Φωτογραφία: Απόστολος Καλογιάννης
Φωτογραφία: Απόστολος Καλογιάννης
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Φωτεινή Δάρρα -Μια συναυλία αφιερωμένη στις γυναίκες, στις 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου


Όταν τα φώτα της σκηνής ανάβουν, ένας ολόκληρος κόσμος αστράφτει: γεμάτος μουσικές, συναισθήματα, εικόνες, αναμνήσεις.

Μια συναυλία είναι ένα ταξίδι που κρατάει λίγο, αλλά μπορεί να έχει μια θέση στη μνήμη για πάντα. Τα τραγούδια γίνονται οι φωνές που εκφράζουν τον βαθύτερο εαυτό μας. Τον αληθινό.

Η Φωτεινή Δάρρα προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή για τον έρωτα και την αφιερώνει στις γυναίκες.

Στις 8 Ιουλίου, γυναίκες που σημαδεύτηκαν από τα συναισθήματά τους και άφησαν την ζωή να τις παρασύρει έχουν κάτι να πουν: η φωνή της Φωτεινής Δάρρα θα είναι αυτή που θα το εκφράσει. 

Tραγούδια δυο γυναικών θρύλων, της Τζένης Βάνου και της Edith Piaf καθώς και όλες οι μεγάλες επιτυχίες που τραγούδησε η Φωτεινή-από το «Φεύγα», το «Σ’αγαπώ»  μέχρι τις «Μάγισσες τις Σμύρνης»-αποτελούν το πρόγραμμα της συναυλίας στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 8 Ιουλίου. Με μια 7μελή ορχήστρα κορυφαίων μουσικών. 

Για πρώτη φορά το κοινό που επιθυμεί να βρίσκεται επάνω στην σκηνή μπορεί να αγοράσει εισιτήρια on stage και να απολαύσει την παράσταση από απόσταση αναπνοής.

Φωτογραφία: Απόστολος Καλογιάννης
Φωτογραφία: Απόστολος Καλογιάννης

«Σβήνουν τα φώτα και φεύγει ο κόσμος. Λίγο πριν η παρέα ήταν μεγάλη κι εγώ τους μιλούσα… Κι αυτοί απαντούσαν με ένα βλέμμα τους, με ένα χειροκρότημα ή απλώς τη σιωπή τους-σημάδι πως ακούν.. Για δυο ώρες ένιωσα ότι όλοι μαζί βρισκόμασταν μέσα στην ιστορία που τους αφηγούμασταν μαζί με τους μουσικούς μου, με τη μουσική μας. Μοιραστήκαμε τόσα πολλά αυτή τη βραδιά: συγκινηθήκαμε, γελάσαμε, σιγοτραγουδήσαμε, θυμηθήκαμε, ξεχάσαμε.. 

Αυτή η σχέση είναιι παλιά και γνώριμη, όμως κάθε φορά πρέπει να την επιβεβαιώσεις ξανά. Να τη φροντίσεις. Έτσι αισθάνομαι κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά στο κοινό αφού τους έχω προσκαλέσει να περάσουμε μια βραδιά μαζί!

 Οι μουσικοί μου είναι οι φίλοι  μου, το μικρόφωνο η προέκταση του χεριού μου και η φωνή μου ο τρόπος επικοινωνίας με όλον αυτό τον κόσμο που αγαπώ. Είναι πάντα συνεπείς στο ραντεβού τους. 

Βάζω τα καλά μου και τους περιμένω, λοιπόν!

 

Την Κυριακή 8 Ιουλίου το ραντεβού μας είναι στο Κηποθέατρο Παπάγου. Με τραγούδια που αγαπάμε: από τη Τζένη Βάνου μέχρι την Εντίθ Πιάφ και Τις «Μάγισσες της Σμύρνης». Όλες γυναίκες... Γι αυτό και αφιερώνω την παράσταση στις γυναίκες.

Εκει κοντά στου Παπάγου μεγάλωσα και νιώθω τόσο όμορφα να γυρίζω στη γειτονιά μου και να τραγουδάω.

Μια μουσική βόλτα θα είναι η βραδιά, στους δρόμους που περπάτησα και συνάντησα τα ωραιότερα τραγούδια- ελληνικά και διεθνή.

Για πρώτη φορά αποφάσισα να καταργήσω εντελώς τη σύμβαση της σκηνής και ζήτησα να μπουν θέσεις και επάνω στη σκηνή! Ανάμεσά μας. Θα είναι μια νέα εμπειρία για όλους μας! Έπειτα από τη βραδιά στο Κηποθέατρο, θα γεμίσουμε τις αποσκευές μας με τα τραγούδια μας  και θα ταξιδέψουμε. Μια παρέα μουσικών σαν τα παλιά μπουλούκια, αγαπημένοι φίλοι που ζουν για τη μουσική με τη μουσική και ταξιδεύουν...

 

Τις μέρες θα ταξιδεύουμε από μέρος σε μέρος και τις νύχτες θα παίρνουμε το κοινό στα ταξίδια του μυαλού και της ψυχής μας. Η Κύθνος, η Τήνος, η Κρήτη, η Σίφνος και τόσα αλλά μέρη μας περιμένουν. 

Εμείς, αιώνιοι ταξιδευτές, σαν τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, θα βρίσκουμε πάντα κι άλλα μέρη του μυαλού και της ψυχής μας που δεν έχουμε επισκεφθεί. Και θα τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Ραντεβού στου Παπάγου!

Φωτεινή Δάρρα

Φωτογραφία: Απόστολος Καλογιάννης
Φωτογραφία: Απόστολος Καλογιάννης

Η Φωτεινή Δάρρα, η μουσική και το φεγγάρι σας περιμένουν για ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 και ώρα έναρξης 9.00μμ

Eπόμενοι σταθμοί: Κύθνος, Κρήτη, Θέρμος, Σιφνος, Τήνος, Σαντορίνη και Κάρυστος

Συντελεστές :
Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο

Άκης Γαβαλάς-ντραμς

Αντώνης Γερογιάννης-κρουστά

Βαγγέλης Μαχαίρας-μπουζούκι

Απόστολος Καλογιάννης-τρομπέτα

Γιάννης Αρβανιτάκης-τρομπόνι

Τεό Λαζάρου-μπάσο και φωνή

Αγγελική Κουτελέκου - τραγούδι

Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης

Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος