Ο Tom Pecheux είναι ο νέος διεθνής Beauty Director του YSL Beauté | 0 bovary.gr
Ο Tom Pecheux είναι ο νέος διεθνής Beauty Director του YSL Beauté | 0 bovary.gr
29|01|2017 13:55
SHARE
YSL BEAUTE

Ο Tom Pecheux είναι ο νέος διεθνής Beauty Director του YSL Beauté


Με μια λαμπρή καριέρα, εδώ και τρεις δεκαετίες δημιουργεί εκθαμβωτικά μακιγιάζ για τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις μόδας παγκοσμίως.

Είναι ένας πραγματικός οραματιστής με ανεξάντλητα αποθέματά σε ταλέντο και ιδέες, που είναι πάντοτε περιζήτητα. Ο Tom Pecheux είναι ο νέος διεθνής Beauty Director του YSL Beauté.

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο: ο γαλλικής καταγωγής makeup artist είναι ιδιαίτερα αγαπητός για την γοητεία που εκπέμπει, το χάρισμα και τη δημιουργικότητά του.

Στο στούντιo: Δουλεύοντας με τις πρέσβειρες της YSL Beauté, την Staz Lindes, την Anja Rubik, την Crista Cober και την Edie Campbell, ο Tom θα δημιουργήσει νέα looks για τις διαφημιστικές καμπάνιες της YSL Beaute.


Στο εργαστήριo: O Tom θα συνεργαστεί με ανθρώπους-κλειδιά για τη δημιουργία καλλυντικών για την YSL Beauté, για να αναπτύξουν από κοινού νέα, καινοτόμα προϊόντα. Με την έμπειρη ματιά του, θα δημιουργήσουν νέα προϊόντα μακιγιάζ που θα συναρπάσουν και θα εμπνεύσουν.


Εκεί έξω: Σαν νέος πρέσβης της YSL Beauté, ο Tom θα είναι ο ειδικός μας στην κατηγορία του μακιγιάζ, δίνοντας έμπνευση στους πελάτες της YSL Beauté με το όραμα και την εμπειρία του. Επιπλέον θα ενημερώνει για τις τελευταίες καινοτομίες στο μακιγιάζ της YSL Beauté, για τις μοναδικές χρωματικές του δημιουργίες, και επιπλέον θα μοιράζετε και συμβουλές για την εφαρμογή τους, οι οποίες θα κοινοποιούνται επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον διεθνή τύπο.

Ποιος είναι ο Τom Pecheux

Μια νύχτα στο Παρίσι. Το έτος 1980… και κάτι. Και, με εκείνον τον περίεργο τρόπο που το πεπρωμένο κάνει δυο άσχετα πράγματα να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν κάτι υπέροχο, ο Tom Pecheux, γιος ενός αγρότη στη Βουργουνδία, βρέθηκε σε ένα κλαμπ να μιλάει με μια κοπέλα που σπούδαζε για να γίνει makeupartist. 

Όντας, τότε, εκπαιδευόμενος σεφ ζαχαροπλαστικής, η σκέψη του να γίνει make up artist δεν του είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό. Η μητέρα του δεν φορούσε μακιγιάζ. Οι αδερφές του ήταν ακόμη πολύ νέες για να ενδιαφέρονται. Και όταν, μήνες αργότερα, έπεσε πάνω στην ίδια κοπέλα, βρέθηκε να σημειώνει το όνομα της σχολής μακιγιάζ και να ζητάει από τους γονείς του τα χρήματα για να εγγραφεί.

Μην έχοντας ιδέα από μακιγιάζ, και όντας λιγάκι απροσάρμοστος σε ό,τι είχε να κάνει με τη μόδα, έφυγε από τη σχολή λίγους μόνο μήνες αργότερα. Όμως, η γοητευτική προσωπικότητά του και η αποφασιστικότητά του να επιτύχει τον οδήγησαν να συνεχίσει την προσπάθεια για πολλά χρόνια, δημιουργώντας καταλόγους με νυφικό μακιγιάζ και εβδομαδιαία περιοδικά… όπου μετά βίας έβγαζε $20 τη μέρα. 

Η επιμονή του θα απέδιδε καρπούς. Συνεργάστηκε με έναν στυλίστα μόδας του γαλλικού Marie Claire, ο οποίος τον σύστησε στη Linda Cantello. Η δουλειά του της άρεσε αρκετά, ώστε να του κλείσει ραντεβού για να δουλέψει με τον φωτογράφο Peter Lindbergh. Ήταν η πρώτη του σημαντική επιτυχία.

Λίγο μετά, άρχισε να συνεργάζεται με τον φωτογράφο Mario Testino και τη διευθύντρια μόδας Carine Roitfeld. Και οι δύο ήταν τότε στην αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας – η πρώτη φωτογράφιση που έκαναν όλοι μαζί ήταν για το γερμανικό Marie Claire με το μοντέλο Stella Tennant. Ενώνοντας, αργότερα, τις δυνάμεις τους με τους στυλίστες μαλλιών Orlando Pita (στην Αμερική) και Marc Lopez (στην Ευρώπη), εργάστηκαν σαν μια κλειστή ομάδα φίλων και συνεργατών, που μοιράζονται το ίδιο δημιουργικό όραμα: να επηρεάσουν την φωτογραφία μόδας μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες. Το look της εποχής: χαρά, διασκέδαση, σεξ –ποτέ επιτηδευμένο, πάντα αυθόρμητο και όμορφο.

Ξεχωρίζοντας  για την αισθητική του, ο Tom έγινε περιζήτητος σαν in-house καλλιτεχνικός σύμβουλος για μάρκες όπως η Shiseido, όπου και ανέλαβε καθήκοντα μετά την αποχώρηση του SergeLutens το 1999. Από το 2009 μέχρι το 2013, εργάστηκε για τον αμερικανικό οίκο ομορφιάς Esteé Lauder σαν καλλιτεχνικός διευθυντής μακιγιάζ.

Όταν κάποτε ρωτήθηκε ποιο look ήταν το σήμα κατατεθέν του, απάντησε «Κάθε φορά, παθιάζομαι με το πρόσωπο στο οποίο δουλεύω. Ποτέ, μα ποτέ δεν θέλω να κάνω μια γυναίκα να νοιώσει άσχημα. Λατρεύω να δίνω μια δημιουργική νότα στο μακιγιάζ, όταν βέβαια ταιριάζει, όμως πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι ο makeupartist δεν δουλεύει ποτέ για τον εαυτό του – δουλεύουμε πάντοτε για κάποιον άλλον». 

Όντας μέχρι και σήμερα το ίδιο ερωτευμένος με την καριέρα που διάλεξε, ο Γάλλος makeupartist αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο που θα γράψει μαζί με την YSL Beauté.

 

 

 

 

 

 

TAGS