CHANEL
CHANEL
CHANEL

Το νέο ανδρικό άρωμα του οίκου Chanel, Βleu De Chanel Parfum


Ανακαλύψτε την δύναμη του αρώματος.

Αν και η δημιουργία γυναικείων αρωμάτων συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα ποιoτήτων και αποχρώσεων, αυτό συμβάινει σπάνια με τα ανδρικά αρώματα.

Μετά το BLEU DE CHANEL Eau de Toilette που δημιούργησε το 2010, ο Jacques Polge και το BLEU DE CHANEL Eau de Parfum 2014, το BLEU DE CHANEL ταξιδεύει τώρα στα άγνωστα μονοπάτα του Parfum. Από τον αρωματοποιό Olivier Polge, σε συνεργασία με το CHANEL Laboratory of Fragrance Creation and Development, αυτό το νέο άρωμα απελευθερώνει όλη τη δύναμη του BLEU DE CHANEL. Ο δημιουργός του, Perfumer Olivier Polge επέλεξε να αναδείξει μια γαλήνια ένταση που γεμίζει σταδιακά τον χώρο, με την εξαιρετικά εκλεπτυσμένη παρουσία του. Μια οσφρητική κυριαρχία που επιβάλλει την εξουσία της χωρίς θόρυβο και αναστάτωση.

Ένα άρωμα σχεδιασμένο για όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα στερεότυπα. Ένα άρωμα για όσους εμπιστεύονται τη δύναμή τους. Ένα άρωμα για όσους δεν επιθυμούν να είναι κανείς άλλος παρά μόνο ο εαυτός τους.

 

 

CHANEL
CHANEL

Ένα μοναδικό άρωμα με βαθιές ρίζες

Το 2010 όταν και κυκλοφόρησε, το Eau de Toilette BLEU DE CHANEL διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής του κέδρου για να του δώσει ζωντάνια και την φρεσκάδα ενός πευκοδάσους μέσα στο καλοκαίρι.

Μια καθαρή σύνθεση, διάφανη και ανέμελη, αναβλύζει το άρωμα του γκρέιπφρουτ και της βετιβέρια. Το 2014, το BLEU DE CHANEL Eau de Parfum εξερεύνησε μια άλλη πλευρά του κέδρου. Το αναγνωρίσιμο άρωμα της πρώτης σύνθεσης βυθίστηκε σε νότες από κεχριμπάρι και musk.

Ένας ψίθυρος από σανταλόξυλο μπορούσε να ακουστεί στο παρασκήνιο, αλλά η κεχριμπαρένια αίσθηση και οι κόκκοι tonka, τόνιζαν τον αισθησιασμό του κέδρου.

Το 2018, το νέο ανδρικό άρωμα BLEU DE CHANEL Parfum ρυθμίζει και εξισορροπεί τις αναλογίες ξύλου και εσπεριδοειδών των δύο προηγούμενων συνθέσεων. Άμεσα αναγνωρίσιμος, ο οσφρητικός πυρήνας του πρώτου αρώματος μένει σαν τατουάζ πάνω στο δέρμα, με την ίδια κορυφή που προκαλεί το αίσθημα της φρεσκάδας και τις αναζωογονητικές πινελιές της λεβάντας και του γερανιού.

Ο κέδρος ξεκινά να χτυπά γρήγορα στην καρδιά της φόρμουλας και την διαπερνά σαν μια ραχοκοκαλιά ριζωμένη στο έδαφος που ανεβαίνει προς στον ουρανό. Τότε είναι που ένα άλλο ξύλο ξεκινάει το δικό του παιχνίδι και τυλίγεται γύρω από τον κέδρο, στο δρόμο προς την επιφάνεια και παλλόμενο με όλη τη δύναμή του.

Αυτό το κρεμώδες, milky, εθιστικό σανταλόξυλο από τη Νέα Καληδονία της Γαλλίας είναι από τα σπάνια είδη που προστατεύονται εν μέρει από τον οίκο CHANEL με την υποστήριξη ενός προμηθευτή.

