Το νέο Everloom Sakura Art Edition της Shiseido σε μυεί στην Ιαπωνική Τέχνη | 0 bovary.gr
Το νέο Everloom Sakura Art Edition της Shiseido σε μυεί στην Ιαπωνική Τέχνη | 0 bovary.gr
SHISEIDO

Το νέο Everloom Sakura Art Edition της Shiseido σε μυεί στην Ιαπωνική Τέχνη


“Τα άνθη κερασιάς το βράδυ, πέφτουν από ψηλά σε εμάς, ακριβώς όπως οι άγγελοι.” Haiku

Sakura, η γιορτή της Ιαπωνικής άνοιξης. Το Τόκιο έχει τη φύση στην ψυχή του.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι μια βόλτα στην περιοχή Nakameguro, ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, γεμάτο με Art galleries και Interior design boutiques, για να διαπιστώσετε πως παντού υπάρχουν λουλούδια και ανθισμένα δέντρα, ο ορισμός δηλαδή του “urban poetry”.

Κάθε Απρίλιο, οι κάτοικοι του Τόκιο γιορτάζουν τη Sakura, την άνθιση δηλαδή, των γιαπωνέζικων κερασιών, που συμβολίζει την αρχή μιας νέας ζωής. Οι κερασιές έχουν ιδιαίτερη θέση στον γιαπωνέζικο πολιτισμό και συγκεκριμένα η γιορτή των κερασιών στην Ιαπωνία, κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, αποτελώντας σημείο στροφής στη ζωή τους. Μαζεύονται όλοι γύρω από τις κερασιές και βλέπουν τα άνθη να πέφτουν, που είναι σύμβολο καλής τύχης.

Η άνθιση των κερασιών, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο νέο άρωμα του οίκου Shiseido.

Sakura, η ευτυχία στο παρόν.

«Δώσε σε κάτι εφήμερο την αιωνιότητα που του αξίζει». Αυτό ήταν η πρώτη σκέψη του αρωματοποιού που πήρε τη βασική έμπνευση του για το άρωμα από την ανάμνηση που είχε από το ταξίδι του στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα, την ανακάλυψη του sakura.

Πώς μπορούμε να τιμήσουμε αυτό το λεπτεπίλεπτο, εύθραυστο λουλούδι που η ομορφιά του είναι απαράμιλλη, αλλά η διάρκεια ζωής του τόσο λίγη;

«Αποφάσισα να ξεκινήσω με μια αφηρημένη και ασαφή αίσθηση των πετάλων, που ήρθαν στη ζωή ως συνέχεια της αίσθησης του ξύλου, ακριβώς όπως κάνει ο αέρας όταν ξεκινάει να φυσάει πάνω από τις κερασιές», αναφέρει ο αρωματοποιός Aurelien Guichard. Αυτή η σύνθεση, που χωρίζεται σε δύο ενότητες, εμπεριέχει την ίδια minimal διάθεση με το haiku, που αποτυπώνει αμέσως την αίσθηση ενός έντονου συναισθήματος.

Η «Παρουσία» του αρώματος: η κομψή κίνηση ενός μπουκέτου με λουλούδια – πορτοκαλί άνθη, Bulgarian Rose και άνθη κερασιάς – ξεδιπλώνουν την αίσθηση του απαλού musk.

Η «Ακτινοβολία» του αρώματος: η πράσινη, floral έκρηξη από κυκλάμινα αναμειγνύεται ιδανικά με το juicy μαύρο κεράσι, το οποίο με την πρώτη εντύπωση ξαφνιάζει, την αμέσως επόμενη στιγμή όμως σε προσελκύει μοναδικά.

Sakura, η τέχνη στην καρδιά της δημιουργίας.

Σε μια ένωση φύσης και δημιουργίας, ο οίκος Shiseido δείχνει την ιδιαίτερη ανάμειξή του με την τέχνη.

Το νέο άρωμα του οίκου, Eau de Parfum Ever Bloom “Sakura Art Edition” είναι το αποτέλεσμα ενός διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές εκδοχές δημιουργίας: όσφρησης, σύνθεσης, design και καλλιγραφίας.

Ένα νέο άρωμα που χτίζει τη μυρωδιά του σε δροσερές νότες τόσο μοναδικές και αισθαντικές και αφήνουν ένα κομψό και παράλληλα ελαφρώς όξινο άρωμα που διαρκεί.

Η συσκευασία, ένας εντυπωσιακός συνδυασμός θηλυκότητας και μοντερνισμού, έχει παραμείνει ίδια με αυτή που έκανε το άρωμα επιτυχία. Προκαλεί ανάγκη για επαφή, αψηφώντας του κανόνες της γεωμετρίας, αποκτώντας μια πιο ελεύθερη μορφή. Μια ασημένια λάμψη που σταδιακά αναμειγνύεται με το ακαταμάχητο κρυσταλλικό ροζ, ακριβώς όπως ένα ιαπωνικό δέντρο

κερασιάς που ανθίζει στο κέντρο της πόλης. Στην εξωτερική συσκευασία, ένα κομψό σχέδιο με πολλά μικρά άνθη κερασιάς, ζωγραφισμένα με μαύρο χρώμα από τον Ιάπωνα illustrator Ohgushi, αποτυπώνει μια ανατολίτικη διαφυγή.

Η βελούδινη αίσθηση από τα πέταλα, προσκαλεί αυτόν που φοράει το άρωμα να το αγγίξει και στη συνέχεια να ανακαλύψει όλες τις πτυχές του αρώματος.