Ενα συναρπαστικό ταξίδι αισθήσεων μέσα από το νέο άρωμα του οίκου Chanel, Gabrielle | 0 bovary.gr
Ενα συναρπαστικό ταξίδι αισθήσεων μέσα από το νέο άρωμα του οίκου Chanel, Gabrielle | 0 bovary.gr
CHANEL

Ενα συναρπαστικό ταξίδι αισθήσεων μέσα από το νέο άρωμα του οίκου Chanel, Gabrielle


Την 1η Σεπτεμβρίου η αγορά αναμένεται να πλημμυρίσει με το νέο εκπληκτικό άρωμα του οίκου Chanel, «Gabrielle». Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μυηθούμε στις νότες του και παράλληλα να γνωρίσουμε τη θρυλική ιδρύτρια του γαλλικού οίκου μέσα από μια εμπειρία που έλαβε χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και κατάφερε να ξυπνήσει όλες μας τις αισθήσεις. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και για αυτό φρόντισε ο αγαπημένος οίκος Chanel, που δημιoύργησε ένα μυστήριο γύρω από όλη την εμπειρία. Δημοσιογράφοι από χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων δώσαμε ραντεβού στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για να ταξιδέψουμε με προορισμό το άγνωστο, ώσπου ξαφνικά βρεθήκαμε στο πιο ειδυλλιακό σημείο που θα μπορούσε να είχε επιλεγεί, στο Grecotel Cape Sounio και με φόντο το Ναό του Ποσειδώνα και το βαθύ μπλε της θάλασσας.

Το νέο, άκρως θηλυκό άρωμα του οίκου Chanel, «Gabrielle», είναι εμπνευσμένο από την αυτοπεποίθηση, το πάθος, τον επαναστατικό και αντισυμβατικό χαρακτήρα της ίδιας της Gabrielle. 

Η αύρα της βρισκόταν παντού γύρω μας. Από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα στον ολάνθιστο κήπο του Grecotel Cape Sounio. Ενα ζεν περιβάλλον που και η ίδια θα επέλεγε ως οικοδέσποινα για να μας γνωρίσει τη γαλλική φινέτσα, τη φιλοσοφία της και τα μυστικά της.

Αφού δοκιμάσαμε αυθεντικά μακαρόνς και χαλαρώσαμε, μεταφερθήκαμε στον πρώτο μας «σταθμό», τον ολόλευκο χώρο, απόλυτα γαλήνιο, με το τεράστιο φωτεινό λογότυπο της Chanel να φιγουράρει απέναντι μας. 

bovary.gr
bovary.gr

Μέσα από αυτόν τον χώρο άρχισε να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά μπροστά στα μάτια μας η προσωπικότητα της Gabrielle Chanel ή αλλιώς της γυναίκας που έμεινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως «Coco». Αρχικά με ένα άγγιμα της Gabrielle, το κομψό βραχιόλι που κοσμούσε πια το χέρι μας και έφερε επάνω του το όνομά της κι έπειτα με έναν τοίχο -ταυτότητα που αποκάλυπτε ότι η Gabrielle Chanel είναι μια γυναίκα ανυπότακτη (rebellious), μια γυναίκα με θάρρος και τόλμη, που άνοιξε το δρόμο σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

bovary.gr
bovary.gr

Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε όταν κάναμε λίγα ακόμα βήματα. Η Gabrielle Chanel μας καλούσε να ακολουθήσουμε μερικές από φράσεις επάνω στους τοίχους και το πάτωμα που την αντιπροσώπευαν όσο τίποτε άλλο. Μας παρότρυνε να γίνουμε αυτές που πραγματικά θέλουμε να είμαστε και να μένουμε αληθινές με τον εαυτό μας. Να διαλέξουμε τον δικό μας προορισμό. Να επιλέξουμε το δικό μας μονοπάτι. Να ποθούμε, να κατακτούμε, να αγαπάμε, να δημιουργούμε.

«Θέλω να είμαι μέρος των γεγονότων», έλεγε η ίδια.