Απομονωμένο από οτιδήποτε περιττό, το σανταλόξυλο συνδυάζει δύναμη με ένα απαλό άγγιγμα, για να δημιουργήσει ένα πιο πυκνό και έντονο ίχνος, που όμως δεν παύει να εκφράζει την λεπτότητά του.

Μια ευγενής ενέργεια που αν δοκιμάσετε μια φορά δεν μπορείτε πια χωρίς αυτήν. «Η δυσκολία ήταν να βάλουμε τον σωστό τόνο για να αποδώσουμε τι είναι ένα parfum για άνδρες». αναφέρει ο Perfumer Creator της CHANEL Olivier Polge. Έπρεπε να αποφύγουμε να επαναλάβουμε ό, τι είχε ήδη γίνει. Ένταση και λεπτότητα μπορούν να εκφραστούν χωρίς να μοιάζουν με οσφρητική γροθιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να δώσω περισσότερο χώρο στο σανταλόξυλο, για να μπορέσει να να ισορροπήσει με τον κέδρο και τις φρέσκες νότες κορυφής».

CHANEL
CHANEL

Όλα τα BLEU DE CHANEL

Το κοινό στοιχείο που ενώνει τις τρεις δημιουργίες, ο κέδρος, έχει τώρα τρεις ξεχωριστές αποχρώσεις. 

BLEU DE CHANEL Eau de Toilette

Δημιουργήθηκε το 2010 από τον Jacques Polge. Αυτό το ξυλώδες άρωμα διαθέτει μια ζωντανή και γεμάτη ενέργεια αίσθηση κέδρου. Μπλέκεται με ένα μπουκέτο εσπεριδοειδών, όπως το γκρέιπφρουτ, και με αρωματικές νότες και ρίζες vetiver. Περιέχει ανακουφιστικές συμφωνίες musk και ένα ελαφρύ άγγιγμα σανταλόξυλου.

BLEU DE CHANEL Eau de Parfum

Aπό το 2014 από τον Jacques Polge, αυτός ο κέδρος είναι πολύ πιο επιβλητικός και αισθησιακός. Φλερτάρει με κεχριμπαρένιες νότες και απαλές συμφωνίες μόσχου, καθώς και ένα υψηλότερο ποσοστό από σανταλόξυλο. 

BLEU DE CHANEL Parfum

Σε σύνθεση του Οlivier Polge, αυτό το αρωματικό, ξυλώδες αποτέλεσμα παίζει με το σανταλόξυλο και εναντιώνεται σε προκαταλήψεις ή αρχέτυπα σχετικά με τα ανδρικά αρώματα. Ακόμα πιο έντονη συγκέντρωση για μια σίγουρη και αδιαμφισβήτητη κομψότητα.

Η καμπάνια του BLEU DE CHANEL Parfum

Για τρίτη φορά, ο Gaspard Ulliel αναλαμβάνει το ρόλο του ως άνδρας BLEU DE CHANEL. Μετά τον Martin Scorsese και τον James Gray, ο Γάλλος ηθοποιός παίρνει θέση μπροστά την κάμερα του Steve McQueen. Ακολουθώντας το ίδιο θέμα της επιθυμίας για ελευθερία που ξεκίνησε στην πρώτη καμπάνια, απεικονίζει έναν άνθρωπο που έχει ωριμάσει, φαίνεται πιο γαλήνιος, σε μια αναζήτηση για εσωτερική ειρήνη.

