apimages
apimages
CURTAIN FRINGE

Η εμβληματική φράντζα της Μπριζίτ Μπαρντό επιστρέφει και γίνεται το κούρεμα της σεζόν


Η απάντηση στην ερώτηση «Τι κούρεμα να δοκιμάσω στα μαλλιά μου αυτή τη σεζόν;» 

Τη δεκαετία του '60 η Μπριζίτ Μπαρντό μεσουρανούσε. Σήμερα, μισό αιώνα αργότερα, μπορεί η ίδια να βρίσκεται εκτός καλλιτεχνικών δρώμενων, αλλά το χτένισμα με το οποίο καθιερώθηκε ως η «BB» («Μπεμπέ») της Γαλλίας επανέρχεται ως major τάση. Ο λόγος για τις αφέλειες ή τη φράντζα «κουρτινάκι»- το κούρεμα που κάνει δυνατό comeback. 

Ίσως έχετε ακούσει ότι ένα από τα must χτενίσματα της φετινής σεζόν είναι οι αφέλειες. Ναι, όντως θέλουν περιποίηση (και ίσιωμα!), αλλά δεν παύει να είναι από τα κουρέματα που κολακεύουν κάθε, μα κάθε, πρόσωπο. 

Ας πούμε ότι το δοκιμάζετε λοιπόν και, όντως, συνειδητοποιείτε ότι σας πηγαίνει. Το «κακό» με αυτό το κούρεμα είναι ότι σε 2 μήνες το πολύ οι αφέλειες έχουν μακρύνει και πέφτουν μέσα στα μάτια σας. Αντί να κόψετε το περισσεύον μάκρος, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε σε σημεία (και για την ακρίβεια στις άκρες) και να δοκιμάσετε τις «αφέλειες-κουρτινάκι». 

Τι είναι λοιπόν αυτό το χτένισμα; 

Είναι σαν να κόβετε τις αφέλειες σας σε ένα ανεστραμμένο V, έτσι ώστε το πιο κοντό τμήμα να σχηματίζεται στο κέντρο και να μακραίνει σταδιακά προς την κάθε πλευρά φτάνοντας μέχρι και τις κορυφές των ζυγωματικών σας.

Αυτό το γοητευτικά κουλ κούρεμα που έχει γαλλικό άρωμα το έχουμε ήδη δει σε πολλά fashion it girls όπως την Αλέξα Τσανγκ, τη Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ, τη Σούκι Γουότερχαουζ, αλλά και την ηθοποιό Κλόε Γκρέις Μόρετζ. 

Η Σούκι Γουότερχάουζ
Η Σούκι Γουότερχάουζ

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να πούμε πως καλό είναι να μη δοκιμάσετε να το πετύχετε μόνες σας στο σπίτι, αλλά να εμπιστευτείτε το χέρι ενός κομμωτή. 

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που θα τις αποκτήσετε, ένα σέρουμ και μια βούρτσα ισιώματος θα γίνουν οι συμμαχοί σας για εύκολο και γρήγορο styling. 

Με γειά!

Διάβασε επίσης: Αυτός είναι ο τρόπος για να καταλάβεις αν σου πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά