GETTY
GETTY
ΜICRO TREND

Μετά το «Side Boob» και το «Under Boob» αυτή είναι η νέα τάση που αποκαλύπτει το γυναικείο στήθος


Κάθε σεζόν έχει την δική της τάση που αφορά το στήθος και είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη αυτού του φαινομένου μέσα στο χρόνο.

Αφού το γυναικείο στήθος στριμώχτηκε μέσα σε αυτοκρατορικής-γραμμής φορέματα που το έσφιγγαν για να δώσουν το push up εφέ και να το αναδείξουν, στην συνέχεια περάσαμε στην επιθυμία να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο μικρό και επίπεδο, -όπως αυτό μιας νεαρής έφηβης- και πάλι τα στριμώξαμε, αργότερα ήρθαν τα σουτιέν με κωνικό σχήμα στην πιο «Madonna» εποχής της μόδας.

Πρόσφατα, τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας και ομορφιάς τα άφησαν δήθεν τυχαία να αποκαλύπτονται ελαφρώς, πότε από το κάτω μέρος με πολύ κοντά cropped tops, και πότε από το πλάι με αισθησιακά φορέματα με halter neck ή τιράντες και ξεχειλωμένα t-shirts.

GETTY
GETTY

H τελευταία μανία που ακολούθησε και δίχασε, όπως και οι προηγούμενες, ήταν το no bra club που κόντεψε να γίνει ολόκληρο κίνημα και θέλει τις σταρ να φορούν μπλούζες και φορέματα χωρίς στηθόδεσμο και να διαγράφεται το στήθος. Στα πλαίσια της άποψης που θέλει το λoυκ να δείχνει με αυτόν τον τρόπο πιο φυσικό και χαλαρό με μια δόση διακριτικής σεξουαλικότητας, οι περισσότερες γυναίκες της μόδας έχουν υιοθετήσει αυτήν την στιγμή το braless trend, που πλέον βλέπουμε παντού στα social media με hashtag #freethenipple.

Ποια είναι όμως η νέα τάση που ήδη έχει κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση της και θα «παίξει» πολύ την άνοιξη του 2018;

Τα λεγόμενα Peekaboobs είναι η απάντηση στα side boobs, under boobs και no bra boobs, που κυριάρχησε στα defile και τα σόου των κορυφαίων οίκων για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. Οι πιο διάσημοι σχεδιαστές δημιούργησαν φορέματα και τοπ με μαλακή εφαρμογή που σκεπάζουν το στήθος και αφήνουν εκτεθειμένο το ντεκολτέ, αλλά συχνά και τον έναν ώμο.

 

 

 

 

Το αποτέλεσμα θυμίζει τα βικτωριανά και θηλυκά bra tops και μπούστα, ενώ υποστηρίζει, χωρίς να επιβαρύνει την υγεία του στήθους. Η τάση ευνοεί όσες αγαπούν τον ρομαντισμό αλλά και το πιο χαριτωμένο girly και αθώο λουκ. Οι περισσότερες influencers θα το τολμήσουν όπως έκανε ήδη η Εmily Ratajkowski!

Αυτό το σχέδιο θα είναι ξεκάθαρα ο μεγάλος ανταγωνιστής και του off shoulder που οι περισσότερες από εμάς λατρέψαμε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια. Σίγουρα είναι μια τάση που απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, αφού είναι πιο ευέλικτη και λιγότερο δεσμευτική.