«Αυτή είναι η νέα όψη που με τράβηξε», εξηγεί ο Gaspard Ulliel. «Μου αρέσει ο τρόπος που αυτός ο άνδρας έχει εξελιχθεί, είναι σχεδόν σαν να μεγαλώσαμε με τον ίδιο ρυθμό. Προσβλέπει συνεχώς να σπάσει τι συμβάσεις και τις δικτατορίες της κοινωνίας. Χλευάζει τις προκαταλήψεις και είναι ευχαριστημένος με το ποιος είναι, αλλά η προσέγγισή του είναι πιο πνευματική τώρα. Είναι ειλικρινής και συνεχώς θέτει υπό αμφισβήτηση τα πράγματα, που σημαίνει ότι συνεχίζει να ψάχνει στο εσωτερικό για να ανακαλύψει ποιος είναι και προσπαθεί να επανασυνδεθεί με όλα».

Σκηνοθετημένο στη Μπανγκόκ, το φιλμ περιλαμβάνει επίσης υποβρύχιες σκηνές που γυρίστηκαν στο Λονδίνο και ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τον ηθοποιό. «Πραγματοποιήσαμε τις σκηνές σε μια τεράστια πισίνα με βάθος 10 μέτρων και τοποθετημένη σε δωμάτιο με θερμοκρασία 40 ° C. Αλλά η πραγματική δυσκολία ήταν όταν ήρθε η ώρα να βγάλω τη μάσκα οξυγόνου: δεν μπορείς να δεις τίποτα παρά μια θολή μάζα νερού και χάνεις κάθε στήριγμα, κάτι που μπορεί να γίνει γρήγορα αφόρητο». Αντίθετα από το τραγούδι Starman του David Bowie, το φιλμ του Steve McQueen είναι ενισχύεται από το midnight blue του εμβληματικού αρώματος. Η ένταση του νέου αρώματος ενισχύεται από το μήνυμα στο τέλος της ταινίας: είναι ακριβώς μπροστά σας.

 

 

«Για μένα, συνοψίζει τέλεια την ιστορία του νέου BLEU DE CHANEL άνδρα», συνεχίζει ο Gaspard Ulliel. «Υιοθετεί σχεδόν την αντίθετη στάση από εκείνη στο πρώτο φιλμ, η οποία έθεσε πολλά ερωτήματα εκείνη την εποχή. Τώρα, η φράση μιλάει από μόνη της: η προφανής επιλογή είναι ακριβώς εκεί, απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε. Το διασκεδαστικό κομμάτι είναι πως το ξεκίνημα της ταινίας μάς οδηγεί να πιστέψουμε ότι ο ήρωας ψάχνει για μια γυναίκα που είδε στο κτίριο δίπλα του, αλλά στο τέλος, συνειδητοποιούμε ότι ψάχνει για κάτι άλλο ... Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι ακόμα δεν ξέρει πού να το βρει, αλλά τώρα ξέρει τι να ψάξει. Δεν θέλει πλέον να ονειρεύεται για την ζωή του, αλλά να ζήσει το όνειρό του».

Ο Gaspard Ulliel

Ο Gaspard Ulliel γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1984 και μεγάλωσε ως μοναχοπαίδι στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα του νωρίς μέσω ενός φίλου της μητέρας του που είχε ανοίξει ένα γραφείο ταλέντων και αναζητούσε νέους ηθοποιούς. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε φιλμ που προορίζονταν για την τηλεόραση όταν ήταν 12 και απολάμβανε την εμπειρία, οπότε συνέχισε να παίζει ενώ παράλληλα συνέχιζε την εκπαίδευσή του.

Έπαιξε τον πρώτο σημαντικό ρόλο του το 2002 για την ταινία του Michel Blanc Embrassez qui vous voudrez, με τους Charlotte Rampling, Jacques Dutronc, Carole Bouquet και Karin Viard. 

Η ερμηνεία του του χάρισε την πρώτη υποψηφιότητα για το βραβείο César στην κατηγορία «The Most Promising Actor» και το βραβείο Lumières για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο άνδρα το 2003. Αφού σπούδασε για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Saint-Denis, κλήθηκε από τον σεναριογράφο André Téchiné να παίξει μαζί με την Emmanuelle Béart στο Les Égarés (Strayed). Κέρδισε άλλη μια υποψηφιότητα για το César και κέρδισε το βραβείο το 2004 για το ρόλο του στην ταινία του Jean-Pierre Un long dimanche de fiançailles (A Very Long Engagement). Στη συνέχεια ακολούθησε μια επιλεκτική σειρά από Projects, υπό την καθοδήγηση του Gus Van Sant στο Paris, Je t'aime, tου Peter Webber για τον προγενέστερο Hannibal Rising, τον Rithy Panh στην ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Marguerite Duras Un Barrage contre le Pacifique και τον Bertrand Tavernier για την προσαρμογή του La Princesse de Montpensier (Η πριγκίπισσα του Montpensier).

Μετά από λίγα σχετικά ήρεμα χρόνια παίζοντας υποστηρικτικούς ρόλους στο L’Art d’aimer (The Art of Love) του Emmanuel Mouret και στο Tu honoreras ta mère et ta mère (A Greek Type of Problem) από την Brigitte Roüan, πρωταγωνίστησε στην βιογραφία του Saint Laurent, το 2015 από τον Bertrand Bonello, για τον οποίο έλαβε το βραβείο Lumières για τον Καλύτερο Ηθοποιό και ήταν ξανά υποψήφιος για το βραβείο César. Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 2012 υπό την σκηνοθεσία του Michel Fau στο Que faire de Mister Sloane? (Διασκεδάζοντας τον κύριο Sloane) από τον Joe Orton.

Το 2015, έπαιξε με τους Romain Duris, Marina Foïs και Anaïs Demoustier στο Demons σε σκηνοθεσία Marcial Di Fonzo Bo στο Théâtre du Rond-Point στο Παρίσι. Το 2016, κέρδισε το βραβείο Cesar για τον Καλύτερο Ηθοποιό και το ρόλο του στην κινηματογραφική μεταφορά του Xavier Dolan του έργου του Jean-Luc Lagarce, Juste la fin du monde (It’s Only the End of the World), με πρωταγωνιστές τους Marion Cotillard, Vincent Cassel, Nathalie Baye και Léa Seydoux. Εμφανίστηκε επίσης με τους Soko, Mélanie Thierry, François Damiens και την Lily-Rose Depp στο La Danseuse (Η Χορεύτρια) από την Stéphanie Di Giusto.

Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη για τον Gaspard αφού ετοιμάζει 4 ταινίες μοιράζεται την οθόνη με την Isabelle Huppert στην ταινία Eva, του Benoît Jacquot’s, που θα προβληθεί στο επόμενο φεστιβάλ ταινιών του Βερολίνου. Θα τον δούμε στο 9 Doigts (9 δάχτυλα) από τον F.-J. Ossang, μια ταινία που έχει επίσης οριστεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Λοκάρνο.

Θα πρωταγωνιστεί απέναντι από τον Gérard Depardieu στο Les Confins du monde από τον Guillaume Nicloux, και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Un Peuple et son roi από τον Pierre Schoeller με τους Adèle Haenel, Olivier Gourmet, Louis Garrel και Laurent Lafitte.

Ο Gaspard μόλις ξεκίνησε τη μαγνητοσκόπηση ενός νέου έργου με τον σκηνοθέτη Guillaume Nicloux: Il était une seconde fois, μίνι-σειρά τεσσάρων επεισοδίων μιας ώρας για την Arte.

Ο Steve McQueen

Ο Steve McQueen είναι ένας καλλιτέχνης με αποθεωτικές κριτικές και παραγωγός ταινιών με εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, «Hunger», κέρδισε το βραβείο Camera d'Or στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και αμέτρητες άλλα βραβεία. Η τρίτη του ταινία, ‘12 Years A Slave’, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για καλύτερη φωτογραφία καθώς και πολλά βραβεία. Ο Steve McQueen ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ και στο Λονδίνο.