Vichy
Vichy
VICHY

Η νέα Aqualia Thermal της Vichy φέρνει την ενυδάτωση εντελώς φυσικά και για κάθε τύπο επιδερμίδας


Η σωματική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι η συνταγή της επιτυχίας για την επίτευξη της υγιούς ομορφιάς, της γεμάτης φρεσκάδα λαμπερής όψης που σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε στον καθρέφτη.

Η ενυδάτωση αποτελεί σήμερα το «άγιο δισκοπότηρο» για όλες τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν απαλή, φωτεινή επιδερμίδα, γεμάτη φρεσκάδα και ζωντάνια. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την ισορροπία και την υγεία της επιδερμίδας, σε κάθε ηλικία·. Το περιβάλλον, όμως, δυσκολεύει τα πράγματα.

Κάθε μέρα, χωρίς να το αντιληφθούμε, χάνουμε 500 ml νερού, κάτι που είναι γνωστό σαν «Διαδερμική απώλεια νερού». Όμως, το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής μας, διαταράσσουν αυτήν την ισορροπία. Οι παράγοντες του εκθεσιώματος πλήττουν τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Όταν έχει κρύο ή αέρα, η απώλεια νερού αυξάνεται στο 12%, ενώ, κάτω από την επίδραση της ακτινοβολίας UV, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 25%. Στις περιπτώσεις απότομων μεταβολών στη θερμοκρασία, δεν χρειάζονται παρά 14 λεπτά για να αφυδατωθεί η επιδερμίδα. Σημαντικό ρόλο στην αφυδάτωση παίζει επίσης το στρες.

Ο φαύλος κύκλος της αφυδάτωσης

Η σωστή ενυδάτωση των κυττάρων εξαρτάται από την ποιότητα του δερματικού φραγμού, η οποία εξασφαλίζει τη βέλτιστη κυτταρική συνοχή. Ο δερματικός φραγμός θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στον έξω κόσμο και «φιλτράρει» τη φυσική εξάτμιση του νερού. Όταν αλλοιώνεται, είτε λόγω του περιβάλλοντος είτε λόγω του τρόπου ζωής μας, η απώλεια νερού αυξάνεται. Η επιδερμίδα χάνει επίσης μεταλλικά στοιχεία, κάτι που προκαλεί ανισορροπία και... επιδείνωση της αφυδάτωσης. Ορισμένα μεταλλικά στοιχεία, μάλιστα, είναι απαραίτητα για τη σύνθεση των Φυσικών Ενυδατικών Παραγόντων (NMF, Natural Moisturizing Factors), μορίων που παγιδεύουν νερό στο εσωτερικό των κυττάρων. Χωρίς αυτούς, η επιδερμίδα δεν μπορεί πια να συγκρατήσει το νερό που ανεβαίνει από το χόριο προς την επιφάνεια.

Πώς μπορεί να ενισχυθεί η πολύτιμη λειτουργία του δερματικού φραγμού; Με μαλακτικές ουσίες και υγροσκοπικά ενεργά συστατικά, όπως γλυκερίνη, μανόζη και υαλουρονικό οξύ.

Το γνωρίζατε;

Τα μεταλλικά στοιχεία αποτελούν το 4% του σωματικού βάρους μας. Συμμετέχουν στον μεταβολισμό των ενζύμων και των ορμονών, λειτουργούν υποστηρικτικά για τη δομή των οστών και των δοντιών, εξασφαλίζουν την οξεοβασική ισορροπία του οργανισμού και είναι απαραίτητα για τη συστολή των μυών και τη μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Ποια είναι τα αναγνωριστικά σημάδια της αφυδάτωσης;

Η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της, αποκτά θαμπή όψη, σχηματίζονται λεπτές γραμμές, το μακιγιάζ εφαρμόζεται πιο δύσκολα με ανομοιόμορφο αποτέλεσμα. Παρουσιάζει μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στους επιθετικούς παράγοντες όπως το κρύο ενώ εμφανίζει ερυθρότητα και έλλειψη άνεσης. Ενώ η ξηρή επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση, σημάδια όπως έλλειψη νερού και μεταλλικών στοιχείων μπορεί να υπάρξουν και στη μεικτή έως λιπαρή επιδερμίδα. Το να καταφέρει κανείς να κρατά την επιδερμίδα του καλά ενυδατωμένη, κάθε μέρα, είναι πραγματικά πρόκληση.

 

Vichy
Vichy

Για την Aqualia Thermal, αντλώντας έμπνευση από τα διαλύματα που σχεδιάζονται για τους αθλητές ή για άτομα που χρειάζονται ενυδάτωση, τα Εργαστήρια Vichy δημιουργούν μια σύνθεση με έμπνευση τα ισοτονικά διαλύματα.

Δεν χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες για να χάσει το σώμα 400 ml νερού – αρκούν 20 λεπτά άσκησης. Η σημαντική αυτή απώλεια νερού και μεταλλικών στοιχείων πρέπει να αντισταθμιστεί αποτελεσματικά, ώστε ο οργανισμός να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά.

Με την εφίδρωση, το σώμα μας χάνει 7 απολύτως σημαντικά μεταλλικά στοιχεία: σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, μαγγάνιο, φώσφορο και κάλιο, καθώς και χλώριο, ψευδάργυρο, χαλκό, νιτρικό άλας και χρώμιο. Το να πίνουμε απλώς νερό δεν επαρκεί για την αποκατάσταση της σωστής ισορροπίας. Η λύση στην οποία βασίζονται όλοι οι υψηλού επιπέδου αθλητές είναι το ισοτονικό διάλυμα αναπλήρωσης ενυδάτωσης, το οποίο περιέχει νερό, σάκχαρα και μεταλλικά στοιχεία.

Υπερτονικό διάλυμα είναι το διάλυμα στο οποίο η συγκέντρωση σακχάρων και μεταλλικών στοιχείων είναι μεγαλύτερη από εκείνη του κυττάρου. Επομένως, υπάρχουν περισσότερα σάκχαρα και μεταλλικά στοιχεία εκτός του κυττάρου από ό,τι στο εσωτερικό του. Για να επιτευχθεί ισορροπία, το κύτταρο αποβάλλει νερό κατά την επαφή του με το διάλυμα. Πρόκειται για το φαινόμενο της ώσμωσης: το νερό ρέει πάντα από το διάλυμα με τη χαμηλότερη συγκέντρωση προς αυτό με την υψηλότερη συγκέντρωση. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν το κύτταρο υφίσταται ισχυρή πίεση, «συρρικνώνεται» και παύει να λειτουργεί σωστά.

•Αντίθετα, όταν το κύτταρο έρχεται σε επαφή με ένα υποτονικό διάλυμα (διάλυμα χαμηλότερης συγκέντρωσης), το φαινόμενο της ώσμωσης κάνει το νερό να ρέει προς το εσωτερικό του κυττάρου, το οποίο διογκώνεται και, για ακόμα μια φορά, σταματά να λειτουργεί σωστά.

•Μόνο το ισοτονικό διάλυμα, το οποίο έχει την ίδια συγκέντρωση σακχάρων και μεταλλικών στοιχείων, δεν προκαλεί παραμόρφωση στο κύτταρο ή ακατάλληλη κίνηση του νερού. Το περιβάλλον του κυττάρου διαφυλάσσεται και ο μεταβολισμός του βελτιστοποιείται.

Vichy
Vichy

Μόνο 20 συστατικά και 0 αμφιλεγόμενα συστατικά. Χωρίς Σιλικόνη, Ορυκτέλαιο, Peg, φαινοξυαιθανόλη και paraben

+ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

Οι συνθέσεις της Aqualia περιέχουν 97% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Το βούτυρο καριτέ και η φυτική γλυκερίνη ενισχύουν το διάλυμα αναπλήρωσης ενυδάτωσης.

ΦΥΤΙΚΗ ΜΑΝΟΖΗ

Προερχόμενη από πολτό οξιάς, σημύδας ή σφενδάμου, μετά από μια διαδικασία πράσινης χημείας, το σάκχαρο αυτό δεσμεύει νερό στην επιδερμίδα και το μεταφέρει στα κύτταρα. Βελτιστοποιεί τη διεισδυτικότητα της Aqualia.

Επιπλέον, ενισχύει την κυτταρική συνοχή και τον υδατοστεγή χαρακτήρα του δερματικού φραγμού.

ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ VICHY

100% αγνό, πηγάζοντας από τα βάθη της ηφαιστειακής περιοχής της Auvergne, το νερό αυτό διαθέτει μια μοναδική ισορροπία και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε 15 μεταλλικά στοιχεία, κάνει την επιδερμίδα πιο δυνατή και πιο ανθεκτική ενάντια στους καθημερινούς επιθετικούς παράγοντες

ΝΑΤΡΙΟ PCA

Πρόκειται για συνδυασμό άλατος νατρίου και PCA (καρβοξυλικό οξύ πυρρολιδόνης), και απαντάται φυσικά στο εσωτερικό της κερατίνης στοιβάδας. Τα δύο αυτά μόρια περιλαμβάνονται στους βασικούς Φυσικούς Ενυδατικούς Παράγοντες (NMF). Το ΝΑΤΡΙΟ PCA λειτουργεί σαν μια πανίσχυρη παγίδα νερού, αιχμαλωτίζοντας το νερό μέσα στα κύτταρα της επιδερμίδας.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΥΨΗΛΟΥ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Το σάκχαρο αυτό, που ανήκει στις γλυκοζαμινογλυκάνες, λαμβάνεται από το σιτάρι μέσω της βιοτεχνολογίας. Συγκρατεί το νερό στις ανώτερες στοιβάδες, αποτρέποντας την απώλεια νερού και δίνοντας σφριγηλή όψη στην επιδερμίδα

 

Vichy
Vichy

GEL-CRÈME

48 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΤΟΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, ΣΥΣΦΙΓΞΗ ΠΟΡΩΝ.

ΓΙΑ ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Συνδυάζοντας τη φρεσκάδα ενός gel και την άνεση μιας κρέμας, η πρώτη αυτή κρέμα-gel εντατικής αναπλήρωσης ενυδάτωσης από τη Vichy γίνεται ένα με την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της αμέσως υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας. Τα ενεργά συστατικά της αποτρέπουν την απώλεια νερού και

αποκαθιστούν τα φυσικά επίπεδα ενυδάτωσης της κανονικής έως μικτής επιδερμίδας - ιδιαίτερα σε ζεστό, υγρό κλίμα - δημιουργώντας ένα απαλό, βελούδινο φινίρισμα. Οι πόροι συσφίγγονται και η επιδερμίδα ακτινοβολεί γεμάτη υγεία. Υποαλλεργική σύνθεση, δοκιμασμένη σε 100% ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από δερματολογικό έλεγχο. Δοκιμασμένη σε ακραίες συνθήκες.

SERUM

48ΩΡΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ, ΤΟΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ , ΛΕΙΑΝΣΗ ΛΕΠΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Αυτός ο ορός, με εξαιρετικά λεπτόρρευστη και αναπάντεχα ελαφριά υφή· γίνεται αόρατος στην επιδερμίδα κατά την εφαρμογή και αφήνει απόλυτα φυσική αίσθηση, χωρίς να κολλάει ή να αφήνει λιπαρότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνος του είτε πριν από την Κρέμα ή την Κρέμα-Gel, για να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση μακράς διάρκειας και να απαλύνει τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης. Η επιδερμίδα αποκτά φωτεινή, λεία όψη, γεμάτη φρεσκάδα.

ΥΦΕΣ

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας, η Aqualia Thermal έχει μια ειδικά σχεδιασμένη λύση για να της προσφέρει τόνωση, φρεσκάδα και λάμψη.

Και επιπλέον, όπως όλα τα προϊόντα Vichy, εξασφαλίζει μηχανική δράση ενάντια στην προσκόλληση των ρύπων (-44%), για να περιορίσει τις βλαβερές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Rehydrating Ορός
Για κάθε τύπο επιδερμίδας. Βαθιά ενυδάτωση μακράς διάρκειας και λείανση των λεπτών γραμμών αφυδάτωσης

Rehydrating κρέμα με ελαφριά υφή
Για κανονική έως ξηρή επιδερμίδα.
Αναπλήρωση ενυδάτωσης 48 ωρών, για απαλή επιδερμίδα και λείανση των λεπτών γραμμών.

Rehydrating κρέμα με υφή κρέμας-gel
Για κανονική έως μικτή επιδερμίδα ή για χρήση σε ζεστά και υγρά κλίματα. Η φρεσκάδα ενός gel συνδυάζεται με την άνεση μιας κρέμας, για αναζωογόνηση της επιδερμίδας και σύσφιγξη των πόρων για 48 ώρες

Rehydrating κρέμα με πλούσια υφή
Για ξηρή επιδερμίδα ή για χρήση σε ψυχρά κλίματα και χώρους που κλιματίζονται έντονα. Υφή με εξαιρετική αίσθηση άνεσης, για βέλτιστη απαλότητα και ενυδάτωση για 48 ώρες.

