Η μούσα του οίκου Chanel, Kristen Stewart, πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του νέου δυναμικού αρώματος, Gabrielle  | 0 bovary.gr
Η μούσα του οίκου Chanel, Kristen Stewart, πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του νέου δυναμικού αρώματος, Gabrielle | 0 bovary.gr
CHANEL

Η μούσα του οίκου Chanel, Kristen Stewart, πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του νέου δυναμικού αρώματος, Gabrielle


Για τον οίκο Chanel το έτος 2017 γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία αφού είναι αφιερωμένο στην ιδρύτρια του, Gabrielle, τη γυναίκα πίσω από το ιστορικό αυτό όνομα στη βιομηχανία της μόδας και της υψηλής ραπτικής.

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του αρώματος στην αγορά, η Chanel αποκαλύπτει το διαφημιστικό φιλμ για το εμπνευσμένο από την αυτοπεποίθηση, το πάθος, τον επαναστατικό και αντισυμβατικό χαρακτήρα της ίδιας της Gabrielle, ομώνυμο άρωμα.

Ο γαλλικός οίκος Chanel επιλέγει την πρέσβειρα του και αγαπημένη μούσα του Karl Lagerfeld, Kristen Stewart, στον πρωταγωνιστικό ρόλο για το φιλμ της διαφημιστικής καμπάνιας του νέου αρώματος, Gabrielle και μας καλεί σε ένα ταξίδι στις νότες αλλά και το χαρακτήρα του Gabrielle.

H Kristen Stewart αποτελεί την καλύτερη και πιο κατάλληλη επιλογή που θα μπορούσε να είχε γίνει. Η ίδια αναδεικνύει μια πανίσχυρη, ελεύθερη και αποφασιστική προσωπικότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική της ζωή και γίνεται εμφανές μέσα από την καριέρα της που είναι γεμάτη τολμηρές καλλιτεχνικές επιλογές και τη φιλοσοφία της.

Η διάσημη και ταλαντούχα Αμερικανίδα ηθοποιός ακολουθεί τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ringan Ledwidge και καταφέρνει να περάσει μέσα από το διαφημιστικό φιλμ το μήνυμα της ελευθερίας, έναν αγώνα δρόμου, μια ατελείωτη μάχη ενάντια σε όλες τις υπαγορεύσεις που τείνουν να αιχμαλωτίζουν και να εγκλωβίζουν τις γυναίκες. Τη βλέπουμε να βγαίνει από την ασφάλεια του κουκουλιού και να τρέχει με πάθος προς τη δική της ελευθερία, μέχρι τη στιγμή που η δύναμή της της δίνει την ευκαιρία να σπάσει τον τοίχο που στέκεται εμπόδιο, να την κατακτήσει και να συναντήσει την υπόσχεση μιας νέας αυγής πίσω που κρύβεται πίσω από αυτόν.

Το φιλμ για τη διαφημιστική καμπάνια του νέου αρώματος του γαλλικού οίκου γιορτάζει τη μοντέρνα θηλυκότητα μέσα από το μίνιμαλ backround, τον ιδιαίτερο φωτισμό και τους ήχους του Runnin της τραγουδίστριας Beyoncé. Μια μοντέρνα θηλυκότητα που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, την αποφασιστικότητα και την ανεξαρτησία κάθε γυναίκας. Οπως ακριβώς έκανε και η ίδια η Coco Chanel, η οποία εισήγαγε μια νέα προσέγγιση των πραγμάτων, μια νέα θηλυκότητα που επέτρεψε στις γυναίκες να ελευθερωθούν από τις νόρμες και να απολαύσουν τη ζωή τους.

 

 

«Εσκεμμένα ακολουθήσαμε την αντίθετη γραμμή από την αφήγηση», εξηγεί ο Thomas du Pré de Saint-Maur, επικεφαλής Global Creative Resources για τη σειρά Chanel Fragrance & Beauty και Fine Watches & Jewelry.

«Θέλαμε να επισημάνουμε ένα συναίσθημα που θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό σε μερικά δευτερόλεπτα, να περιγράψουμε μια αίσθηση αντί να πούμε μια ιστορία. Η αναφορά σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και πολύ περισσότερο στην Gabrielle Chanel, είναι κάτι καινούργιο για τον οίκο. Αντί να επαναλάβουμε την ιστορία της ζωής της, επιλέξαμε να εστιάσουμε το ενδιαφέρον στην ελεύθερη και επαναστατική -στην καρδιά- προσωπικότητά της. Κατά την άποψή μου, αυτό είναι πιο δύσκολο να το βρεις και γίνεται όλο και πιο απαραίτητο σήμερα. Το να είσαι ο εαυτός σου και να παραμένεις αληθινός είναι χαρακτηριστικά που τα δίδαξε η Gabrielle Chanel και το παγκόσμιο μήνυμα -σημαντικό σήμερα όσο ποτέ, είναι αυτό το οποίο ευχόμαστε να στείλουμε σε κάθε γυναίκα. Με την Kristen Stewart και αυτό το φιλμ, το οποίο ξεφεύγει από το πλαίσιο της αφήγησης και διατηρεί μόνο το πνεύμα, θέλουμε να αγγίξουμε όλες τις γυναίκες αλλά ταυτόχρονα και κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Κανείς δεν θα το βιώσει με τον ίδιο τρόπο. Εξαρτάται από τις αντιλήψεις, τις εμπειρίες του, την προσωπικότητά του και τα συναισθήματά του. Με αυτό το φιλμ θα αγγίξουμε κάθε γυναίκα, μέσα από όλες τις γυναίκες», συμπλήρώνει ο Thomas du Pré de Saint-Maur.

Το διαφημιστικό φιλμ του οίκου Chanel για το νέο άρωμα Gabrielle, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του ίδιου του οίκου καθώς  και της ιδρύτριας του, είναι ο χτύπος της καρδιάς, μια ενέργεια που ρέει και ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Μια μεταφορά για τη ζωή, τόσο διαχρονική όσο και επίκαιρη, που διαχέεται μέσα από ένα ηλιακό και φωτεινό άρωμα, συνώνυμο του πάθος, του στιλ και της ελευθερίας. Συνώνυμο της θρυλικής ιδρύτριας Gabrielle Chanel.