ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

5 μυστικά των γυναικών από την Κορέα -Για τέλειο πρόσωπο


Ούτε σπυράκια, ούτε μαύροι κύκλοι και μαύρα στίγματα. Αν κάποιες είναι expert όσον αφορά το λαμπερό, χωρίς ατέλειες δέρμα, τότε αυτές είναι οι Κορεάτισσες.

Και παρ΄όλο που φροντίζουν και εκείνες την επιδερμίδα τους, βάζοντας φυτικές κρέμες και σπιτικές μάσκες, τα μυστικά τους είναι το κλειδί για να αποκτήσεις και εσύ μία τέλεια επιδερμίδα.

Μυστικά ομορφιάς από την Νότιο Κορέα:

  • Ρουτίνα ομορφιάς και στον ύπνο τους

Κι όμως οι Κορεάτισσες δεν είναι της λογικής «κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς για να έχεις τέλειο δέρμα». Aντί γι΄αυτό προτιμούν να βάζουν μία μάσκα ύπνου στο πρόσωπό τους που θα δρα όσο εκείνες αναπαύονται.

Ωστόσο πέρα από τις μάσκες, ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση φρέσκιας επιδερμίδας. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Ουίλ Κουκ, το βράδυ η ροή του δέρματος αυξάνεται, μία διαδικασία που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανανέωση των κυττάρων. Από την άλλη, όσοι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη ύπνου, δεν μπορούν να διατηρήσουν το νερό στο εσωτερικό της επιδερμίδα τους με αποτέλεσμα να έχουν πιο γερασμένη όψη.

  • Το κόλπο τους για τέλειες βλεφαρίδες

 

Οι Κορεάτισσες δεν χρησιμοποιούν το συνηθισμένο εργαλείο που μακραίνει τις βλεφαρίδες, αλλά προτιμούν την... θερμότητα. Συγκεκριμένα, ζεσταίνουν (ίσα-ίσα) ένα ξύλινο ραβδί και με αυτό χτενίζουν προς τα πάνω τις βλεφαρίδες τους πριν χρησιμοποιήσουν μάσκαρα.

  • Μάσκα και πάλι μάσκα

 

Ήδη οι περισσότερες διάσημες έχουν αγαπήσει τις συγκεκριμένες μάσκες, με πρώτη την Κρίσι Τάιγκεν. Πρόκειται για συγκεκριμένες μάσκες από βαμβάκι με τζελ, οι οποίες κολλάνε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και παραμένουν για αρκετές ώρες. Η μάσκα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει φυτικά συστατικά που κάνουν πιο λαμπερή την όψη του προσώπου.

  • Έχουν προϊόντα για το κάθετί

 

Γνωρίζοντας ότι όλες μας ζηλεύουμε το λαμπερό πρόσωπό τους, οι ίδιες κάνουν τα πάντα για να το διατηρήσουν άψογο. Έτσι, προτιμώντας πάντα κορεάτικα προϊόντα, έχουν κρέμες για λάμψη, για ρυτίδες, καθαρισμό, ενυδάτωση και ειδικές φόρμουλες ανάλογα τις ανάγκες τους.

  • Αγαπούν τα σπρέι με ιαματικό νερό

 

Όταν θέλουν να ξεκουράσουν την επιδερμίδα τους, το μόνο προϊόν που ψεκάζουν το πρόσωπό τους είναι αυτό το σπρέι με ιαματικό νερό. Έτσι είναι λαμπερές και φρέσκες, χωρίς να βαφτούν.

  • Το κόλπο για τέλεια γραμμή eyeliner

 

Χρησιμοποιώντας συνήθως eyeliner σε σχήμα στιλό (και όχι πινελάκι) ξεκινούν από τη μέση του ματιού, ακολουθώντας την κλίση του και ανεβαίνουν λίγο προς τα πάνω όταν φθάσουν στην άκρη τους περιγράμματος. Στη συνέχεια, πάνε στο κάτω μέρος του ματιού και κάνουν μία απλή γραμμή για να ενωθεί με την πάνω (χωρίς να ξεκινά απαραίτητα από την αρχή).

Φωτογραφίες: Shutterstock