Max Mara
Max Mara
DRESS CODES GUIDE

Black tie, cocktail, casual chic: Πώς να ντυθείς σε κάθε Dress Code για να κερδίσεις τις εντυπώσεις


Στις γιορτές θέλουμε να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Ειδικά την παραμονή της πρωτοχρονιάς όλο και κάπου έχουμε κλείσει για ρεβεγιόν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε μια βραδιά glam (την αξίζουμε μια φορά στο τόσο) και να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο όπως του ταιριάζει. Με τιμές και πολυτέλεια. Τι γίνεται όμως με τα dress codes (κώδικες ντυσίματος) που αναγράφονται στις περισσότερες από τις προσκλήσεις σε πάρτι και ρεβεγιόν (αλλά ακόμα και στην νέα σου δουλειά) και είναι πραγματικό μπέρδεμα;

Είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη ανάμεσα σε τόσους πολλούς διαφορετικούς όρους που περιγράφουν το κατάλληλο για την περίσταση ντύσιμο και χρειάζεται αληθινή μαεστρία για να να είσαι ολόσωστη στυλιστικά και και φυσικά να εντυπωσιάσεις. Ανεξάρτητα από το πόσα events ακόμα και γάμους μπορεί να είσαι καλεσμένη τα dress codes είναι ένας γρίφος που πρέπει να λύσεις. Και επειδή σίγουρα θα νιώσεις άβολα αν εσύ πας στην εκδήλωση με το πιο εντυπωσιακό ρούχο της ντουλάπας σου και όλοι οι υπόλοιποι φορούν απλά τζιν και Τ-shirt, αλλά το ίδιο και αν συμβεί το ακριβώς αντίθετο, δημιουργήσαμε τον πιο πλήρη οδηγό για να παίζεις τα διαφορετικά dress code στα δάχτυλα.

Όροι όπως black tie, cocktail, semi formal, αποκωδικοποιούνται και επεξηγούνται παρακάτω με τον καλύτερο τρόπο.

Mango
Mango

Dress Code: Black Tie

Για τους άνδρες είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να φορέσουν το καλό τους σμόκιν. Λίγο ποιο περίπλοκο για τις γυναίκες, που μπορούν τεχνικά να φορέσουν οτιδήποτε επίσημο, από ένα μάξι φόρεμα, ένα κοκτέιλ φόρεμα ακόμα και να κάνουν κομψούς συνδυασμούς. Το κλειδί για να ντυθείτε σωστά είναι να σκεφτείτε τι θα φορέσει ο οικοδεσπότης. Αν είστε καλεσμένες σε γάμο με αυτό το dress code επιλέξετε ένα μακρύ φόρεμα αλλιώς αν πρόκειται για μια εκδήλωση της δουλειάς προτιμήστε ένα κλασικό, μικρό μαύρο φόρεμα με statement κοσμήματα.

 

 

Dress Code: Black Tie Optional

Αυτό το dress code συνήθως μας μπερδεύει αρκετά. Οι άντρες μπορούν να φορέσουν ένα σκούρο κοστούμι με γραβάτα. Οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν οτιδήποτε δείχνει επίσημο αλλά όχι υπερβολικό (σαν να πηγαίνεις στα Όσκαρ) Ένα φόρεμα μέχρι τον αστράγαλο και εντυπωσιακά, αστραφτερά κοσμήματα είναι ιδανική επιλογή.

Dress Code: Cocktail

Επιλέξτε ένα κοντό φόρεμα, ιδανικό για πάρτι. Αν έχετε αμφιβολίες και δεν αισθάνεστε σιγουριά το LBD θα σας βγάλει και πάλι από την δύσκολη θέση. Αυτήν την φορά συνδυάστε με χαρούμενα, fun κοσμήματα που θα δώσουν χρώμα και ποπ διάθεση στο λουκ. Ακόμα μπορείτε να φορέσετε έντονες, φωτεινές αποχρώσεις και να συνδυάσετε με μίνιμαλ ψηλοτάκουνα.

 

 

Dress Code: Festive

Όταν η πρόσκληση αν καλεί να ντυθείτε γιορτινά, το στιλ μοιάζει με αυτό του cocktail με μια παραπάνω δόση πολυτέλειας, που θε δώσουν π.χ ένα φόρεμα με παγιέτες ή μια κόκκινη μεταξωτή φούστα.

 

 

Dress code: Business formal

Συνήθως ζητάται από τους καλεσμένους σε επαγγελματικά γεύματα και συνέδρια, συνεπώς το tailored κοστούμι είναι must για άνδρες αλλά και γυναίκες.

 

 

Dress Code: Βusiness Casual

Σε πολλές εταιρείες ζητούν από τους εργαζόμενους να ντυθούν με businnes casual στιλ. Για τις γυναίκες αυτό σημαίνει παντελόνι και σακάκι, διαφορετικά μια pencil φούστα και ένα ιδιαίτερο τοπ είναι εξαιρετική επιλογή. Από την άλλη οι άνδρες μπορούν να φορέσουν παντελόνι με χαλαρή γραμμή ή chino και πουκάμισο με γιακά. Απαγορεύονται τα τζιν και τα sneakers.

Dress Code : Casual Chic

Αλλιώς και Casual Dressy. To dress Code αυτο απαιτεί μια πιο κομψή εκδοχή το καθημερινού σας ντυσίματος. Συνδυάστε το παντελόνι σας με ankle boots, αναβαθμίστε ένα παντελόνι καμπάνα με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα ή φορέστε ένα κλασικό πουκάμισο μέσα από την ολόσωμη φόρμα. Ο άνδρας για να ακολουθήσει τo dress code μπορεί να συνδυάσει ένα τζιν με σακάκι και να δείχνει κομψός.

 

 

Dress Code : Casual

Eδώ ταιριάζουν όλα, συμπεριλαμβανομένων των τζιν και sneakers και αυτό σημαίνει πως άντρες και γυναίκες θα μπορούν να αισθάνονται άνετα μέσα στα ρούχα που φορούν στην καθημερινότητα τους.