Beginning: Ο Ντάνι και η Λόρα κάνουν ένα «ξεκίνημα» που αξίζει  | 0 bovary.gr
Beginning: Ο Ντάνι και η Λόρα κάνουν ένα «ξεκίνημα» που αξίζει | 0 bovary.gr
ΘΑΛΕΙΑ ΜΑΤΙΚΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Beginning: Ο Ντάνι και η Λόρα κάνουν ένα «ξεκίνημα» που αξίζει


O ποιητής Πωλ Βαλερύ έχει πει «Πάντα να ξαναρχίζεις», ενώ για τον φιλόσοφο Σενέκα «Κάθε καινούρια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής». Για την συγγραφέα Μαίρη Σέλλεϋ «Η αρχή είναι πάντα σήμερα», ενώ για τον Τ.Σ. Έλιοτ «Κάθε στιγμή είναι ένα καινούριο ξεκίνημα».

Για την Λόρα και τον Ντάνι, τους ήρωες του «Βeginning», το ξεκίνημα ήρθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2018.

Ενας άνδρας και μια γυναίκα γράφουν μαζί ένα κεφάλαιο σε ένα βιβλίο που δεν ανήκει σε κανέναν από τους δύο. Οι δαίμονες τους συγκρούονται και τα συναισθήματά τους ενώνονται.

Τελικά, την «κατάλληλη στιγμή» μήπως την φτιάχνουμε εμείς;

Ο Ντάνι και η Λόρα μιλούν στη ΒΟVARY λίγο πριν ζήσουν την ιστορία τους.

Λίγο πριν το πάρτυ..

Ντάνι 

Με λένε Ντάνυ. Eίμαι 40 χρόνων και ζω στο Λονδίνο. Σε δυο ώρες πρέπει να είμαι έτοιμος για το πρωτοχρονιάτικο πάρτυ μιας από τις πολλές γκόμενες του Κιθ, μιας σκύλας που λέγεται Λόρα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα ούτε τι θα βάλω, ούτε τι θα της πάρω και μάλλον δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν πρέπει να πάω. Πραγματικά εκτός από τον Κιθ δε θα ξέρω κανέναν μα κανέναν άλλον εκεί.

Αλλά ο Κιθ δε πρόκειται να με αφήσει ήσυχο, αποκλείεται να το χάσει αυτό το πάρτυ και αποκλείεται να πάει μόνος του, θα με πάει σηκωτό.

Θα χει γυναίκες λέει...Και λοιπόν! …Πρέπει να συγκεντρωθώ, να δω τι θα κάνω... Θεέ μου πόσο σπαστικό. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να της πάρω της σκύλας, αν μπορούσα θα ήθελα να της πάω ένα λουράκι για σκύλους, αλλά δεν είναι καλή ιδέα μάλλον. Μήπως σοκολατάκια; Σούπερ ιδέα. Αν σκυλοβαρεθώ την πέφτω στα σοκολατάκια. Ή μήπως καλύτερα λουλούδια; Όχι, θα με πάρει για φλώρο η σκύλα... ή για κανέναν ζήτουλα που πάει στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ για να βρει γκόμενα.  

Λοιπόν, οκ, το 'χω, το βρήκα, κρασί θα της πάρω: ένα καλό μπουκάλι κρασί. Τώρα νομίζω ότι είμαι έτοιμος, βρήκα το σημαντικότερο: ένα μπουκάλι κρασί και ένα άσπρο πουκάμισο. Έτοιμος! 

Λόρα 

Αφύπνιση στις 06.00. Πλέον δε χρειάζομαι ξυπνητήρι. Μόλις ανοίξω τα μάτια μου και γυρίσω να του πω καλημέρα με κοιτάζει γεμάτος ειρωνεία σαν να μου λέει «Τώρα αλήθεια δεν ξέρεις τι ώρα είναι;».

Σηκώνομαι και ανεβαίνω στο ποδήλατο δωματίου για την απαραίτητη πρωινή γυμναστική. Η τηλεόραση απέναντί μου, σχεδόν αυτόματα συντονίζεται στα νέα για το χρηματιστήριο. Ο Νικ Μπέργουολντ, ο αναλυτής, μάλλον είναι μαλάκας, αλλά είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή. Mία ώρα αργότερα, βρίσκομαι κάτω από το ντους και τη χαλάρωση από την απελευθέρωση των ενδορφινών διαδέχεται το κατέβασμα πληροφοριών από το σκληρό δίσκο που έχω στο κεφάλι μου.

Πρόγραμμα ημέρας…στο οποίο εμπεριέχονται τα ραντεβού μισαώρου με εκπροσώπους των συνεργατών εταιρειών, επαγγελματικό γεύμα με τον Κιθ Νόρις-Χριστέ μου τι μαλάκας!- που νομίζει ότι τα πάντα στον κόσμο του ανήκουν και ότι πρέπει να φωτίζει την ιδιοκτησία του με το αστραφτερό από τη λεύκανση χαμόγελό του.

Τώρα που το σκέφτομαι δε θα μου έκανε εντύπωση αν μου έλεγε ότι έχει κάνει και λεύκανση πρωκτού! Ύστερα…ύστερα τι; Α,ναι! Meeting εφ'όλης της ύλης για το κλείσιμο του 2018.

Παραμονή σήμερα! Και μέσα σε όλα αποφάσισα να κάνω και πάρτυ! Θέε μου! Είχα, όμως, και άλλη επιλογή; Θα ήταν τουλάχιστον εξευτελιστικό για την ψυχολογία μου να περάσω το βράδυ πηγαίνοντας στην Κέητ και τον Τζόν και να κρέμονται από πάνω μου τα μικρά-τα αγαπάω τα σκασμένα, με φωνάζουν και θεία-ή να μείνω μόνη μου βλέποντας τον 5ο κύκλο επεισοδίων-ο καλύτερος ασυζητητί- από τα Φιλαράκια.

Κέητ, Τζον, μικρά διαόλια ,Ρέιτσελ,Ρος ,Τσάντλερ, Φοίβη ,Μόνικα, Τζόι σας αγαπώ αλλά…Το τηλέφωνο.Η βοηθός μου με επαναφέρει στη ροή της καθημερινότητας επαναλαμβάνοντας όλα αυτά που μόλις είχα κάνει download. Χωρίς το κεφάλαιο για τους κολλητούς μου ή αυτό για το πιο πετυχημένο sitcom όλων των εποχών. Τι καλό κορίτσι; Αυτές την πατάνε!

 

Μηχανικά τελείως βρίσκομαι στο αυτοκίνητο και μηχανικά τελείως βρίσκομαι πίσω από το γραφείο μου του οποίου το παράθυρο βλέπει στο κέντρο των δεικτών του Big-Ben. Είναι κάτι που μου υπενθυμίζει καθημερινά ότι είμαι πετυχημένη. Πολύ. Ότι είμαι ένα success story. Στο γεύμα με τον Κηθ Νόρις σκέφτομαι τα του πάρτυ. Θα είναι όλα εντάξει με το catering; Το κατάλαβε! Είναι έξυπνο το αρχίδι!

«Λόρα μου φαίνεται ότι το μυαλό σου είναι αλλού». Είμαι και εγώ έξυπνη και γρήγορη…«Κιθ σε παραδέχομαι, δεν σου ξεφεύγει τίποτα…Σκεφτόμουν ότι θα έχεις κανονίσει για το βράδυ αλλά κάνω ένα πάρτυ σπίτι μου…».

«Θα περάσω» με διακόπτει «και αν είναι θα φύγω μετά. Μπορώ να φέρω και ένα φίλο μου;».

«Φυσικά» του απαντάω.

Τι να σου πω ρε παπάρα, όχι; Τέλος η δουλειά. Βάζω μουσική και ένα ποτήρι κρασί περιμένοντας τους καλεσμένους. Βάζω και δεύτερο. Και τρίτο. Και αρχίζω να τους υποδέχομαι μισομεθυσμένη. Ωραία είναι. Δε γαμιέται…Αυτός εκεί δίπλα στον Κιθ, ποιος είναι; Ο φίλος του; Περίεργο. Δε μου φαίνεται μαλάκας. Τα μάτια του είναι ευγενικά και…πάω να μάθω πως τον λένε.

 

Βeginning στο 104

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2018. Κάθε ιστορία ξεκινάει απο κάπου…Κάπως, κάποτε…Είναι ξημερώματα και ενώ όλοι  οι υπόλοιποι έχουν φύγει ο Ντάνι έχει ξεμείνει στο πάρτυ της Λόρα, στο διαμερισμά της το οποίο βρίσκεται σε κακό χάλι. Το ίδιο και αυτοί…Να πιουν ένα τελευταίο ποτό; Ο Ντάνι και η Λόρα είναι κάποιοι από μας. Είναι οι ωραίοι γείτονες της διπλανής πόρτας. Είναι νέοι, κεφάτοι, νευρωτικοί  και πολύ επίκαιροι. Η Λόρα πιστεύει στα νέα ξεκινήματα.

Ο Ντάνι όχι ακριβώς. Εσείς πιστεύετε ακόμη στα νέα ξεκινήματα;  Τι γίνεται όταν εκείνη θελει κι εκείνος μπορεί; Τι γίνεται όταν το βιολογικό της ρολόι χτυπάει επίμονα και εκείνος τρομάζει; Η συναισθηματική κωμωδία του Ντέϊβίντ Έλντριτζ, αφού σάρωσε στο θεατρικό βρετανικό box-office, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου 104.  

Η Θάλεια Ματίκα και ο Γιάννης Δρακόπουλος συναντιούνται επί σκηνής σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. 

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης

Σκηνικά: Μανώλης Φραγκάκης

Κοστούμια: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου

Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος

Μουσική επιμέλεια : Κωστής Ξενόπουλος-Τάσος Ιορδανίδης

Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης 

Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου

Hμέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή: 21.00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19:00 και 20.30