Η Gabrielle Chanel δεν περίμενε ποτέ το Παρίσι να την ανακαλύψει, αντιθέτως κατάφερε να κυριαρχήσει σε αυτό μέσα από τη σκληρή της δουλειά και τον τολμηρό της χαρακτήρα. Εισήγαγε μια νέα προσέγγιση των πραγμάτων, μια νέα θηλυκότητα που επέτρεψε στις γυναίκες να ελευθερωθούν από τις νόρμες και να απολαύσουν τη ζωή τους. Εγραψε και εξακολουθεί να γράφει τη δική της ιστορία, που όμοια της δεν υπάρχει καμιά.

bovary.gr
bovary.gr

Την ιστορία αυτή όμως θέλησε να κλείσει μέσα σε ένα νέο άρωμα ο γαλλικός οίκος Chanel. Το άρωμα «Gabrielle Chanel» είναι επιβλητικό, τολμηρό, παθιασμένα θηλυκό και διαχρονικό αλλά και πολυτελές, όπως ακριβώς το μπουκάλι του το οποίο μας προκαλούσε να βουτήξουμε μέσα του, μέσα από ένα ειδικό installation, που παρουσίαζε όλες τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του. Κάθε πλευρά του να αντανακλά το φως. Σύμβολο του φωτεινού χαρακτήρα του αρώματος.

bovary.gr
bovary.gr

Οσο για τη σύνθεσή του νέου αρώματος «Gabrielle»;

Ο γαλλικός οίκος μας επιφύλαξε άλλη μια μεγάλη έκπληξη και μας υποδέχτηκε σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με το φιλόξενο περιβάλλον στο καθιστικό ενός σπιτιού. Αυτή τη φορά στους λευκούς τοίχους πρωταγωνιστές έγιναν τα τέσσερα λουλούδια που συνθέτουν το νέο άρωμα «Gabrielle»: πορτοκαλανθοί, γιασεμί, ylang-ylang και tuberose από τον κήπο στην Grasse. Και κάπως έτσι, οι ειδικοί του γαλλικού οίκου μας έδωσαν την ευκαιρία να παίξουμε με άλλη μια από τις αισθήσεις μας, αυτήν της όσφρησης και να ανακαλύψουμε τα βασικά αυτά συστατικά, αναγνωρίζοντας τα ένα -ένα. 

bovary.gr
bovary.gr

Τη σύνθεση του αρώματος «Gabrielle» υπογράφει ο αρωματοποιός Olivier Polge. Αφηρημένο, λουλουδάτο με χαρακτήρα «ηλιακό», φωτεινό και αέρινο. Αυτή είναι η αίσθηση που μας άφησε μόλις πήραμε τελικά το μπουκάλι στα χέρια μας, το ανοίξαμε και το φορέσαμε. Κάθε του νότα επάνω στο γυναικείο σώμα, χτυπούσε δυνατά για να αποκαλύψει μια καινούρια ταυτότητα.

Το μπουκάλι του ένα ακόμα αληθινό κόσμημα. Για τη δημιουργία του απαιτήθηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια. Το σχήμα του τετράγωνο. Φτιαγμένο από λεπτό γυαλί με αντλία από ένα μοναδικό υλικό και ειδική θήκη που το προφυλάσσει. Το ματ λαμέ καπάκι σε χρώμα που θυμίζει χρυσό και ασημί ταυτόχρονα, είναι εμπνευσμένο από τα μεταλλικά στοιχεία επάνω στα Haute Couture υφάσματα του οίκου Chanel.

Ελαφρύ στην αίσθηση, δυνατό και μεθυστικό στη μυρωδιά, είναι ένα άρωμα γεμάτο αυτοπεποίθηση, που διατηρεί παρόλα αυτά έναν μίνιμαλ, αλλά ταυτόχρονα πολυτελή χαρακτήρα, για το λόγο αυτό και το μπουκάλι του «Gabrielle» έχει μια ανυπέρβλητη αισθητική.

Η μοναδική αυτή εμπειρία μέσα από την οποία γνωρίσαμε τόσο το νέο άρωμα «Gabrielle» του οίκου Chanel, όσο και την Coco, έβαλε την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ειδικό booth -μπουκάλι του νέου αρώματος, στο οποίο φωτογραφηθήκαμε ξανά και ξανά. Φυσικά, μοιραστήκαμε μέσω του ψηφιακού αυτού κόσμου, όλες τις στιγμές που απαθανατίσαμε, λάμποντας από χαρά.

Ο δυναμικός χαρακτήρας του νέου αρώματος «Gabrielle» του οίκου Chanel εκφράστηκε μέσα από μια βόλτα αδρεναλίνης στο μπλε του Αργοσαρωνικού και γύρω από το Ναό του Ποσειδώνα και το ταξίδι -μια εμπειρία ζωής για την ακρίβεια -ολοκληρώθηκε με έναν τρόπο μαγικό, ένα δείπνο για όλους τους καλεσμένους τη στιγμή που ο βαθυκόκκινος ήλιος χάνεται στη θάλασσα και με μια ευχή από όλους: «To Gabrielle