«Η Σιδηρά Πρωθυπουργός» στο Θέατρο Μπέλλος  | 0 bovary.gr
«Η Σιδηρά Πρωθυπουργός» στο Θέατρο Μπέλλος | 0 bovary.gr
23|02|2018 18:05
SHARE
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

«Η Σιδηρά Πρωθυπουργός» στο Θέατρο Μπέλλος


Στη σουίτα ενός ξενοδοχείου η πρωθυπουργός Μ., ο ιδιαίτερός της και μια καμαριέρα συναντιούνται σ’ ένα παιχνίδι εξουσίας, ίντριγκας και πολιτικών σκανδάλων κάνοντας την ιστορία αυτή δυστυχώς πολύ επίκαιρη για τις μέρες μας.

«Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι, είναι αρένα», λέει η Μ.
«Και το μαχαίρι στο καρφώνουν πισώπλατα».

Ένα πολιτικό θρίλερ μυστηρίου και ανατροπών, με πολύ χιούμορ και ανάσες γέλιου, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα του παρελθόντος με την ελπίδα στο μέλλον να μοιάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Θεοδώρου, Γιούλη Κεφαλά, Γεωργία Σιακαβάρα

"Ο ρόλος που έχω εγώ στο συγκεκριμένο έργο είναι αυτός της πρωθυπουργού. Ο ρόλος αυτός είναι εμπνευσμένος από την γνωστή αμφιλεγόμενη προσωπικότητα Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία κατάφερε να σπάσει για πρώτη φορά το άβατο του ανδροκρατουμενου βρετανικού κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια δυναμική γυναίκα που μπροστά στα θέλω της δεν έβαζε ποτέ κανέναν και τίποτα. Λειτουργούσε πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες της τόσο στην επαγγελματική της όσο και την προσωπική της ζωη. Εκτός όμως από το χαρακτήρα της μέσα από το έργο φαίνεται καθαρά και το πώς λειτουργούν οι πολιτικοί (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μέσα στα χρονια) που πατούν επί πτωμάτων για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Όλα αυτά κάνανε το συγκεκριμένο ρόλο πολύ δύσκολο για μενα από τη μια πλευρά αλλά και πολύ ιντριγκαδορικο από την άλλη. Γι'αυτό και μόλις διαβασα το έργο, το οποίο σημειωτέον είναι και πολύ καλογραμμένο, είπα αμέσως το ναι!"

Γεωργία Σιακαβάρα 

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 21:45

Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά με διάλειμμα