Ο οίκος Prada παρουσιάζει το νέο άρωμα της συλλογής Les Infusions, Mandarine | 0 bovary.gr
Ο οίκος Prada παρουσιάζει το νέο άρωμα της συλλογής Les Infusions, Mandarine | 0 bovary.gr
PRADA

Ο οίκος Prada παρουσιάζει το νέο άρωμα της συλλογής Les Infusions, Mandarine


Η συλλογή αρωμάτων Les Infusions αντιπροσωπεύει το παράδοξο πνεύμα του Οίκου Prada.

Εκλεπτυσμένα αρώματα μιας σύγχρονη κληρονομιάς που χαρακτηρίζονται από ορθολογικό πνεύμα, δυναμικότητα και αισθησιασμό. Η έγχυση είναι μια αντιφατική διαδικασία, η οποία ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία. Τα αρώματα είναι αποτέλεσμα μιας εικονικής πραγματικότητας. Η αναπαράσταση μιας υποκειμενικής φανταστικής ανάμνησης.

Η έγχυση αποτελεί μια ανατρεπτική διαδικασία και έχει σαν αποτέλεσμα το απροσδόκητο: ένα αισθησιακό déjà vu. Τα αρώματα έχουν την ίδια βάση και έπειτα αλλάζουν σύμφωνα με το βασικό συστατικό τους. Όπως μια τονική οξυγραφία, έτσι και η σύνθεση κάθε αρώματος είναι παραπλανητικά απλή, καλύπτοντας μια μοναδική πολυπλοκότητα.

Κόντρα στα ανδρικά και γυναικεία στερεότυπα και πέρα από τις σύγχρονες τάσεις των αρωμάτων, η συλλογή LesInfusions αποτελεί το αποκορύφωμα της λατρείας για το παρελθόν, της σύνδεσης με το παρόν και της προοδευτικής πλευράς του Οίκου Prada.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Για τη δημιουργία της συλλογής Les Infusions συνεργάστηκαν η Miuccia Prada και η αρωματοποιός Daniela Andrier. Κάθε άρωμα της συλλογής αποκαλύπτει μια ξεχωριστή προσωπικότητα: μια ποιητική ερμηνεία ενός μεμονωμένου, εμβληματικού φυσικού συστατικού.

Ανάλαφρα, δροσερά και με μεγάλη διάρκεια, τα μοναδικά αρώματα διατηρούν τη φρεσκάδα τους μέσα από την απλότητα τους. Η νέα προσθήκη στη συλλογή των οκτώ μοναδικών αρωμάτων -Iris, Iris Cèdre, Fleur d'Oranger, Amande, OEillet, Vétiver, Mimosa και Rose – είναι το Mandarine, ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο άρωμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΩΜΑ MANDARINE

Για πρώτη φορά στη συλλογή Les Infusions του Οίκου Prada κάνει την εμφάνιση του ένα εσπεριδοειδές άρωμα. Νότες από Bitter Orange και Vert de Mandarine που θυμίζουν το άρωμα ενός εσπεριδοειδούς. Το Mandarine, σύμφωνα με το όραμα της Daniela Andrier για τη συλλογή LesInfusions της Prada, είναι μια αναπαράσταση των ακατέργαστων στοιχείων ενός μανταρινιού.

Προτεραιότητα δίνεται στις γευστικές νότες της επιφάνειας αλλά και στον πυρήνα του φρούτου – το άρωμα μίας φρεσκοκομμένης φλούδας και ο χυμός ενός απολαυστικού κομματιού.

Η διαδικασία της έγχυσης διαφέρει από τη διαδικασία της απόσταξης. Η συνταγή του αρώματος θυμίζει το συναίσθημα που νιώθουμε όταν δοκιμάζουμε ένα κομμάτι φρέσκου μανταρινιού. Τα εσπεριδοειδή κρύβουν ένα έντονο άρωμα κάτω από τη λαμπερή φλούδα τους. Το Mandarine είναι

εξίσου πολύπλοκο. Στην καρδιά του αρώματος, το έλαιο από Άνθη Πορτοκαλιάς αναμειγνύεται με νότες από Νερολί και έρχονται σε αντίθεση με τις αισθησιακές νότες από Opoponax. Το πασίγνωστο άρωμα του μανταρινιού έχει την ιδιαιτερότητα να υποχωρεί, αλλά να διατηρείται.

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Η συλλογή Les Infusions αντιπροσωπεύει τους κώδικες του Οίκου Prada. Τα vintage μπουκάλια έχουν υιοθετήσει την κλασική κληρονομιά του Οίκου Prada, εμπνευστής της οποίας ήταν ο Mario Prada το 1913. Οι χρωματιστές βάσεις των μπουκαλιών αντανακλούν το χρώμα τους στο γυάλινο μπουκάλι και στο υγρό περιεχόμενο τους. Το Mandarine ξεχωρίζει χάρη στην πορτοκαλί απόχρωση που έχει το μπουκάλι αλλά και το καπάκι.

 

ΝΟΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΣ

Infusion de Mandarine: το άρωμα της φλούδας ενός φρέσκου μανταρινιού

Νότες κορυφής:

- Orange Amère

- Vert de Mandarine

- Μανταρίνι

- Graines de Carottes

Νότες καρδιάς:

- Lentisque Resinoide

- Άνθος Πορτοκαλιάς

- Νερολί

Νότες βάσης:

- Opoponax

Το Les Infusions de Mandarine ξεχωρίζει ανάμεσα σε μια συλλογή από κλασικά, διαχρονικά και εντελώς ασυνήθιστα αρώματα.