Getty
Getty
KAT VON D

Κat Von D -Η βασίλισσα του goth μακιγιάζ είναι μια σπουδαία tattoo artist


Η Katherine von Drachenberg, γνωστή και ως Kat Von D είναι η διάσημη Αμερικανίδα tattoo artist, αλλά και μουσικός, μοντέλο, και επιχειρηματίας.

Γνωστή τηλεοπτική περσόνα από το ριάλιτι σόου της Αμερικής, LA Ink, τo οποίο ξεκίνησε να παίζεται στην αμερικάνικη τηλεόραση τον Αύγουστο του 2007 και συνέχισε για τέσσερις σεζόν. Είναι όμως δημοφιλής και για την σειρά καλλυντικών προϊόντων με την υπογραφή της που κυκλοφόρησε το 2008 και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα.

Γεννήθηκε στην πολιτεία Nuevo León, του Μεξικού από προτεστάντες γονείς, γεννημένους στη Αργεντινή, ενώ έχει ρίζες από Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε στο Λος Άντζελες και στα έξι ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο που τόσο πολύ λατρεύει. Από τότε ξεκίνησε να αποκτά τη μουσική της παιδεία. Η Kat Von D αγαπάει τον Μπετόβεν όχι μόνο για την μουσική του αλλά και για την ιδιαίτερη προσωπική ιστορία του που της δίνει έμπνευση.

Ευγνωμονεί την ζωγράφο γιαγιά της, γιατί πιστεύει, όπως λέει, ότι της έδωσε έμπνευση για την μουσική και την τέχνη της. Στην εφηβεία της έκουγε pank rock μουσική και συγκροτήματα όπως Ramones, Misfits, ενώ οι επιρροές που άντλησε από αυτήν είναι έντονες στο στυλ και την προσωπικότητα της. Στα δώδεκα έκανε το πρώτο της τατουάζ -ένα j στον αστράγαλο- για να αποτυπώσει στο δέρμα της τον πρώτο της έρωτα και την πρώτη γεύση της στην αγάπη, ενώ στα στα 14 άφησε το σχολείο για να γίνει tattoo artist..

Splashnews
Splashnews

Η 35χρονη Kat Von D συμμετείχε αρχικά σε κάποια επεισόδια του Miami Ink γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος με χαρακτήρα ριάλιτι, που διαδραματίζεται σε tatoo studio όμως το εγκατέλειψε και τελικά δημιούργησε την δική της εκπομπή στο δικό της studio, το High Voltage Tattoo, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Εκεί ήταν που κέρδισε και το βραβείο Γκίνες ως η καλλιτέχνiς που δημιούργησε τα περισσότερα τατουάζ μέσα σε 24 ώρες, 400 στο σύνολο, (ρεκόρ που έσπασε αργότερα ο πρώην σύζυγος της). Η Kat Von D σχεδίασε μόνης της ένα λογότυπο με τα αρχικά του ονόματος της και τα έσοδα από όλα αυτά τα τατουάζ πήγαν σε ίδρυμα για τα παιδιά. Όλα αυτά το 2007.

H εκπομπή παιζόταν για τέσσερις ολόκληρες σεζόν με μεγάλη επιτυχία μέχρι το 2011.

H δυναμική και ταλαντούχα Kat Von D δεν σταμάτησε εκεί όμως. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο High Voltage Tattoo, στο οποίο έγραφε για τη δουλειάς της, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2009 και σύμφωνα με τους Νew York Times μπήκε στην λίστα με τα best sellers. Αποκάλυπτε σπάνια σχέδια της που δεν είχαν δει ξανά το φως της δημοσιότητας ακόμα και από την παιδική ηλικία. Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο The Tattoo Chronicles το 2010, ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο που απεικόνιζε με ιδιαίτερα σχέδια έναν χρόνο στην ζωή της.

Μετά από ρούχα με το όνομα της, η επιχειρηματίας πλέον Κat Von D, το 2008 λάνσαρε την δική της σειρά καλλυντικών για το Sephora. Τα Kat Von D Beauty είναι γεγονός. Εντυπωσιακά χρώματα και υφές, κάθε σεζόν νέες ανανεωμένες συλλογές που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα για το μακιγιάζ καθώς και αρώματα. Με μοναδικές συσκευασίες, με gothic σχέδια εμπνευσμένα από την τέχνη του τατουάζ να στολίζουν την επιφάνεια τους, η Kat Von D κατάφερε να κερδίσει αμέσως την βιομηχανία της ομορφιάς.

Getty
Getty

Το 2016 αποφάσισε όλα τα καλλυντικά να επανακυκλοφορήσουν με την ένδειξη vegan, δηλαδή να μην περιέχουν ζωικά προϊόντα παράγωγα ούτε δοκιμάζονται σε ζώα. Η ίδια άλλωστε έχει πλέον υιοθετήσει την vegan φιλοσοφία και διατροφή και στην προσωπική της ζωή.

Στο παρελθόν αντιμετώπισε πρόβλημα αλκοολισμού μέχρι που η εξάρτηση της αυτή κόντεψε να απειλήσει την δουλειά της. Τότε αποφάσισε να την αντιμετωπίσει.

Η εντυπωσιακή γυναίκα με τα πολλά τατουάζ σε όλο το σώμα και το έντονο, χαρακτηριστικό της make up λουκ κατάφερε να ξετυλίξει ταυτόχρονα πολλά από τα ταλέντα και τις ικανότητες της, κάνοντας πάντα αυτό που πραγματικά αγαπούσε και ακολουθώντας την τέχνη της. Έχει «ζωγραφίσει» τα σώματα μερικών από τους πιο διάσημους σταρ όπως η Beyonce και η Miley Cyrus, αλλά και οι Μetallica. Συμμετείχε σε μουσικά βίντεο, δημιούργησε τους δικούς της θεσμούς έτσι όπως εκείνη τους ονειρεύτηκε. Μετά από όλα αυτά άλλα και θυελλώδεις έρωτες όπως αυτόν με τον Jessy James, η ίδια παραδέχεται πως κοιτώντας πίσω βλέπεις πόσο διαφορετικός ήσουν, αλλά η δύναμη της τέχνης μπορεί να σου αλλάξει την ζωή.

Τα Kat Von D ήρθαν στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες και ήδη έχουν κατακτήσει την αγορά.

Getty
Getty