My Story vl2: H ιστορία του Σωτήρη Μεντζέλου μοιάζει πολύ με τη δική σου | 0 bovary.gr
My Story vl2: H ιστορία του Σωτήρη Μεντζέλου μοιάζει πολύ με τη δική σου | 0 bovary.gr
ΣΩΤΗΡΗΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

My Story vl2: H ιστορία του Σωτήρη Μεντζέλου μοιάζει πολύ με τη δική σου


Ο Σωτήρης Μεντζέλος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση.

Δεν είναι σαν τα άλλα αγόρια της ηλικίας του που βιάζονται να μεγαλώσουν, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μεγαλώσουν ποτέ. Φτιάχνει φανταστικές ιστορίες που είναι πέρα για πέρα αληθινές. Του αρέσει να κάνει πλάκα αλλά μιλά πάρα πολύ σοβαρά. Ο ηθοποιός Σωτήρης Μεντζέλος σε λίγες ημέρες θα ανέβει στη θεατρική σκηνή για να μας αφηγηθεί μια ιστορία που πιθανότατα έχετε ζήσει ή θα ζήσετε. Το Μy Story Vo2 έρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο και ο Σωτήρης Μεντζέλος αφηγείται με αφοπλιστικό αυθορμητισμό τη ζωή του στη BOVARY.

Ο Σωτήρης «τι πρέπει, τι δεν πρέπει στιγμή δεν σκέφτηκε…».

"Όταν ήμουν παιδί, είχα κάποια κιλά παραπάνω και θυμάμαι συγγενείς να μου τσιμπάνε τα μάγουλα. Τους άρεσε πολύ αυτό, σε αντίθεση με μένα που, ακόμα και τώρα, πιστεύω πως ο λόγος που δεν έχω τις γωνίες του Τζόνι Ντεπ στο πρόσωπο είναι γιατί μια θεία από το χωριό υπερέβαλε εαυτόν και με ξεχείλωσε.

Θυμάμαι, επίσης, να κλαίω για την Κατερίνα, γιατί δεν θα την ξανάβλεπα. Την Κατερίνα της Τετάρτης Δημοτικού που όταν ήμουν Τρίτη Δημοτικού την έκανα να γελάει στο θεατρικό παιχνίδι. Βέβαια, εκτός από καρδιά, θυμάμαι να σπάω χέρια, πόδι κι ένα ποδήλατο στο βωμό της μαγκιάς, της αποδοχής και του εντυπωσιασμού.

Βλέπεις, μεγάλωσα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην παιδική ηλικία πρέπει να ξεχωρίσεις –αυτό ήταν ένα όπλο.

Το άλλο -που είναι το χιούμορ- το χρησιμοποιούσα στα κορίτσια που μου άρεσαν, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ίσως γιατί στη Κατερίνα της Τετάρτης Δημοτικού έδειχνε να της αρέσει. Με έβλεπε, όμως, σα συμμαθητή. Αν είχα όμως τις γωνίες του Τζόνι Ντέπ; Καταραμένη θεία.

Χαίρομαι να μιλάνε για μένα, ειδικά αν είναι κορίτσια μαζεμένα σε σπίτι με παγωτό, πιτζάμες και πικέ κουβερτούλες ή αγόρια με παγωτό, πιτζάμες και πικέ κουβερτούλες -γενικά αυτό το τρίπτυχο τα σπάει, γιατί είναι βγαλμένο από τα πιο ξέγνοιαστα φοιτητικά χρόνια.

Τώρα, αυτό που νομίζω ότι λένε στις κοριτσοπαρέες είναι κάτι του στυλ «μην είσαι ηλίθια, δε βλέπεις πόσο σε αγαπάει» και στις αντροπαρέες «μην είσαι ηλίθιος, δε βλέπεις πόσο την αγαπάει». Τώρα, σε μιξ παρέες εύχομαι να λένε κάτι του στυλ «αυτό το κάνει καλύτερα ο Σωτήρης» και να αναφέρονται σε κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και όχι στο σεξ.

Σπάνια χάνω την ψυχραιμία μου, εκτός αν εκεί που κάνω μπάνιο, κάποιος ανοίξει τη βρύση της κουζίνας ή όταν κάποιος αργεί σε ραντεβού ή όταν δεν ακούω τι μου λένε ή όταν μου πιάνει την κουβέντα στο μπαρ η φίλη της κοπέλας που μου αρέσει, μιλώντας μου για ώρες κι εγώ πρέπει να είμαι συγκαταβατικός μαζί της.

Γενικά με «τα πρέπει» έχω θέμα κι γι αυτό δίνω ένα μεγάλο credit στο Δημήτρη Μπάση που "τι πρέπει τι δεν πρέπει στιγμή δε σκέφτηκε".

Από απωθημένα να φαν΄ κι οι κότες, οπότε αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια μόνο ευχή μου ήταν να έχω δωρεάν βενζίνη για πάντα, ώστε να καταφέρω να κάνω εκείνο το road trip που ήταν το όνειρο μιας κοπέλας που ήμουν ερωτευμένος μαζί της.

Και τώρα σκέφτομαι πως και με μια άλλη κοπέλα, που το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός, της είχα τάξει πως δε θα την άφηνα ποτέ, ακολουθώντας την έτσι στη δραματική σχολή και… ντα νταν, έγινα ηθοποιός. Μου κόστισε και 10.000 ευρώ βέβαια, αλλά ποιον πειράζει; Ωραία είναι και ας μην έχω πάει στον Παπαδόπουλο ακόμα, ώστε να είμαι και με τη βούλα ηθοποιός.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι πως θα πεθάνω μόνος και κάνω τα πάντα για να τον πετύχω.

Η πρώτη που μίλησε για το πραγματικό ταλέντο ήταν η Κοκκίνου που με ένα γλυκό του φιλί, την έστειλε. Ποιος είμαι εγώ που θα πάω κόντρα σε αυτό; Ίσως μόνο να προσθέσω τη «σέξι σεξουαλική χημεία» που αυτό πραγματικά θα έλεγε η Έλλη αν δεν υπήρχε λογοκρισία στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Μακάριος όποιος το έχει ζήσει.

Το My Story vl2, είναι ένας κωμικός μονόλογος, μια story telling παράσταση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, είναι η εξέλιξη του πρώτου My Story, δεν είναι sequel, με έναν απλό μεν δύσκολο δε, στόχο: το κοινό να γελάσει.

Είναι η ιστορία μου, η αμαρτία μου, όπως σοφά έλεγε η Ρίτα.

Αυτό που δεν έχω πει ποτέ για τον εαυτό μου είναι πως η πιο συνηθισμένη ερωτική εξομολόγηση που μου κάνουν είναι «Σωτήρη, σ΄ αγαπώ, γι αυτό θέλω να χωρίσουμε». Α! Και το «θες να γίνουμε φίλοι».

Λίγα λόγια για το έργο

Στο "Από Μηχανής" Θέατρο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα μικρόφωνο, το φλερτ, το «friendzone», ο Μπραντ Πιτ και ο Έντουαρντ Νόρτον, ο Φοίβος από το «Ρετιρέ», τα άστρα και τα ζώδια που φέρνουνε εμπόδια, ο Φρέντυ Μέρκιουρι, ο Χολίδης, τρία χρόνια δραματικής σχολής, η συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, το «Κούπε Πε», το Γκότζι μπέρι, η ράπερ γιαγιά και η Εμμανουέλλα -το σύμβολο του σεξ- δίνουν ραντεβού σε μια ιστορία πάθους, μυστηρίου, έρωτα, γάμου, σεξ, γέλιου, γέλιου στο σεξ, μυστηρίου στον έρωτα και άλλων πιθανών συνδυασμών.

Το "Από Μηχανής" Θέατρο μπορεί να μην έχει ξύλινη κατασκευή πάνω στην οποία ανεβασμένη θα δώσει τη λύση η Αθηνά η Παλλάδα, έχει όμως κλιματισμό, ποτά και wi-fi. Ό,τι χρειάζεται ο μοντέρνος ο άνθρωπος στην έξοδό του.

Υ.Γ.1 Η παράσταση ξεκινάει 23:30. Μήπως τελικά είναι ένα "Late Night Show";

Υ.Γ.2 Ο κωδικός του wi-fi δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος.

Υ.Γ.3 Επιτρέπεται η κατανάλωση ποτού κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Υ.Γ.4 "Απαγορεύεται να σ' αγαπάω, απαγορεύεται να μ' αγαπάς" - Αντύπας

Σύλληψη/Ερμηνεία: Σωτήρης Μεντζέλος

*Special thanks: Μαρίνα Κανελλοπούλου