Shutterstock
Shutterstock
06|04|2018 10:43
SHARE
ΜΑΥΟ CLINIC

Μayo Clinic: Τα θαυματουργά συστατικά που κάνουν το πρόσωπό σου 10 χρόνια νεώτερο χωρίς botox


Όταν μιλάμε για ηλικίες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μιλάμε απλά για έναν αριθμό.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στην «Έκθεση για τον πληθυσμό και την ανάπτυξη» διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν για να προσδιοριστεί η ηλικία, και όχι μόνο πόσα χρόνια ζείτε.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εμφανίστηκαν οι πρώτες ρυτίδες ή χρόνια έκθεση στον ήλιο έχουν οδηγήσει σε γήρανση του δέρματος; Πώς μπορείτε να κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει και πάλι νέο;

Οι δερματολόγοι από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνουν να ξεκινάτε με ένα προϊόν περιποίησης δέρματος κάθε φορά. Να το δοκιμάζετε στο χέρι σας λίγες μέρες πριν ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Πρέπει να είστε συνεπείς αν θέλετε να αποκτήσετε ξανά το νεανικό σας δέρμα.  

Επιλέξτε μόνο προϊόντα με συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι δίνουν στο πρόσωπό σας τη χαμένη του νεότητα. Για παράδειγμα, η ρετινόλη είναι μια ένωση βιταμίνης Α και το πρώτο αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται εκτενώς σε αντιρυτιδικές χωρίς συνταγή. Η βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθά στην προστασία του δέρματος από τη ζημία από τον ήλιο. Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, όταν ψάχνετε για αντιρυτιδικές κρέμες, ψάξτε τα παρακάτω συστατικά, τα οποία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, άλφα υδροξύ οξέα και αντιφλεγμονώδη και βελτιώνουν κατά πολύ την εμφάνιση των ρυτίδων:

Συνένζυμο Q10
Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών
Υδροξυοξέα
Νιασιναμίδη
Πεπτίδια
Ρετινόλη
Εκχυλίσματα τσαγιού
Βιταμίνη C

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να παραμείνει το δέρμα νεανικό είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Ο ήλιος δεν είναι πάντα φίλος. Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ο πρωταρχικός λόγος γήρανσης του δέρματος. 

Προστατέψτε τα μαλλιά και το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε αντιηλιακό στο πρόσωπό σας κάθε μέρα -ακόμη και όταν έχει συννεφιά- πριν βγείτε έξω. Μην καπνίζετε. Το τσιγάρο προκαλεί βλάβη στο κολλαγόνο και την ελαστίνη. Οι γυναίκες που καπνίζουν σε νεαρή ηλικία θα παρατηρήσουν χαλάρωση του δέρματος και πρόωρες ρυτίδες πολύ πριν από τις μη καπνίστριες.

Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες ομορφιάς και λάμψτε!