Darphin
Darphin
DARPHIN

Μια εβδομάδα μακριά από το κινητό -Το digital detox και αυτά τα μαγικά προϊόντα άλλαξαν την ζωή μου


Ως beauty editor και κορίτσι της τεχνολογίας, δουλεύω πολλές ώρες στον υπολογιστή. Γράφω, σβήνω, ξαναγράφω για κάθε μικρό ή μεγάλο tip ομορφιάς.

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και θέλω, μέσα από τα κείμενά μου να βοηθήσω και τις υπόλοιπες γυναίκες να αναδείξουν την δική τους (εσωτερική και εξωτερική) ομορφιά.

Όπως κάθε σύγχρονη γυναίκα έτσι κι εγώ, βιώνω καθημερινά έντονο στρες, μέσα στην γεμάτη υποχρεώσεις μέρα μου και πολλές φορές είναι δύσκολο να βρω, έστω και λίγο χρόνο για να φροντίσω τον εαυτό μου. Η φύση της δουλειάς μου στο κομμάτι του ίντερνετ, όπως καταλαβαίνεις απαιτεί πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη ώστε να μαθαίνω όλα τα beauty νέα πρώτη και να τα μοιράζομαι με τις αναγνώστριες. Η καθημερινότητα μου λοιπόν, είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην οθόνη του υπολογιστή στο γραφείο, αλλά στη συνέχεια και του κινητού, για να μπορώ να ελέγχω ανά πάσα στιγμή e-mail και εκκρεμότητες.

Η τεχνολογία και το internet έχουν μπει τόσο πολύ μέσα στην ζωή όλων μας και αυτό εκτός από τα θετικά έχει και αρνητικά, που προσωπικά τα αισθάνομαι πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στην επιδερμίδα μου.

Έρευνες έχουν δείξει πως όλη αυτή η ασταμάτητη πληροφόρηση και επαφή με την τεχνολογία, βλάπτουν την υγεία μας, πράγμα που η τελευταία ματιά στον καθρέφτη μου, ήρθε να επιβεβαιώσει πως συνέβαινε και σε εμένα.

Η όψη του προσώπου μου έδειχνε θαμπή και πιο κουρασμένη από ποτέ.  Δεν σου κρύβω πως η εικόνα με θορύβησε και αποφάσισα να λάβω δράση.

Πρώτη κίνηση, να γίνω φίλη με αυτό το κουμπάκι που λέγεται OFF. Αποφάσισα για μία εβδομάδα, φεύγοντας από την δουλειά να κλείνω το κινητό μου και να μην έχω καμία επαφή με το ίντερνετ.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Χρειαζόμουν κάτι δραστικό και ήξερα ακριβώς πού θα το βρω. Η Darphin, η εταιρεία που εμπιστεύομαι εγώ και οι γυναίκες δεκαετίες πριν από μένα, έχει προϊόντα φτιαγμένα sur mesure για την κάθε σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα.

H εταιρεία αποτελεί σημείο αναφοράς, με την μοναδική συλλογή από τα πιο εκλεκτά ελιξίρια αιθερίων ελαίων. Ανάμεσα στα ράφια της, ανακάλυψα μία νέα σειρά, την οποία δοκίμασα την ίδια κιόλας μέρα.

Η Stress Relief Detox με δύο καινοτόμα προϊόντα, το Vetiver Essential Oil Elixir και τη Vetiver Stress Relief Detox Oil Mask.

Darphin
Darphin

Η μάσκα Vetiver Stress Relief Detox Oil Mask, εμπλουτισμένη με πέταλα από Calendula και πολύτιμο μίγμα από Vetiver, Γαλλική Λεβάντα, Γεράνι και Μαντζουράνα έχει την δύναμη να καταπραΰνει την επιδερμίδα και να διώχνει από το πρόσωπο τα σημάδια του άγχους και της καθημερινής έντασης.

Άπλωσα μια γενναία ποσότητα στο πρόσωπο μου. Καταλαβαίνεις πόσο φυσική και αγνή είναι, απο την στιγμή που θα ανοίξεις το κομψό της βαζάκι. Το καταλαβαίνεις από τα αρώματα που ξεχειλίζουν αλλά και τα μικρά κομμάτια καλέντουλας που είναι ορατά μέσα σε αυτό.

Άφησα να δράσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξέπλυνα καλά κάνοντας μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Σε επαφή με το νερό, η ιδιαίτερη αυτή μάσκα από υφή gel μετατρέπεται σε έναν δροσερό αφρό.

Στην συνέχεια, λίγο πριν ξαπλώσω, εφάρμοσα το δεύτερο προϊόν της σειράς, το Vetiver Essential Oil Elixir. Το ένιωσα σαν μικρή ιεροτελεστία ηρεμίας και χαλάρωσης. Το essential oil είναι γεμάτο από φυσικά συστατικά και έλαια που ενυδατώνουν σε βάθος και θρέφουν την κουρασμένη μου επιδερμίδα.

Το άρωμα του υπέροχο, φυσικό και μοναδικά χαλαρωτικό. Έριξα μερικές σταγόνες στα δάχτυλα μου, το έτριψα ανάμεσα στα χέρια μου, πήρα τρεις βαθιές αναπνοές και έκανα μασάζ στους κροτάφους.

Ακολούθησα την ίδια διαδικασία και την επόμενη και την μεθεπόμενη μέρα. Είχα κιόλας αρχίσει να βλέπω διαφορά στο πρόσωπο μου, που έδειχνε πιο ενυδατωμένο και φωτεινό.

Τις πρώτες μέρες τα χέρια μου έψαχναν μηχανικά το κινητό. Όμως στην συνέχεια, ο εθισμός μου σε αυτό το μικρό Smartphone, άρχισε να με εγκαταλείπει. 

Άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα και το άγχος σταμάτησε τις ξαφνικές του επιθέσεις. Ο συνδυασμός των αιθέριων ελαίων με αυτή τη μικρή παύση από την καθημερινότητα, με βοήθησαν να βρω ξανά τον εαυτό μου. Το digital detox και τα πανίσχυρα συστατικά της φύσης βαλμένα σε μπουκαλάκια από την Darphin ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν. 

Η νέα σειρά της Darphin Stress Relief Detox δημιουργήθηκε για να χαρίσει λάμψη, να αφυπνίσει την επιδερμίδα και να μειώσει ορατά τις φθορές από το περιβάλλον.