Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
12|10|2017 11:22
SHARE
GUCCI

Επιτέλους! Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε ότι, πλέον, δε θα έχει κανένα είδος γούνας στις συλλογές του


Ο πιο δημοφιλής οίκος μόδας για το 2017 ο οποίος τελευταία μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο ανατρεπτικά concept σε καμπάνιες, τάχθηκε και δεσμεύτηκε υπερ της βιωσιμότητας. 

Χτες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης The Kering Talk στο London College of Fashion ο διευθυντής του ιταλικού οίκου μόδας, Marko Bizzari, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά αποκλείει κάθε είδος γούνας από τις συλλογές.

Η μεγάλη απόφαση θα μπει σε εφαρμογή από την συλλογη άνοιξη-καλοκαίρι 2018 και, πρακτικά, σημαίνει ότι ο Gucci δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρμα από βιζόν, κογιότ, ρακούν, αλεπού, κουνέλι και όλα τα είδη που εκτρέφονται ή αλιεύονται. Την ίδια απόφαση και ανακοίνωση έκανε, πέρυσι, και ο οίκος Armani.

«Η κοινωνική ευθύνη είναι μια από τις βασικές αξίες του οίκου Gucci και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το περιβάλλον και τα ζώα», δήλωσε ο Bizzari, διευκρινίζοντας ότι αυτή η νέα προσέγγιση του οίκου οφείλεται εν μέρει και στον δημιουργικό διευθυντή της εταιρείας Alessandro Michele ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2015. 

«Όταν επιλέγαμε νέο δημιουργικό διευθυντή ήθελα να βρω κάποιον που θα πίστευε πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι τις ίδιες αξίες με την εταιρεία που εργάζεσαι. Και αυτή την αίσθηση μου άφησε ο Alessandro μετά την πρώτη μας γνωριμία», συμπλήρωσε ο Bizzari ο οποίος έχει ομολογήσει ότι εμπιστεύεται τη γνώμη των υπαλλήλων του και δε διστάζει να συμβουλεύεται τους νεότερους εργαζόμενους της εταιρείας. Πρόσφατα μάλιστα κάλεσε όλους τους υπαλλήλους κάτω των 30 για να παρακολουθήσουν μια σειρά σεμιναρίων, προκειμένου να πουν τη γνώμη τους για το τι θεωρούν ότι ο οίκος δεν κάνει σωστά.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση από εμάς», πιστεύει. «Ούτως ή άλλως, πλέον, χάρη στην τεχνολογία μπορείς να έχεις εξίσου όμορφες εναλλακτικές. Δεν υπάρχει ανάγκη για γούνα», είπε. «Επιπλέον ο οίκος είναι τόσο γνωστός και τόσο "στα πράγματα" που αυτό οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε με θετικό τρόπο», πρόσθεσε ο Βizzari. 

O Alessandro Michele
O Alessandro Michele

Όσο για τα κομμάτια με γούνα από προηγούμενες συλλογές Gucci θα πωληθούν σε δημοπρασίες και τα έσοδα θα δοθούν σε οργανισμούς για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων .

Με αυτή την κίνηση, ο οίκος θα γίνει κομμάτι της Fur Free Alliance- μιας διεθνούς συνομοσπονδίας οργανισμών που προωθούν την επιβίωση της πανίδας και προωθούν εναλλακτικές λύσεις ως προς τη χρήση γούνας στη βιομηχανία της μόδας. 

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Joh Vinding, δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο ο οίκος Gucci, δείχνει ότι το μέλλον της μόδας δεν συμπεριλαμβάνει τη γούνα. 

apimages
apimages