Patrick Ta -Ο νέος Global Color Artist για τη σειρά μακιγιάζ Shiseido | 0 bovary.gr
Patrick Ta -Ο νέος Global Color Artist για τη σειρά μακιγιάζ Shiseido | 0 bovary.gr
08|10|2018 16:20
SHARE
SHISEIDO

Patrick Ta -Ο νέος Global Color Artist για τη σειρά μακιγιάζ Shiseido


Χάρη στη ζωηρή ματιά του για το χρώμα αλλά και την κοινωνική προσέγγισή του για τα social media, o makeup artist Patrick Ta μετέτρεψε το πάθος του για την ομορφιά σε μια καριέρα που δε μπορεί παρά να είναι επιτυχημένη.

Συνεργασίες με προσωπικότητες της μόδας και super models όπως η Kendall Jenner, η Kim Kardashian, η West, Olivia Munn, η Chrissy Teigen, οι Gigi & Bella Hadid, η Joan Smalls, η Shay Mitchell, η Ariana Grande, η Rita Ora, η Priyanka Chopra και αμέτρητα ακόμα Α-list ταλέντα, καθιστούν τον Patrick Ta ως τον πιο περιζήτητο makeup artist στον κόσμο.

Αφού μετακόμισε από την Αριζόνα στο Λος Άντζελες, όπου πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα, ο Patrick Ta ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία MAC Cosmetics ως freelancer makeup artist, που είχε τη δυνατότητα να εξασκήσει την τεχνική του. Σε διάστημα ενός έτους, χάρη στην αφοσίωση και το μοναδικό του όραμα, καθιερώθηκε ως top makeup artist στο κόκκινο χαλί του Hollywood.

Επιπλέον, η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στους μεγαλύτερους fashion τίτλους περιοδικών, όπως Harper’s Bazaar, Cosmopolitan και InStyle. Με περισσότερο 1Μ followers στο Instagram, ο Patrick TA αποτελεί έμπνευση τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες σε όλο τον κόσμο

Q&A ΜΕ ΤΟΝ PATRICK TA

Ποιο είναι το κοινό σημείο επαφής ανάμεσα σε εσένα και τη SHISEIDO;

Η Shiseido διαθέτει μια τεράστια κληρονομιά,που μπορε ίκάθε καλλιτέχνης να αξιοποιήσει και να αντλήσει γνώση. Επιπλέον, η Shiseido εδώ και χρόνια υποστηρίζει νέα ταλέντα από πολλούς κλάδους, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για καλλιτέχνες με έντονο δημιουργικό όραμα, όπως εγώ. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη συνεργασία αυτή και ανυπομονώ να δείξω στους followers αλλά και το επώνυμο κοινό μου, πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα makeup προϊόντα της Shiseido αλλά και πως να εκφραστούν μέσα από τις αποχρώσεις και τις ξεχωριστές υφές.

Γιατί οι υφές των προϊόντων είναι τόσο σημαντικές για τη δημιουργία ενός makeup look;

Είτε πρόκειται για glossy lipstick, είτε για matte παλέτες ματιών, η υφή είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική καθώς δημιουργεί βάθος και προοπτική στο συνολικό look. Παραδείγματος χάρη, αλλάζοντας την υφή ενός προϊόντος μπορεί να μεταμορφωθεί εντελώς το look χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Χρησιμοποιώ το Modern Matte Powder Lipstick για ένα απαλό αποτέλεσμα ή εφαρμόζω από πάνω το Aura Dew, δίνοντας στο μακιγιάζ τη λάμψη που χρειάζεται. Κι αν επιθυμώ ένα ακόμη πιο έντονο και λαμπερό αποτέλεσμα στα χείλη, εφαρμόζω από πάνω το VisionAiry Gel Lipstick σε συνδυασμό με το Crystal GelGloss.

Τι σε εμπνέει στην Ιαπωνική ομορφιά;

Βρίσκω συναρπαστικές τις διαφορές ανάμεσα στην Ανατολική και Δυτική προσέγγιση της ομορφιάς. Στην Αμερική, προσέχουμε τόσο πολύ κάθε λεπτομέρεια όπως για παράδειγμα η γραμμή των χειλιών να είναι τέλεια, τη στιγμή που στην Ιαπωνία προτιμούν ένα πιο ατημέλητο αποτέλεσμα για την περιοχή των χειλιών. Επιπλέον, στην Ιαπωνία δε φοβούνται καθόλου τα έντονα χρώματα και παράλληλα επιθυμούν να δημιουργούν φρέσκα και αναζωογονημένα makeup looks ενώ στην Αμερική, είναι ελαφρώς πιο επιφυλακτικοί και επικεντρώνονται στην κάλυψη των ατελειών. Ανεξάρτητα σε ποιο μέρος του πλανήτη βρίσκεστε, να δημιουργείτε πάντα τα makeup looks που σας εκφράζουν. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος!

Ποια τεχνική σε χαρακτηρίζει;

Λατρεύω τα χαρακτηριστικά χείλη, τόσο για πρωινές όσο για βραδινές εμφανίσεις. Προσθέτοντας μια έντονη απόχρωση lipstick δημιουργείται ένα μοναδικό make up look οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, οπότε πάντα ενθαρρύνω το κοινό μου να πειραματίζεται, ακόμη κι αν είναι μέρα.