Trussardi
Trussardi
TRUSSARDI

Tα δύο νέα αρώματα Trussardi Αmber Oud και Scent of Gold έρχονται για να χαραχθούν στην μνήμη


Trussardi Amber Oud.  Η ιδέα: Ο ήχος των αμμόλοφων και η ησυχία των παλιών πόλεων.

Ο χρυσός της άμμου που λούζεται από το φως του ήλιου το σούρουπο και την αυγή. Όλα αυτά βρίσκονται στο Amber Oud, το πιο πολυτελές άρωμα που ξυπνάει αναμνήσεις από τον οίκο Trussardi.

Σε αυτό το έντονο eau de parfum, η νεαρή αρωματοποιός Amandine Clerc-Marie ένωσε δυο από τα σπανιότερα και πιο πολυτελή συστατικά της υψηλής αρωματοποιίας: το κεχριμπάρι και το oud. Από απομνημονεύτων χρόνων, είναι γνωστά για τα θεραπευτικά τους οφέλη. Εμφανίζονται στο Gulistan του Saadi (ένα περσικό επικό ποίημα του 1258), στις Χίλιες και μια Νύχτες, και στο αριστούργημα του Mohamed Choukri, το Le Pain nu, μεταφρασμένο στα αγγλικά από τον Paul Bowles και στα γαλλικά από τον Tahar Ben Jallun. Το Oud είναι μια ρητίνη του δέντρου Jinko, ένα δέντρο από την ποικιλία Aquilaria που κινδυνεύει να αφανιστεί.

Στο κεχριμπάρι, το οποίο είναι επίσης ρητίνη, έχουν δοθεί πολλά ποιητικά ονόματα όπως "μια σταγόνα του ήλιου", "η ψυχή της τίγρης", "απολιθωμένο φως" και "συμπαγές μέλι". Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμασαν "elektron" και πράγματι είναι ένας ισχυρός αγωγός ηλεκτρισμού. Το μυθικό άρωμα της Scheherazade είναι φτιαγμένο από musk, κεχριμπάρι και ξύλο Jinko.

Η Συσκευασία και το Μπουκάλι

Το χρυσό του κεχριμπαριού και το μαύρο του ξύλου oud είναι τα χρώματα του μπουκαλιού των 100 ml και της συσκευασίας του Amber Oud Eau de Parfum από τον οίκο Trussardi. Το μπουκάλι έχει ένα κλασικό ορθογώνιο σχήμα με ένα λιτό χρυσό καπάκι, με το λογότυπο του οίκου χαραγμένο στο άνω μέρος. Το λογότυπο του οίκου επαναλαμβάνεται ανάγλυφο με μαύρο χρώμα στο χρυσό χάρτινο κουτί, το οποίο είναι στον ίδιο χρωματικό τόνο με το oud, το ξύλο που είναι πιο ακριβό και από τον χρυσό.

Το άρωμα

Το Amber Oud Eau de Parfum από τον οίκο Trussardi ανήκει στη δημοφιλή αρωματική οικογένεια των Woody-Chypre αρωμάτων. Το λεμόνι και το γεράνι στις νότες κορυφής συνδυάζονται με την πολυτελή κομψότητα του ροζ πιπεριού που μπλέκεται με το elemi, την τρίτη ρητίνη που περιέχεται σε αυτή την ισχυρή οσφρητική δημιουργία, η οποία δεν έχει τίποτα ρητινώδες. Οι νότες καρδιάς έχουν μια έντονη και σαγηνευτική ιερότητα που εκφράζεται μέσα από ένα μυστηριώδες μίγμα θυμιατού, βενζοϊνης και oud. Ο ζεστός και μυστηριώδης αισθησιασμός από τις νότες βάσης προέρχεται από μια μαγευτική ισορροπία μεταξύ των αρρενωπών στοιχείων (βετιβέρ, πατσουλί και δέρμα) και των θηλυκών στοιχείων (κεχριμπάρι).

Οσφρητική οικογένεια: Woody Chypre, Αρωματοποιός: Amandine Clerc-Marie

TrussardI Scent Of Gold

Το άρωμα του χρυσού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παρόλα αυτά βρίσκεται παντού. Εμφανίζεται σε όνειρα και επιθυμίες, είναι ο καρπός κάθε επιθυμίας της φύσης, ένα ορυκτό γεμάτο λάμψη και φως. Το Scent of Gold, είναι το τρίτο άρωμα της αποκλειστικής συλλογής του οίκου Trussardi μετά το Amber Oud και το The Black Rose. Γεννήθηκε από αυτόν τον θρύλο που έκανε την εμφάνιση του στην αρχή του χρόνου που θα υπάρχει για πάντα και αντιπροσωπεύει τα καλύτερα της ζωής.

