Shutterstock
Shutterstock
ΝΕΑ ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ

Οι μπούκλες επιστρέφουν -Oλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα περμανάντ


Από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για την νέα σεζόν τα χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα δαχτυλίδια όπως εκείνα της Julia Roberts στην ταινία Pretty Woman και των κορυφαίων σταρ της εποχής του ‘80.

Οκ, αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά είσαι από τις τυχερές και δεν φαντάζεσαι πόσο σε ζηλεύουμε. Για εμάς τις υπόλοιπες που αγαπάμε τις μπούκλες και μας αρέσει να ακολουθούμε τις τάσεις, αλλά έχουμε ίσια μαλλιά ήρθε η ώρα να τις υποδυθούμε. Πολύ σωστά κατάλαβες, η περμανάντ επέστρεψε και θα είναι το πρώτο σε ζήτηση χτένισμα στα κομμωτήρια για αυτό το φθινόπωρο.

Ξέχνα όσα ήξερες, και την εποχή των απανωτών αποτυχημένων περμανάντ που σε έκαναν να εγκαταλείψεις την ιδέα. Η διαδικασία της τεχνικής αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα έχουν πλέον εξελιχθεί και σου χαρίζουν μπούκλες που δείχνουν πραγματικά φυσικές.

Tι αλλάζει;

Η περμανάντ νέας γενιάς έχει διάρκεια τρεις μήνες, και όπως είναι φυσικό εξαρτάται από το πόσο σφιχτές μπούκλες επιθυμείς, μιας και με το πέρασμα των ημερών οι μπούκλες χαλαρώνουν.

Shutterstock
Shutterstock

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που όλες οι μπούκλες έβγαιναν στο ίδιο μέγεθος και το ίδιο σφιχτές, η σύγχρονη μέθοδος χαρίζει μπούκλες που μιμούνται τέλεια τις αληθινές, είναι πιο χαλαρές και σε διαφορετικά μεγέθη. Ακόμα και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ πιο ευγενικά με τα μαλλιά και δεν περιέχουν αμμωνία.

Τα μαλλιά δεν καταστρέφονται, ειδικά αν είναι ήδη σε καλή κατάσταση και αν ο κομμωτής σας γνωρίζει το ιστορικό των βαφών σας. Το καλύτερο για την υγεία και όμορφη εμφάνιση των μαλλιών είναι να προηγείται η περμανάντ και μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα να ακολουθεί η βαφή.

Shutterstock
Shutterstock

Υπάρχουν δύο τύποι περμανάντ ο maxi, που χαρίζει μεγάλες, ζωντανές μπούκλες και ο mini για χαλαρά κύματα.

Ο δεύτερος τύπος απευθύνεται κυρίως σε άτομα με αραίωση και χαρίζει όγκο στα μαλλιά, κάνοντας τα να φαίνονται πιο πλούσια.

Οι λοσιόν που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά σχεδιασμένες να περιποιούνται και όχι να φθείρουν την τρίχα.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους μαλλιών, παρόλο που τα ίσια μεταμορφώνονται πιο έντονα. Πολύ μακριά μαλλιά, κομμένα σε ένα μήκος μπορούν να γίνουν σγουρά ,αλλά λόγω του βάρους θα “πέσουν” πιο γρήγορα.

Για την φροντίδα στο σπίτι επιλέξτε προϊόντα ειδικά για σγουρά μαλλιά, που δεν περιέχουν θειικό νάτριο. Προτιμάτε να στεγνώνουν φυσικά και ποτέ μην τα βουρτσίζετε ενώ είναι στεγνά, αλλά χτενίστε τα με μια φαρδιά χτένα καθώς εφαρμόζετε το conditioner. Μπορείτε ακόμα να περάσετε ανάμεσα τα δάχτυλα σας για να δώσετε κίνηση.