Vichy
Vichy

ELISA SIMONPIETRI,ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ,VICHY LABORATOIRES
Τι σας ενέπνευσε για να προβείτε στην ανανέωση της σειράς Aqualia Thermal;
Για να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση, αντλήσαμε έμπνευση από την ιατρική γνώση που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών, καθώς και των βρεφών σε περιπτώσεις σοβαρής αφυδάτωσης. Στα νοσοκομεία και τα εξειδικευμένα κέντρα, για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης χρησιμοποιούνται ισοτονικά διαλύματα που περιέχουν νερό, σάκχαρα και μεταλλικά στοιχεία. Η σύνθεσή τους είναι βιομιμητική προς τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν την ικανότητα να αντισταθμίζουν την ανισορροπία ηλεκτρολυτών (απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών στο σώμα).
Έτσι, μελετήσαμε τον ρόλο και τη σπουδαιότητα του συνδυασμού νερού, σακχάρων και μεταλλικών στοιχείων για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, κι αυτό μας οδήγησε στην ανάπτυξη ενός διαλύματος αναπλήρωσης ενυδάτωσης για τη νέα σειρά Aqualia Thermal.
Πώς προσδιορίσατε τις ιδανικές αναλογίες για αυτό το διάλυμα αναπλήρωσης ενυδάτωσης;
Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε το καλύτερο διάλυμα τοπικής εφαρμογής για αναπλήρωση της ενυδάτωσης και για τη διατήρηση της κυτταρικής ακεραιότητας. Το διάλυμα αυτό αναπτύχθηκε κατόπιν δοκιμών διαφόρων συγκεντρώσεων μανόζης, νατρίου PCA και Ιαματικού Μεταλλικού Νερού της Vichy.
Η “isotonic-like” συγκέντρωση του επιθυμητού διαλύματος προσδιορίστηκε εξετάζοντας το σχήμα και την ακεραιότητα των κυττάρων της επιδερμίδας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζονται ανάλογα με το περιβάλλον όπου αναπτύσσονται.
Η αναλογία που επιλέξαμε έδειξε βέλτιστη διατήρηση της βιωσιμότητας των κυττάρων, ήταν σε θέση δηλαδή διατηρεί πλήρως την κυτταρική ακεραιότητα, η οποία είναι ιδιαιτέρως ευπαθής απέναντι στις μεταβολές του περιβάλλοντος των κυττάρων.
Τι κάνει την ανανεωμένη αυτή σύνθεση τόσο ξεχωριστή;
Σκοπός την ανανέωσης της Aqualia Thermal ήταν να συνδυαστεί η φυσικότητα με την υποαλλεργικότητα, με συνθέσεις πολύ υψηλής ενυδατικής απόδοσης. Έπρεπε, λοιπόν, να ελέγξουμε σε βάθος τα συστατικά που θα μπορούσαν να μας προσφέρουν ένα τέτοιου είδους διάλυμα, με βάση πάντοτε τις δύο αυτές προϋποθέσεις – κι αυτό ήταν πραγματική πρόκληση! Η συγκέντρωση συστατικών φυσικής προέλευσης είναι στο 97%, με συνθέσεις 100% υποαλλεργικές, απολύτως κατάλληλες για την ευαίσθητη επιδερμίδα και ικανές να εξασφαλίσουν εξαιρετικά καλλυντικά οφέλη.
Η ακεραιότητα της επιδερμίδας επηρεάζεται από το περιβάλλον σε καθημερινή βάση.

Πώς τα προϊόντα Aqualia Thermal συμβάλλουν στη θωράκιση της επιδερμίδας από τις επιπτώσεις των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων;
Κάθε μέρα, πολλοί παράγοντες (κλίμα, στρες, ρύπανση) επηρεάζουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού αποδυναμώνοντάς τον. Οι παράγοντες αυτοί όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης, αλλά επίσης είναι εν μέρει υπεύθυνοι για την εμφάνιση πρόσθετων συμπτωμάτων, όπως οι λεπτές γραμμές, η απώλεια της λάμψης και της ομοιομορφίας, η τραχιά υφή της επιδερμίδας.
Γι’ αυτό, ελέγξαμε την αποτελεσματικότητα του προϊόντος μας τόσο σε πραγματικές όσο και σε ακραίες συνθήκες, προκειμένου να επαληθεύσουμε την υψηλή απόδοσή του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι συνθέσεις αυτές προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας, καθώς και όλα τα επιπλέον οφέλη που πλέον αναμένει κανείς από μια ενυδατική φροντίδα: λείανση, βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και ενίσχυση της λάμψης. Αποδείχθηκε επίσης η ικανότητά τους να καταπολεμούν τις επιπτώσεις της ρύπανσης.

Instagram@vichygreece
Instagram@vichygreece