είναι, η ίδια να αρέσει πρώτα στον εαυτό της. Μια ανάγκη που έχουμε όλες οι γυναίκες.

Δύο από τις κυριότερες εκπροσώπους του οράματος του οίκου, η καθεμία με τον τρόπο της και από την δική της θέση. Από την μία η αδιαμφισβήτητα ταλαντούχα καλλιτέχνης του μακιγιάζ και από την άλλη ένα style icon με εκατομμύρια φαν, influencer με τεράστια επιρροή στην μόδα και η ιέρεια του parisian chic, δυο προσωπικότητες που δεν θα μπορούσαν παρά να μας εμπνεύσουν με την φινέτσα και το στυλ τους.

H συζήτηση των δύο μεγάλων αυτών κυριών της μόδας και ομορφιάς, μας άφησε να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία την νέας συλλογής μακιγιάζ του oίκου Chanel, με έμπνευση μία από τις πιο μαγευτικές ιταλικές πόλεις, με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και τα όμορφα, ζεστά χρώματα της, που έρχονται σε απόλυτη αρμονία με την φύση. Μια συλλογή χρωματισμένη και συναισθηματικά από την Lucia Pica και τον οίκο Chanel.

H συλλογή Νapolis Spring/Summer 2018 θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2018.