Ο χρυσός αποκαλύπτεται μέσα στις ακτίνες του ηλίου, στους μικροσκοπικούς κόκκους άμμου της ερήμου και στον ουρανό που ακτινοβολεί κατά το ηλιοβασίλεμα και την αυγή. Μπορεί να βρεθεί σε ένα πανέμορφο κόσμημα, σε ένα εξαίσιο κέντημα, σε ένα γευστικότατο φαγητό ή σε μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα που θέλεις να φιλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια υπόσχεση ευτυχίας, κάτι ιερό και γήινο που οι αλχημιστές μάταια κυνηγούσαν καθ‘ όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η αρωματοποιός Aliénor Massenet δημιούργησε αυτό το σύνθετο οσφρητικά άρωμα, ξεκινώντας από μια απλή ερώτηση: ποιο θα μπορούσε να είναι το άρωμα του χρυσού; Το Scent of Gold από τα Trussardi Parfums.

Το άρωμα

Το Scent of Gold είναι ένα πολυτελές Eau de Parfum που ανήκει στην οικογένεια των Oriental - woody - spicy. Η Aliénor Massenet δημιούργησε ένα περίπλοκο οσφρητικά αποτέλεσμα γύρω από την εξαιρετική βάση του Noir Prunol, δημιουργία του 1876 από τον οίκο Maison de Laire

που εξειδικευόταν στα πολυτελή αρώματα. Ένα ευφυέστατο παιχνίδι αντιθέσεων δημιουργείται πάνω στις νότες ζάχαρης και λικέρ που τυλίγονται με τον βελούδινο μανδύα της μαύρης ορχιδέας και θερμαίνονται από τα αρώματα των μπαχαρικών Μαδαγασκάρης.

Γλυκιά, ξυλώδης κανέλλα αναμειγνύεται με φρέσκο, φωτεινό περγαμόντο. Το μεθυστικό άρωμα του γιασεμιού λιώνει στις πράσινες νότες των φύλλων βιολέτας. Η αιώνια δυαδικότητα της γλυκιάς βανίλιας και του πικρού καπνού ενώνονται με μια ιδέα από πατσουλί.

Η συσκευασία και το μπουκάλι

Το μπουκάλι του Scent of Gold έχει το κλασικό σχήμα μιας ράβδου χρυσού. Φτιαγμένο από αμμοβολισμένο κρύσταλλο στην πιο ζεστή και πιο εκλεπτυσμένη απόχρωση του χρυσού. Έχει λωρίδες στα πλαϊνά του και ένα μεταλλικό πώμα στην απόχρωση του ροζ χρυσού ίδια με αυτό του λογότυπου που βρίσκεται στο κέντρο του μπουκαλιού.

Η χρυσή συσκευασία ενισχύεται από ένα παιχνίδι με σκιές και φως όπου η μάρκα και το λογότυπο είναι ανάγλυφα.

Αξιοπερίεργα γύρω από τον χρυσό

Αν συγκεντρώναμε όλο τον χρυσό που έχει εξορυχθεί ανά τον κόσμο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τον λιώναμε, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν κύβο μικρότερο από 21 μέτρα ανά πλευρά και με όγκο ελαφρώς μικρότερο από τον όγκο του νερού τεσσάρων πισινών Ολυμπιακών διαστάσεων.

Με μια ουγκιά χρυσού μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα πολύ λεπτό φύλλο για να καλύψει μια επιφάνεια 10 τετραγωνικών μέτρων. Αν αυτό το λεπτό φύλλο εφαρμοστεί στις γυάλινες επιφάνειες των ουρανοξυστών, μπορεί να επιτευχθεί τέλεια θερμομόνωση.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 77 κιλά χρυσού για να καλύψουν τα 27.000 παράθυρα της τράπεζας Royal Canadian Bank στο Τορόντο. Το πολύτιμο αυτό φύλλο βοηθά στη μείωση της θέρμανσης το χειμώνα και της χρήσης κλιματισμού το καλοκαίρι. Για να πάρουμε μία ουγκιά χρυσού (περίπου 31 γραμμάρια), χρειάζονται 3,4 τόνοι ακατέργαστου μεταλλεύματος. Στη συνέχεια, χρειάζονται 38 ώρες εργασίας, 6.300 λίτρα νερού, 8 με 16 κυβικά μέτρα συμπιεσμένου αέρα και την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα σπίτι μέσα σε 10 ημέρες.

Ο χρυσός υπάρχει σε εννέα διαφορετικά χρώματα: κίτρινο, λευκό, ροζ, κόκκινο, μοβ, πράσινο, μπλε, γκρι και μαύρο. Είναι βρώσιμος στα 23 καράτια. Στην κολλοειδή μορφή του είναι θεραπευτικός. Μέχρι σήμερα, ο χρυσός είναι άοσμος.