GETTY
GETTY
TO CORSAGE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Το αξεσουάρ-έκπληξη που επέστρεψε στην μόδα και θα σε κάνει να «ανθίσεις»


Η λεπτομέρεια σε ένα λουκ είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

Πράγμα που το γνωρίζουμε καλά και συνεχώς το αναζητάμε.

Συχνά εφευρίσκουμε νέες τάσεις που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε για το στιλ και την προσεγμένη εικόνα μας. Και δεν είναι λίγες οι φορές που το πετυχαίνουμε, άλλοτε με τον σωστό και chic τρόπο και άλλοτε κάπως αδέξια και το αποτέλεσμα δείχνει υπερβολικό ή ακόμα και κιτς. Μια τάση που σίγουρα δεν περιμέναμε να κάνει comeback και δεν είμαστε καν βέβαιες για τα αισθήματα μας για αυτήν, είναι το corsage.

Αλλιώς γνωστό σαν «μπουτονιέρα», το corsage είναι ένα μικρό μπουκέτο από τεχνητά, συνήθως υφασμάτινα λουλούδια που δημιουργήθηκε για να στολίζει τα γυναικεία φορέματα αλλά και τον καρπό, φορεμένο σαν βραχιόλι, σε επίσημες περιστάσεις. Συγκεκριμένα, παρόλο που σήμερα ο όρος αναφέρεται σε οποιοδήποτε διακοσμητικό λουλούδι πάνω σε ένα σύνολο, το corsage χρησιμοποιήθηκε ήδη από την αρχαιότητα σε γάμους και επίσημες τελετές.

GETTY
GETTY

Στο σήμερα οι οίκοι Saint Laurent, Oscar De La Renta, Christopher Kane και πολλοί ακόμα, ευθύνονται για αυτήν την επιστροφή ανάμεσα στις τάσεις, ως ένα ρομαντικό αξεσουάρ και μια διακοσμητική λεπτομέρεια σε ρούχα, τσάντες ακόμα και παπούτσια.

Τα εντυπωσιακά, θηλυκά, 3D λουλούδια με τα ιδιαίτερα κοψίματα, τις αστραφτερές παγιέτες και το μαύρο, αποπνέουν ένα μυστήριο με goth αναφορές και καλλιτεχνικό ύφος, ιδανικό για βραδινές εμφανίσεις.

Ξεχάστε για λίγο τα floral τυπωμένα μοτίβα και αφεθείτε την γοητεία ενός μικρού ή μεγαλύτερου λουλουδιού που θυμίζει γλυπτό. Πλέον το φοράμε στον λαιμό σαν choker, σε εντυπωσιακά και πολύτιμα κοσμήματα, σε απλικαρισμένα στοιχεία στα αξεσουάρ και αν μη τι άλλο, τα βλέμματα θα στραφούν πάνω μας. Θα επιλέξουμε τα ανθισμένα μπουκέτα και θα τα συνδυάσουμε με προσοχή για να πετύχουμε ένα πραγματικά κομψό αποτέλεσμα και σε αυτές τις γιορτές.

Zara

YSL,Net-A-Porter

Topshop

Getty
Getty